wie krijgt een idee van wie er zijn/is?

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Sinds wij hier wonen, voelen wij een aanwezigheid in huis....hadden we ook in onze vorige woning en hadden wel een idee wie dat kon zijn.
Ook heb ik jaren geleden mijn gordijn op een hele bijzondere manier heen en weer zien gaan, en daarvan was het voor mij ( jammer genoeg , veel later) heel duidelijk wie dat was.....want dat hadden we immers jaren geleden afgesproken.
De laatste jaren wordt het steeds kouder in ons huis ........niet volgens de thermostaat, want die geeft gewoon 21/22 graden aan en wij zitten met koude neuzen op de bank.
En dat wordt steeds erger.......

Eerder vernamen we wel een rooklucht in huis..... maar niet altijd.
De laatste maanden wordt dat steeds meer en erger.....
Nu hebben wij diverse kandidaten die dat kunnen zijn.....die bij ons op bezoek komen (waarvan iedereen rookte of gerookt heeft, ooit in hun leven).

Is er iemand van jullie die er een beeld bij hebben, wat er bij ons aan de hand zou kunnen zijn?
Want ik ben eigenlijk best wel heel benieuwd...........
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
De rooklucht kan inderdaad een hint zijn voor diegene die jullie bezoekt.
De kou die jullie voelen kan een boodschap zijn (eventueel symbolisch).
Zijn er zaken/gebeurtenissen die met de gevoelde koude kan worden geassocieerd? Eventueel kan dat dan met de rooklucht gevonden worden wie die bezoeker is (bijvoorbeeld iemand die heeft gerookt en altijd kou had).
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
het lastige is dat we echt letterlijk 6 mensen die wij kennen(gekend hebben) waarvan het heel goed zou kunnen (misschien houden ze wel een feestje met hun zessen).
Zo ook diverse huisdieren (die zullen vast niet gerookt hebben, ook niet stiekem ;) .... maar kunnen het vast heel koud gehad hebben (ook zij houden van warmte en zoeken warme plekjes op ).

Dat maakt het ook zo lastig.......
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Mijn gevoel zegt dat er verschillende dingen door elkaar heenlopen, de gordijnen vanuit een bekend iemand , een afgesproken teken.
Maar de aanwezigheid die je al voelde toen je er kwam wonen is voor mijn gevoel van iemand die een link met het huis of de plek had. Daarom denk ik ook de kou.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Mijn gevoel zegt dat er verschillende dingen door elkaar heenlopen, de gordijnen vanuit een bekend iemand , een afgesproken teken.
Maar de aanwezigheid die je al voelde toen je er kwam wonen is voor mijn gevoel van iemand die een link met het huis of de plek had. Daarom denk ik ook de kou.
Omdat wij een aanwezigheid voelde in onze oude huis, vonden we het niet raar, om ook die aanwezigheid te voelen in ons ''nieuwe''huis.....voor ons een doorlopende aanwezigheid ( zo hebben wij dat ingevuld).

Ik ga daar eens over nadenken ......
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Een doorlopende aanwezigheid kan natuurlijk ook, als iemand zich aan je gehecht zou hebben, maar dat zijn dan meestal entiteiten met iets waarom ze niet verder gaan en mee zouden gaan naar je volgende woning? Dat zou je kunnen meten aan als voelt het hetzelfde?
Weet je wie er gewoond hebben in de huizen? En voel je verschil in energie in je eigen huis bij bijvoorbeeld de gordijnen of de rooklucht?
Mijn gevoel, of ook wel eigen invulling zegt dat dierbaren of oude bekenden missch met n kleine kouvlaag komen, maar niet continue kou, of n vlaag rooklucht, maar niet steeds heel sterk. En ook niet elke keer, ze hebben wel meer te doen. Maar als het zo sterk aanwezig is of aanhoudt is het naar mijn idee meestal een persoon die graag herkent wil worden, en mogelijk weet dat materiaal daaromtrent verdwijnt en er niet veel tijd meer is erachter te komen. Gegevens verdwijnen soms, graven worden geruimd. Mogelijk wil deze aanhouder graag dat jullie weten wie hij of zij was. Voor mijn gevoel is dat meestal een onbekende. Bekenden hebben meer mogelijkheden om zich kenbaar te maken denk ik. Of er moet iets zijn waardoor ze heel erg aan de aarde en familie gebonden blijven. Meestal dan onopgeloste zaken denk ik. Anders zijn ze er wel, maar ik denk in minder extreme, dan deze kou en rooklucht.

Maar t ligt er dan helemaal aan is de energie continue hetzelfde, of herken je er verschillen in. En was t in het oude huis anders, of voelde het precies hetzelfde.

Maar dat is puur mijn gevoel, het kan ook totaal anders zijn.
Als je een foto hebt van een deel van je huis, kan ik me er misschien op afstemmen. Kan slechts een bank of raam zijn.
Maar snap als je dat niet wilt.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Muriel ....
ik ben nu te moe.....ik ga je stukje morgen nog even wat beter lezen (dat lukt me nu niet helemaal) en een foto maken....

Wat ik wel kan zeggen is dat wat er met het gordijn gebeurde wrs een dame is, waarmee ik vroeger wel eens naar het zwarte gat luisterde. Zij is heel belangrijk geweest voor mij..... en terwijl wij toen naar het zwarte gat luisterde heeft zij die afspraak gemaakt met mij.
'Als ik dood ben, kom ik bij je en dan laat ik de gordijnen zwaaien, dan weet je dat ik het ben'.
Ik heb daar nooit meer aan gedacht, ben haar uit het oog verloren en had haar al jaren niet meer gezien of gesproken.

Het heeft zelfs nog jaren geduurd voordat het muntje viel, nadat het gordijn zo bewogen had........ ik ben er vanuit gegaan dat zij het was, haar belofte had gehouden en weg was gegaan.....
Ik wist/weet niet eens of ze overleden was.....maar gezien de leeftijd die zij toen had, kan het bijna niet anders....
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Muriel:
Wat je schrijft over vorige bewoners........ geen idee.....ik woon hier zelf nu 12 jaar.
In mijn vorige huis scheen het heel druk te zijn, met inderdaad vorige bewoners en diverse dieren (volgens een bevriende helderziende - maar daar merkte we het meer van dat ''er iets was'', zoon ervoer het vaak als ''engerds in zijn kamer'' , die ik dan meestal weg kon sturen, door heen moederlijk streng te worden, ' jullie hebben hier niets te zoeken, dit is XXX zijn kamer, weg wezen, hup, en trouwens volgens mij heeft jullie moeder chocolademelk met koekies klaar staan'. Voor mijn Zoon werkte dat toen prima...hij rustig, nergens last meer van en slapen.

Toen pleegde mijn buurman/zwager zelfmoord - en toen is het begonnen met de koude vlagen (daar al) en dat is doorgegaan in ons nieuwe huis.....
Niet altijd- soms -
Ik heb zelf wel eens het gevoel gehad dat er oudere Marokaanse dame was, hier......maar die heb ik ook in tijden al niet meer gevoeld (hopelijk is ze naar haar familie gegaan, toen ze zag dat ze hier niet meer woonde (welke familie dan ook) ).

De kou is de laatste jaren steeds een beetje erger geworden, en daar waar we soms wel eens wat sigarettenrook roken.... is dat steeds wat meer geworden.
Apart,mijn Man en ik ervaren het allebei.

Dus eerst een aanwezigheid van zwager en Dame van het gordijn (dame van het gordijn helemaal niet meer) - grappig, man en ik hadden wel vaak het idee dat als we ruzie hadden dat het dan erger was...... kou van mijn zwager die voor zijn broer opkomt en de sigarettenrook van de dame die feministe was in hart en nieren.
Maar zoals ik al schreef, voor mijn gevoel is die dame allang weg.......
 

Bijlagen

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik las laatst ergens dat we veel meer bezoekers van gene zijde om ons heen hebben, dan aardbewoners. Dus er zal altijd volk zijn.
Als de persoon in je oude huis, ook je zwager was dan kan ik me indenken dat hij mee is gegaan omdat hij een link met jullie heeft als familie zijnde.

Ik zal me op de foto concentreren en kijken of ik wat zie of wat krijg...
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik weet natuurlijk nooit in hoeverre dingen kloppen, en het is ook niet bedoeld als zijnde dat het moet kloppen. Maar meer als dat wat ik krijg of wat er komt. En in hoeverre iets dan werkelijk zo is, dat weet ik niet, want ik ben van mening dat dingen via vele verschillende wegen tot ons kunnen komen, en dat de reden dat ik iets krijg wel van andere betekenis kan zijn dan ik denk.
Daarom heb ik met dit soort dingen altijd zoiets van neem het niet als hetgeen aan wat perse de waarheid is.

Ik kreeg bij het kijken naar de foto, een soort van dia in mijn hoofd, van een oudere vrouw, met grijs half lang haar nou ja niet heel lang maar wel voorbij de oren. wel tot boven de schouders, een beetje krullerig. Beetje vettig haar, ze lijkt ook te zweten. Ze heeft niet helemaal lekker adem en lucht, net of ze echt uit zit te puffen. Ze is ook een beetje dikkig. Ze houdt denk ik veel vocht vast in haar benen, kan ook slecht uit de stoel komen waarin ze zit. Ze draagt een jurk met een werkje, en knoopjes, schoenen die er stevig uitzien maar niet echt elegant staan met veters. Ze heeft een beetje een vlekkerige huid, geen bril.
Ze zegt dat ze op het laatst ook bijna de deur niet uitkwam. Gezondheid liet het afweten. Maar ze wachtte op iemand, een kind of een kleinkind dat is me niet helder, ik vermoed dat ze die een poos niet gezien had, en dat ze wilde wachten. Of er een contactbreuk is geweest, of dat het kwam omdat het kind of kleinkind ergens anders zaken studie had, of er andere familie geen contact had met de vrouw en daarom het kind vanzelfsprekend ook, dat weet ik niet. Ze moest wachten, want ze wilde dat kind zien komen, en er dan zijn?
Het voelt alsof het wachten heel lang duurt, maar er toch een zekere hoop in de vrouw leeft, op een dag komt het kind thuis.

Als ik vraag of ze rookte? Kijkt ze me aan alsof ze niet teveel commentaar wil. Ze die vragen vermoeiend vindt. Misschien wil ze niet veel bemoeienis?
Dan zal het misschien zo geweest zijn.
Ik krijg het idee dat ze niet alleen in het huis is, dus mogelijk de zwager ook nog, ze heeft met andere geesten of hoe je het wilt noemen, ook een soort connectie, geen familieband, maar het heeft ook iets met het item komen, gaan en wachten te maken.
Het is me niet helemaal duidelijk of ze er zelf gewoond heeft, of dat degene waar ze op wacht er gewoond heeft.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
En dan krijg ik nog een vrouw met donker punkerig haar in een broekpak. Lila pak. Geen donkere huid, maar niet bleek. Een huid of ze veel buiten komt. Ze is ook wat ouder, maar nog niet grijs. Vrij lang. Geen blij katakter. Het is net of ze aan de vrouw trekt van ik wil dat je meekomt. En de vrouw wil dat niet, doet het tegenovergestelde als men iets van haar wil.

Ik krijg het idee dat het al kan helpen als er begrip is voor het feit dat ze wacht op dat kind. Of als er opgemerkt wordt waar ze op wacht, als een soort erkenning.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Wat veel indrukken,Muriel , veel van de energie heeft te maken met situaties die mij bekend voorkomen / die zo gelopen zijn...... de personen kunnen wisselen (er zijn verschillende scenario's mogelijk met verschillende mensen).
Lastig- het lijkt er op dat ik meer af moet gaan op de energieën die je beschrijft dan de letterlijke beschrijving van de personen ...

Het lijkt wel een mengelmoesje van alles bij elkaar. In een droom vannacht heb ik afscheid genomen van een paar mensen, waarvan volgens mij ook mijn vader (zo voelde het in elk geval).

Ik ga alles even goed laten inwerken...... niet vandaag -ten minste niet bewust - ik heb straks dienst en daar ''moet'' ik mijn hoofd bij houden....maar ga er morgen even goed voor zitten......

Dank je.....
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat zou ook goed kunnen zijn, dat het niet zo persoon afhankelijk is maar meer met energie te maken heeft. Energie zoekt ook vaak iets van hetzelfde, met de hoop dan alsnog uit te kunnen werken denk ik.

Bij mezelf komt er soms al energie als ik alleen al bij de rouwadvertenties in de krant heb gekeken.

Werkse voor vandaag, en rustig aan.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Wat een mooie en uitgebreide beschrijving van wat je oppikt Muriel.

Wat mij opviel aan de foto's waren de orbs in de tweede en derde foto. Op de tweede foto een grote, nogal prominent aanwezig en vurig omrande, in het zitgedeelte van de linker stoel en een heel kleine op de linker armleuning en op de derde foto twee heel dicht bij elkaar (grotere en heel kleine) in de brede grijze baan aan de linkerkant in het kortere gordijn. Ze zitten qua hoogte in het midden en aan de rechterzijde van die grijze baan. Net erboven zie je door het gordijn heen de dakrand van het huis aan de overzijde. Helaas kon ik geen kleur herkennen in de orbs. Maar vooral die grote trekt mijn aandacht en heeft een minder lieve uitstraling.
 
Laatst bewerkt:

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Pendel ik had de kleine gemist op de tweede foto.....en die anderen op de derde foto zie ik helemaal niet (ook niet als ik de foto vergroot).

Ik zal mijn aandacht brengen naar hoe jij het omschrijft (de energie zou heel goed kunnen - niet zo'n lieve uitstraling....)

Dank je
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
Lieve Pendel en Muriel,
dank zij jullie inzichten ben ik vanmorgen een heel eind gekomen. Er is veel gebeurd.

In het kort;
Ik ben gaan zitten met kaarsjes een engeltje op tafel en één in mijn gedachten achter mij (dat was gaaf, ik voelde zijn had op mijn schouder)...
Ik had eerst twijfel omdat ik niet zo fit was......maar bedacht mij dat ik sterk genoeg ben, dat ik het aankan en mijn favo pak kaarten ( schaduw en licht) erbij.

Ik ben gaan zitten en heb eerlijk gezegd dat ik weet dat ze er zijn, maar dat ik niet goed weet wie het zijn. Dat het me heel sterk doet denken aan .....- en toen noemde ik de mensen op, aan wie het mij deed denken (met bevestiging van jullie omschrijvingen).
Eerst een gesprek aan gegaan met de mensen waar ze op leken (met de gedachte , 'of ze het nu zijn, of dat het energie is die staat voor waar het omgaat, maakt niet uit' ..... ze willen erkenning en bevestiging van hun gevoel - logisch. Was ook fijn voor mij om sommige dingen hardop uit te spreken).
Eerlijk verteld dat ik ze echt niet weg wil sturen, maar dat ik weet dat het beter is voor hen (en uiteindelijk ook voor mij) als zij verder gaan
( uitgelegd hoe dat voor mij werkt en als voorbeeld gegeven dat ik er altijd wat betreft, mijn zoon, en zijn vader - ik zou mijn Zoon losgelaten hebben en bij zijn vader laten wonen als zij dat gewild hadden).

Op dat moment voelde ik dat ik wel eens een kaart kon uitkiezen en dat werd 'gezichtloze geesten en het door geesten bezochte meisje '........ !!!!!
echt, ik trek al jaren kaarten voor mijzelf en nog ben ik soms nog zo met stomheid geslagen wat er dan uitkomt..........
Heel in het kort - geesten, die zich aanpassen aan situaties en mensen en zo lijken die mensen en situaties..... !!!!! In deze kaart staat letterlijk:'ik mag op dit moment niet op mijn best zijn , maar ik ben sterker dan zij ooit zullen zijn!! ' ..............................

Zo heb 3 kaarten getrokken, die ik heel duidelijk kon gebruiken in mijn gesprek met wie er ook was.
Daar ben ik heel eerlijk in geweest, telkens aangegeven aan wie iemand mij deed denken - ik heb ook een kop koffie gedronken met iemand die heel erg lijkt op iemand die leefde voor koffie.....

En bedacht mij ondertussen dat dat misschien wel iets is om vaker te doen (ondertussen vergetend dat ik men gevraagd had om naar het licht te gaan - soms voelt iets zo fijn om te doen dat ik de rest vergeet ).

En toen draaide ik mijn laatste kaart......en die gaf aan dat juist dat gevoel van iets fijn vinden een val kan zijn........je daar goed op moet letten en dat je soms dingen moet loslaten en verder gaan ( want een verleidelijk aanbod heeft soms een hoge prijs ;) )...
Dat vind ik een duidelijke waarschuwing - ik heb gezegd wat ik te zeggen had - ik heb respect gehad ... verder is het aan hen wat ze er mee doen....

Ik vond het al met al een hele mooie ervaring en ben heel blij dat ik het kan en mag delen met jullie........
Dank jullie wel
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wat fijn om te lezen Aprilbloesem. Wat mooi wat je schrijft!
Ik heb altijd het gevoel dat het er niet toe doet, en dat ik het niet hoef te zeggen.
Maar ik kreeg gister toen ik dit nog eens overlas de naam Imelda. Het zal niet om de naam zelf gaan, weet ook niet wat het betekend. Maar nu lees ik jouw schrijven en denk ik ja, Imelda is een vlindersoort, het wegvliegen vond ik symbolisch, het transformeren en verder gaan.

Bedankt dat je het wilde delen!
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Voor jou nog even in GIMP aangeduid aprilbloesem :)

1579620066781.png


Maar wat een prachtig proces heb je doorlopen zeg! En er kwam voor jou zoveel uit. Ook dat je zo openlijk alles kon vertellen wat je dacht/voelde/beleefde tegen hen. Zo'n openhartige beleving. De steun die je erbij kreeg van de hand op je schouder van de engel ... wow!
De laatste kaart vond ik ook heel erg betekenisvol, want het zegt in feite dat je jezelf of de belangen voor jezelf iets naar achteren schuift als een beleving prettig is. Mensen zouden daar op tactische wijze misbruik van kunnen maken, zo ook energieën die jou bezoeken ook al ben je respectvol. "Het is niet alles goud wat er blinkt!" Je hebt nu iets meer duidelijkheid. Blijf jezelf maar hou je benen op de grond en neem altijd in eerste instantie de verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen belangen.

Heel erg mooi hoe je alles hebt beschreven <3
 
Bovenaan