Zelfacceptatie

Silver

Bekend lid
Forum lid
De snelste maaltijd. Bak wat soepgroente, gooi er een eitje bij en neem een bruine boterham. voila, de schijf van vijf zit erin. 2 minuten klaar.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank voor alle mooie, interessante en liefdevolle reacties!
Blijkbaar is zelfacceptatie een thema, dat velen van ons aanspreekt!
Ik weet het niet hoor Johan. je opent een discussie en neemt er vervolgens op geen enkele manier aan deel.
Hoe zit dat? Je reageert in feite op niemand. Dat hoeft natuurlijk niet. Maar ik vind dat moeilijk.
Ook niet echt inspirerend om een volgende keer nog eens op je te reageren.
 

johaneneline

Forum lid
Forum lid
Ik ben nog niet zo lang op dit forum, dus nog wat afwachtend in mijn reacties. Ik herken in een aantal bijdragen zaken die ik zelf ook heb meegemaakt, zoals je aanpassen aan anderen ten koste van jezelf, een negatief zelfbeeld, etc.

Ik heb om reacties gevraagd om te zien of anderen vergelijkbare processen hebben doorgemaakt, dat blijkt dus idd. het geval te zijn.
Dat sterkt mij in mijn eigen proces, dat ik dus op de goede weg ben.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik merkte je deelname daarentegen wel johaneneline. Ik zag dat elke keer een reactie gelezen werd en daarna geliked werd, wat getuigt van je deelname aan de discussie en er voor jou nuttige informatie in ziet (want anders like je niet). Je eigen motivatie had je al in je openingspost gegeven. Ik snap het best als je, als nieuw lid maar zelfs als iemand al langer lid is, even reacties afwacht om te zien wat deze met je doen, dat al die informatie even moet bezinken en naast je eigen beeld gelegd moet worden. De topic was per slot van rekening pas gisteren geopend dus eigenlijk nog steeds kersvers.
 
Laatst bewerkt:

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Dankjullie wel voor de reacties en tips :(HRTS):
Het is niet zo dat ik nooit kook hoor, maar het is wel zo dat ik iets te vaak kies voor het gemak van het bestellen....
In de afgelopen paar dagen heb ik, naar aanleiding van dit topic en mijn eigen reactie en situaties op mijn werk, mijn gedrag wat geanalyseerd. Mijn huishoud-skills en het koken (of liever gezegd, het gebrek daaraan), het niet kunnen stoppen met roken (ondanks dat ik het helemAal niet meer lekker vind), soms tot ver over mijn eigen grenzen gaan op het werk..... het is allemaal destructief gedrag, en alles is te herleiden naar het gebrek aan zelfliefde. Dat ontbreekt dus!
Mijn hoofd weet het allemaal wel, hoe het zou moeten en hoe ik het eigenlijk zou willen, maar ik voel blijkbaar nog niet dat ik het ook daadwerkelijk waard ben. En zelfacceptatie - waar dit topic over gaat dus - is direct te linken aan zelfliefde!
Werk aan de winkel dus! Nu nog weten hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.....🤔
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Werk aan de winkel dus! Nu nog weten hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.....🤔
Begin bij het begin. Zet een eerste stap met hoe het zou moeten en hoe jij het eigenlijk zou willen en breid dat daarna langzaam uit.
Zoek eens een simpel maar lekker recept op en ga dat maar eens in een vrij weekend bereiden. Zeker weten dat je daar van gaat genieten [5flowerface.gif]
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Werk aan de winkel dus! Nu nog weten hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.....🤔
Af en toe even met je tenen over de drempel van je comfortzone stappen, even iets uit je genoemde rubrieken ondernemen en daarna volop genieten en trots zijn van wat je gepresteerd hebt. Dat kan je stimuleren voor een volgende keer terugdenkend aan je tevreden gevoel. van die vorige keer want dat kun je dan in je eigen zak steken. ;)
 
Bovenaan