Windenergie in Nederland – de dodelijke keerzijde van winden

Discussie in 'Artikelen van de homepage' gestart door gouwepeer, 30 aug 2015.

 1. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  Discussie over een artikel op de homepage

  Zondag 10 november 2013

  Met de eerste herfststormen achter de rug weten windmolens nogal wat aandacht te trekken. Beveiligingen die niet werken waardoor de windmolen over z’n toeren gaat, wieken die afbreken, complete masten die omvallen, en helaas een dodelijk ongeval bij een windmolen in Zuid Holland.

  Over het algemeen zijn windmolens veilig.

  Behalve ongemak voor de omgeving van een windmolenpark op land in de buurt van woningen zijn er bij calamiteiten met windmolens helaas ook enkele burgerslachtoffers door brand in een windmolen te betreuren geweest. Vrijwel dagelijks lezen we in de media over de betreurenswaardige dood van twee jonge medewerkers van een onderhoudsbedrijf uit Barneveld, zonder dat er ook maar één woord aandacht wordt besteed aan de dood van tientallen inwoners en werknemers van fabrieken en de duizenden zieke inwoners in de streek in China waar voor Nederlandse windmolens de magneten worden gefabriceerd.

  [​IMG]
  Uit tientallen van dit soort pijpleidingen stroomt per dag meer dan 100.000 liter zwaar giftig materiaal in het gifmeer.

  het volledige artikel op groenerekenkamer.nl
   
  Laatst bewerkt: 12 jul 2017
 2. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  En dan kom ik zojuist deze pdf uit 2012 tegen waarin ook uitgebreid staat hoe vervuilend de productie van de magneten zijn.
  Maar volgens Greenpeace mogen we niet twijfelen :D
   

Deel Deze Pagina

Laden...