Wicca, Witchcraft en Paganisten tools on Budget!

PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Hallootjes!

Ik heb hier een topic waarmee ik hoop wat mensen te kunnen helpen! (r) Een vriendin van mij is zich nu erg aan het verdiepen in het Wicca en Pagan gebied. Ze is druk met allerlei boeken lezen, ervaringen uitwisselen met mensen die al een tijd ervaring op dit gebied hebben etc. Zo is ze ook langzaam aan haar spullen aan het verzamelen, maar door dat ze een student is en dus niet al te veel geld heeft om uit te geven, doet ze het op een naar mij erg leuke budget idee. En ik heb haar gevraagd of ze het goed vond dat ik die met jullie deelden! En daar was ze zelfs heel enthousiast over! (r) Ik wil wel even dit vermelden: IK BEN GEEN EXPERT OP DIT GEBIED IK DOE DIT OP KENNIS VAN MIJN VRIENDIN EN MENSEN DIE IK KEN DIE DIT AL LANGER BEOEFENEN!

Je kunt natuurlijk heel veel spullen in speciale winkels kant en klaar kopen, maar het is ook ontzettend leuk om je tools te maken! Of om te kijken waar je, je tools goedkoop kunt krijgen en misschien daar nog wat aan kan improviseren. Zo zou je bijvoorbeeld ook spullen 2de hands kunnen kopen, sommige voelen zich hier niet lekker bij of raden het heel erg af, en sommige reinigen hun tool nadat ze het 2de hands gekocht hebben, en hebben er geen problemen mee. Maar dat is helemaal aan jezelf!

Je eigen Goddess en God maken:
Zo ben ik voor haar bezig om beeldjes te maken van The Goddess en The God voor haar. Ik heb The Goddess al af. Ik heb haar uit zelf drogende klei van de blokker gemaakt. De klei kun je voor 1/2 euro kopen, vaak verkopen de intertoys en de action ook van deze goedkope zelf droog klei. Let niet op het onderste groene voetje waar ze op staat, dat was om haar te verhogen en tegen de pot aan te laten leunen, want ze was wat zwaar en viel anders om tijdens het drogen hihi. Nadat het beeldje droog is kun je hem/haar zo laten of verven, dat is aan jezelf.

Afbeelding afkomstig van: Eigen collectie

Je eigen wand/staff maken:
Je kunt ook zelf je wand/staff maken, wat ook door veel gedaan word! Ga lekker het bos in of een ander gebied waarvan je weet waar er veel bomen zijn, en ga daar op je gemak een rondje lopen. En let dan vooral op de takken die op de grond liggen, want de bomen en planten stellen het zeer op prijs, als je geen takken van hun af knipt/zaagt. Mocht je toch een tak aan een boom zien zitten die je erg graag wil hebben, kun je altijd onder de boom mediteren, en kijken of de boom je een seintje geeft, en of het goed voelt tijdens de meditatie. Het seintje zou BIJVOORBEELD kunnen zijn dat tijdens jouw meditatie een vogel op de tak land die jij graag wilt hebben, maar het kunnen ook andere tekenen zijn. Vergeet niet om de boom te bedanken na het afknippen van een tak! Dit kun je BIJVOORBEELD doen door letterlijk Bedankt tegen de boom te zeggen en hem water of een ander offer te geven. Als je ook maar enig twijfel voelt of het niet zeker weet, knip/zaag dan niks van de boom af! Daarna kun je thuis de tak "versieren" naar hoe jij hem wil hebben, wil je hem gewoon zoals hij al is, of ga je de stam er af halen, of ga je nog aan het einde een mooie kristal bevestigen? Het is allemaal aan jouw!! En vergeet niet om positiviteit in het maken van je wand/staff te steken, dit kan je alleen maar ten goeden komen.

Afbeelding afkomstig van: https://svpply.com/item/1278236/Pentacle_Of_The_Goddess__Magic

Zelf een buideltje maken:
Buideltjes kun je voor super veel dingen gebruiken! Je kunt hier je runen in meenemen, je kristallen en mineralen, je kruiden, je kunt er een geluks buideltje van maken, een pocket altar in meenemen noem het maar op! Je kunt een buideltje zowel gewoon met naald en draad als met de naaimachine maken, net wat je zelf kunt en fijn vind. Ik zal hier een uitleg geven van 2 verschillende buideltjes.

MANIER 1
*Lap stof of leer waarvan jij denkt dat hij geschikt is
*Schaar
*Pen/stift
*Bord
*Naald
*Draad
*Of naaimachine
*Koord/touw
*Eventuele versiering zoals kralen, steentjes etc.

1. Pak je stuk stof en leg het bord dat jij groot genoeg vind hier op en trek deze over, zodat je een mooie cirkel hebt. 2. Knip de cirkel uit. 3. Maak om ongeveer de 2,5/3 cm een gaatje met een schaar of eventueel met een stof perforator mocht je die hebben. 4. Haal je koord door de gaatjes heen en maak knoopjes aan het uit einde van je draad. 5. Nu kun je ook nog als je wilt je buideltje versieren en klaar ben je!

Afbeelding afkomstig van: http://mydelightfulobsessions.blogspot.nl/2009_07_01_archive.html

MANIER 2
Zelfde spullen als voor manier 1 nodig.
1. Knip 2 vierkantjes of rechthoeken uit je stof, wat je zelf het mooiste vind. Zorg er wel voor dat ze groot genoeg zijn door dat je ze nog aan elkaar moet zetten! 2. Leg ze dan met de GOEDE KANTEN tegen elkaar aan, want je gaat je buideltje binnenste buiten aan elkaar zetten. 3. Nu kun je bijvoorbeeld met zo een stof perforator al gaatjes maken mocht je een koord van leer willen gebruiken, dat scheelt je en hoop gepiel. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naald en draad gebruiken! 4. Zet 3 kanten aan elkaar vast en laat de kant die je als boven kant wilt gebruiken open! 5. Draai nu je buideltje (dus doe je buideltje nu goed om, binnen kant binnen en buitenkant buiten). Maak gaatjes aan de bovenkant, zodat je daar je koord door heen kunt halen waar mee je je buideltje af gaat sluiten. Mocht je handig zijn kun je ook nog een flapje met een druk knoopje maken. 6. Versier je buideltje naar wens! Of laat hem zoals hij is dat is aan jouw!

Afbeelding afkomstig van: http://www.thesariexpresscompany.co.uk/content/sarijewellerypouches

Je eigen Runen maken:
Ook dit kun je op heel veel leuke manieren doen! Ik zal ook hier van wat voorbeelden geven:

HOUT
1. Neem bijvoorbeeld een dikke tak van pak hem beet 2,5/3cm. 2. Zaag het aantal plakjes dat jij nodig hebt voor jouw runen set, dit hangt af van welk runen systeem je gebruikt. 3. Schuur daarna allebei de platte kanten van de plakjes, zodat ze mooi glad/zacht zijn. 4. Nu kun je mocht je deze techniek kennen de tekens in de plakjes branden, maar je kunt ze er ook op zetten met een dikke markeer stift of ze er op schilderen dat is helemaal aan jouw. 5. Lak nu je runen. Je kunt bijvoorbeeld voor ongeveer 2 euro bij de action een spuitbus met lak kopen, maar ook gewone potjes hout lak. 6. Laat je runen drogen voor minimaal 24 uur, zodat je zeker weet dat ze droog zijn! En klaar ben je!

Afbeelding afkomstig van: http://www.catharinaweb.nl/runen/runen-maken.htm

STEEN
Ga lekker naar buiten en verzamel de hoeveelheid stenen die jij nodig hebt voor jouw runen set. Je kunt soms ook bij de sommige winkels heel goedkoop aan zakjes stenen komen. Voor de rest is dit eigenlijk heel simpel. 1. Was je stenen en laat deze goed drogen. 2. Neem een markeer stift of verf en zet alle tekens die jij nodig hebt op de stenen. Weer alles goed laten drogen! 3. Nadat je stift/verf droog is kun je ook hier bijvoorbeeld de spuitlak gebruiken en dan spuit je eerst de ene kant van de stenen, goed laten drogen! De stenen omdraaien en dan de andere kant sprayen. Weer goed laten drogen! En klaar!

Afbeelding afkomstig van: https://www.etsy.com/market/rune_charms

Je eigen opberg box maken:
Mocht je nou niet veel ruimten in huis hebben en je altaar niet continue kunnen laten staan kun je ook bijvoorbeeld zelf een opberg box maken, waar je al je spullen in kunt bewaren! Je kunt bijvoorbeeld bij de action, xenos, marktplaats etc vaak voor weinig aan hele leuke blanke kistjes komen. Soms kun je ook nog wel van die leuke blanke houten koffertjes vinden. Ook stevige kartonnen schoenendozen kunnen goed gebruikt worden hier voor. Deze kun jij dan weer in de kleur schilderen die jij mooi vind en versieren op de manier zoals jij hem wilt hebben. En klaar ben je!

Afbeelding afkomstig van: http://www.zibbet.com/SleepyHollowPrims/artwork?artworkId=1268049

Je eigen tarot doosje maken:
Eigenlijk kun je hier voor precies dezelfde manier gebruiken als ik hier boven voor de opberg box heb beschreven, alleen gebruik je nu wat kleinere formaten. Hier kun je bijvoorbeeld sigarenkistjes voor gebruiken!

Je eigen bezem maken:
Dit is een best klusje maar het is mogelijk! Hier een korte uitleg hoe je het kan maken:

*Een flinke stevige stok bijvoorbeeld van een wilg of van bamboe.
*Bos twijgen, liefst van brem of berk.
*Snoeischaar.
*Dun touw.

1. Leg de twijgen eerst een nacht in water om ze soepel te maken. Mochten ze al vochtig zijn laat ze dan even drogen. 2. Laat de twijgen goed uitlekken. 3. Bind het touw vervolgens stevig om de onderkant van de stok. 4. Leg nu de twijgen voorzichtig tegen de steel aan, terwijl je ze met je duim tegenhoudt en bind hier het touw omheen. 5. Neem steeds een bosje twijgen en bind die goed naast het vorige bosje vast. 6. Tenslotte snoer je het touw nogmaals stevig rondom aan. En klaar ben je!

Afbeelding afkomstig van: http://www.motherearthliving.com/in-the-garden/homemade-halloween.aspx#axzz30MzK9XqZ

Je eigen Pentakel/Pentagram met elementen maken:
Een Pentakel/Pentagram word veel in het midden van een altaar gebruikt om de 5 elementen Lucht, Vuur, Water, Aarde en Geest aan te geven. Ook dit kun je op verschillende manieren zelf maken, of symboliseren. Sommige mensen gebruiken gewoon een theelicht houder in de vorm van een ster zoals deze:

Afbeelding afkomstig van: http://www.ebay.com/bhp/star-shaped-candle-holder

Wat je ook kunt doen is bij een Euro winkel, action etc kijken of je een houten ronde onderzetter kan krijgen, en daar zelf een Pentakel/Pentagram op schilderen of met een markeer stift op tekenen. En voor de gevorderden kun je ook hier in het hout de brand techniek gebruiken. Je kunt ook nog eventueel alle 5 de elementen weergeven. Mocht je bang zijn dat de verf/stift er snel afgaat, kun je hem met spray lak of een gewoon potje lak even lakken.

Afbeelding afkomstig van: https://www.etsy.com/market/kelleys_island

Zelf je 5 elementen verzamelen:
Sommige mensen raken in de knoop met wat ze nou voor de 5 elementen zouden kunnen gebruiken om die te weergeven op hun altaar. Hier een paar tips wat je zou kunnen doen:
Lucht: Hier zou je veren voor kunnen gebruiken. Wees er wel zeker van dat de veer gewoon los is gevallen van de vogel en niet geplukt of iets is.
Vuur: Hier voor kun je een kaarsje, lava steen, klauw, tand, of een stuk hoorn gebruiken.
Water: Hier voor kun je een bakje water of bijvoorbeeld schelpen voor gebruiken.
Aarde: Hier voor kun je zout, stenen of bijvoorbeeld een dennenappel gebruiken.
Geest: Hier voor gebruiken de meesten mensen een Amethist.

Afbeelding afkomstig van: http://www.glogster.com/xkamuelax/twilight/g-6o4nijl5lkv1ckmea5irsbt

Je eigen Altaar Kleed maken:
Dit kun je uit allerlei soorten stof halen. Neem een soort wat jij het fijnst vind om mee te werken, en maak hem op het formaat wat bij jouw altaar past. Sommige mensen vinden het, het mooiste als alleen hun Pentakel/Pentagram met hun 5 Elementen er op liggen (dus een klein kleedje) en sommige vinden het fijn als het hele altaar bedekt is. En zo kun je ook kijken of je gewoon 1 kleur wilt of dat je er symbolen op maakt door die er met bijvoorbeeld textiel verf er op te schilderen, of met gekleurd garen er op te naaien.

Afbeelding afkomstig van: http://www.pinterest.com/crimsonassassin/wiccan-and-pagan/

Je eigen kandelaar maken:
Je zou als je daar geen problemen mee hebt naar een 2de hands winkel kunnen gaan en daar kijken voor kandelaars die bij je altaar passen, maar je kan ze ook heel makkelijk zelf uit klei maken. Ik heb een filmpje op youtube gevonden waar ze laat zien hoe simpel dat eigenlijk is:
DIY Wicca altar tools: Candle holder, element fire : https://www.youtube.com/watch?v=2istzx70_w4 (ik plaats even een linkje want op de een of andere manier word hij niet gepakt als filmpje)

Je eigen Book Of Shadows maken:
Je kunt er voor kiezen om dit boek helemaal zelf te maken als in dat je blanco bladeren met een perforator perforeert, inbind en dan zelf een kaft er op maakt. Of je koopt al een kant en klaar blanco boek en geeft er zelf een leuke draai aan! Ik zal wat filmpjes neer zetten van verschillende soort boeken:

Witchcraft, Pagan & Wiccan: How To Make My Book Of Shadows Pages : https://www.youtube.com/watch?v=M1jOxCrX1tw
How To: Make Your Own Book Of Shadows : https://www.youtube.com/watch?v=6ftRqBw7n2A


Ik hoop dat er mensen zijn die er wat aan hebben! :-D Ik vond het in ieder geval erg leuk om in elkaar te zetten voor jullie! En mocht mijn vriendin nog meer leuke tips hebben en willen delen zal ik die zeker aanvullen! (r)
 

PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Gelukkig! Ik hoop dat ook alles begrijpbaar is om te lezen! :-D Ben er even mee bezig geweest, maar zoals ik al zei met heel veel plezier! Voor heen was het van mij altijd een hobby om pagina's als dit te maken, toen ik zelf nog forum moderator was op een hobby website. Helaas bestaat deze niet meer. (r)
 

PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Ik vond ook nog een leuk filmpje voor jullie over een pocket altaar! Handig voor als je op reis, vakantie, weekendje weg etc gaat!
Pocket-sized Altars - https://www.youtube.com/watch?v=Vv7kQIDtr3U
 

PixieDot

Bekend lid
Forum lid
Vandaag heb ik me vriendin geholpen met het maken van een leuke opberg box van haar spullen, en dit is het resultaat! Alles wat we gebruikt hebben is:
*Schoenen doos.
*Wit papier
*Schaar
*Lijm
*Potloden/Stiften
*Zwarte verf
*Versiering 

Algernon777

Forum lid
Forum lid
Ik ben een Wiccan, en heb in een Heksen kring een stok gevonden die daar voor mij lag.
Dat was in Engeland, heb daar berg kristal op gemaakt, vast gezet met een leren veter, en vol met runen tekenen.
Ik kan zo mijn kring beveiligen tegen het kwaad.
Ook neem ik mijn dolk mee, waar ik de windrichtingen op slot zet, bij gebrek aan een heksen bezem, het moet op je weg komen.
En offer in de kring offers aan de geesten zoals Pan, en de woud Godin.
Ik heb een altaar gemaakt waar ik fijne Mirre kan branden.
Ook mijn ring heeft een Pentakel (ring)om de pentagram.
De vijf punten vertegenwoordigen voor mij de vijf wonden van Jezus.
Als Katholiek zie ik God en zijn zoon als de oppers van alles, en in de natuur zorgen de Goden onder leiding van Jezus voor de dieren en het woud.
Binnenkort krijg ik een ruimte voor mij zelf en die richt ik dan in als meditatie ruimte.
Wicca is voor mij , je mag alles in dit leven, als je maar niemand schaad met je denkwijze , en vooral niet opdringen.
Ik weet dat de Katholieken de heksen verbranden, maar dat was wel een gek uit Spanje gedreven door de Paus, ik ben het dus ook niet eens met wat de Paus allemaal de wereld in smijt, vroeger in mijn tijd zeiden de mensen, de Paus is de plaats vervanger van Jezus , hoe gek kan je het maken, het is een sterveling die Paus, en wat minder is beter, God en Jezus is liefde, maar mensen dat is zeker een gevoel voor jezelf.
Alle Heksen en Wiccan,s zijn mensen die goede bedoelens hebben, geen hocus pocus, En als je je er lekker bij voelt, gewoon doen.
Je geest is sterker dan je zelf denkt, luister daar na, en zoek de liefde puntjes in het leven die er zijn.
En laat je vooral niet bij invloeden door nare gedachten, zoek een plek voor je alleen en maak een kring, sluit die voor de rest van de wereld en mediteer, enkel positief, hou van de dieren en van het woud, en je leer de mensen kennen.
Mijn Wiccan naam is Algernon
Mijn wens is voor u allen, de Goden zijn met u.
Algernon 777
 
Bovenaan