Vreemde verschijnselen in huis

Sip

Forum lid
Forum lid
#1
Buiten dat ik als kind exact heb voorspeld wanneer mijn grootvader zou overlijden (ja, wordt doodgezwegen in de familie wegens té eng natuurlijk) heb ik nog nooit iets paranormaals meegemaakt. Ik denk dus niet dat ik één of andere gave heb.

3 jaar geleden kochten wij een huis, dat bleek een absolute ramp maar dat is een ander verhaal. We wonen er (helaas) nog steeds en proberen het gaandeweg verkoopsklaar te maken zodat we kunnen verhuizen. Het is een oud huis, ongeveer 100 jaar. Het is niet van historisch belang en er is ook niets bekend over de geschiedenis ervan. Een doodgewoon oud huis in het stadscentrum.

Al enkele maanden krijg ik het op bepaalde plaatsen in huis heel erg warm, zweten als een rund zeg maar. Dit is ook enkel 's avonds laat of 's nachts (als ik eens een keertje laat op ben want meestal ga ik op tijd naar bed). Dit is op een plaats in de badkamer en aan het aanrecht in de keuken (neen, het vuur staat niet aan). Ik heb me ook laten nakijken bij de dokter, met mij is er niets mis. Het is dus ook niet de overgang of zo.

Sedert een paar dagen doet ook onze bewakingscamera raar. Hij reageert op bewegingsdetectie. Bij het bekijken van de beelden zag ik overduidelijke witte "vingers" vlakbij de camera. Ze bewogen ook, een soort van wuiven of zwaaien. Op het moment dat de beelden waren wij zelf of onze hond nooit in de buurt van de camera en was er ook niemand in de huiskamer. Dit is nu al 3 dagen aan de gang. Ik heb de beelden niet bewaard, maar als dat nodig is, ik ben zeker dat de witte "vingers" ook vandaag weer zichtbaar zullen zijn.

Gisteren had ik ook zo'n zweetaanval op de bovenverdieping, terwijl het een frisse dag was en de ramen boven wijd open stonden.

Ik ben niet meteen geneigd om te denken aan een "geest" of iets naars. Ik voel me niet bedreigd of bekeken. Het is wel zo dat wij niet in dit huis willen blijven, maar dat heeft te maken met het feit dat we vooral uit deze stad wegwillen omdat we hier niet graag wonen en ons niet thuis voelen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#2
Het is al prettig dat je je niet bedreigd of bekeken voelt. Dan is het misschien geen dreigende entiteit. Ik heb geen ervaring met zweten. Misschien zegt dat, dat de energie te sterk is om op dat moment bij te zijn of in je op te nemen? Ik voel meestal een warmte waarvan ik niet zweet of weleens een tochtvlaag, of onaangename energie in de lucht dat ik denk ik wil weg.. ik heb weleens gelezen dat je bij demonen gaat zweten maar ik heb hier geen verstand van, dus het kan ook onzin zijn. Het kan ook dat we gewoon gaan zweten van veranderingen in energie en dat de een eerder zweet daarbij dan de ander.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#3
Ben je niet angstig? Ook niet van de vingers in beeld?
Ik ken het ook niet, het zweten, ik voel energieën tot nu toe op een andere manier (als in zwaarder / lichter / zachter en harder). Zweten ken ik niet, maar dat hoeft niet te zeggen dat dit niet een effect kan zijn natuurlijk. Kippenvel ken ik wel, maar dat heb ik meestal alleen wanneer iets (wat ik of de ander zegt of wat ik denk) bevestigd wordt, soort waarheidsvinding.

Mm nu ik even inleef, bedenk ik me dat ik het weleens warm krijg van andermans woede, zeker wanneer dit direct op mij gericht wordt. Ik kan me voorstellen dat je daarvan gaat zweten. Is dat iets wat je kunt plaatsen?
 

Sip

Forum lid
Forum lid
#4
Bedankt voor jullie antwoorden. Het zweten heeft echt met de plaats te maken, op dat plekje aan het aanrecht is het dan effectief enorm warm. Net als in de badkamer, en dan nog wel vlakbij een raampje dat altijd open staat.
Vreemd genoeg ben ik helemaal niet bang. Wat op zich nog het gekst is, want ik ben nogal bang aangelegd. En overmatig zweten is ook al helemaal geen eigenschap van me.

Ik vroeg mijn man of hij soms iets vreemds voelde, zag, hoorde. Hij is een absolute non-believer in dit soort zaken maar geeft aan dat hij witte en blauwe lichtflitsen ziet, op verschillende plaatsen in huis. Hij zag ze ook in de auto. Hij wijt dit aan zijn vermoeidheid.

Vanavond heb ik er nog niks van gemerkt, de camera gedraagt zich tot hiertoe normaal. Buiten echte bewegingen in huis niks te melden. Ik ben al een paar keer op die plaatsen gaan staan maar niks gemerkt. Het is dan ook nog wat vroeg op de avond. Meestal zo rond een uur of elf (en ook later).

Als het straks weer gebeurt ga ik goed opletten. Iets vragen doe ik maar beter niet denk ik. (Eerst wat meer "background"over wat het kan zijn voor ik het "ding" uitnodig wat dan ook te doen. Het voelt niet negatief maar na jullie antwoorden vind ik misschien toch een beetje te naïef hierin?

Wordt vervolgd.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#6
Vreemd genoeg ben ik helemaal niet bang.
Dit is in elk geval een belangrijk punt. Een entiteit met slechte intenties wordt vaak wel als negatief aangevoeld.
Om een of andere reden moet ik aan leylijnen denken. Dit verklaart alleen niet de vingers die zichtbaar zijn.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#8
Het hoeft niet altijd een entiteit te zijn maar het kan ook energie zijn dat is blijven hangen (en energie wat blijft hangen kan natuurlijk weer dingen aantrekken). Denk maar aan het betreden van een kamer waar net een ruzie is geweest, dat voel je, de spanning hangt dan in de lucht. Schoonmaken (gewoon met schoonmaakmiddel) kan dan helpen, de ruimte anders inrichten zodat de energie goed doorstroomt (feng sui) en inderdaad energetisch reinigen met salie en daarna opvullen door palo santo te branden.

Wat het ook is, het is denk ik niet persoonlijk want ik denk dat je dan wel angst of er een ander negatief gevoel bij had gehad.
 

Sip

Forum lid
Forum lid
#10
Bedankt voor jullie antwoorden. Daarnet was het er weer, de warme plek bij het aanrecht. Ik ben er echt weggegaan, maar de warmte blijft nog nazinderen zodat ik nu weer zweet. Het is echt een golf van hitte/warmte. Mijn man voelt het niet, maar hij ziet wel dat ik zweet. Als ik er goed op let lijkt het mij eventjes te volgen (maar echt niet meer dan een meter of zo). De camera doet vandaag gewoon braaf zijn werk. Wat ik wel zag is een kleine witte mot, een mooi beestje, dat plots begon rond te fladderen hierbinnen toen ik de warmte voelde. Misschien voelde die mot het ook? Wat de witte "vingers" op de camerabeelden zou kunnen verklaren misschien, die mot? Zo wat snel fladderen met die witte vleugeltjes voor de lens?

Ik weet niet wat Leylijnen zijn, maar Google vast wel (zal het opzoeken). Bij mijn weten is dit huis nog nooit met iets anders gereinigd dan met schoonmaakmiddel en liters bleekwater (vorige bewoners hebben het hier werkelijk schandalig achtergelaten). En met alle respect voor ieders overtuiging, maar bidden doen wij niet.

Ter info, de hond merkt helemaal niks zo te zien, die bleef rustig doorslapen in zijn mand.

Ik ben eens benieuwd naar wat er dadelijk in de badkamer of boven gebeurt. Ik hou jullie op de hoogte, maar nu is het bedtijd.
 

Christian

Bekend lid
Forum lid
#11
Hoi Sip. is jouw camera een infrarood camera? Die kunnen wel entiteiten waar nemen. Het zou inderdaad een ziel kunnen zijn die laat merken dat die er is. Is het een oud huis of is er in het verleden wat gebeurd dat jij weet? Dikwijls blijven zielen wat hangen en merk je daar niets van totdat ze geprikkeld worden door bv verandering van de bewoners of plannen te verhuizen. Waarschijnlijk denk jij aan bidden van: op mijn knieën met de handjes op elkaar. Bidden is ook een verzoek uitspreken naar diegene waar je aan denkt. Zielen ontvangen verzoeken...
Ben heel benieuwd. Heb thuis ook een ervaring gehad in het verleden met een bezoek van een ziel.
Warme groetjes, Christian
 

Sip

Forum lid
Forum lid
#12
Beste Christian. De camera is inderdaad infrarood, met een uitstekende nachtfunctie. Zo heeft hij ook de witte "vingers" opgenomen die ik voorlopig blijf toeschrijven aan een insect. (Plausibele verklaring toch?).

Wat de warme plekken betreft, ze zijn ongeveer 1 m breed en 1 m hoog (boven de grond). Ze zijn er alleen laat op de avond of in het begin van de nacht. Nu in de ochtend of overdag zijn ze er niet. Er zijn er 2 op het gelijkvloers (keuken en badkamer). Misschien ook eentje op het eerste verdiep maar daar ben ik nog niet zeker van.

Over de geschiedenis van het huis weten we nu dat het jarenlang eigendom is geweest van een dame die hier meerdere huizen had (stadscentrum) in dit huis woonde ze zelf. Haar man zou hier overleden zijn (ergens rond het jaar 2000), het verhaal gaat dat hij zou zijn "doodgepest" door de buren. Dit vertelt een bejaarde buurvrouw. De vrouw zelf is in het ziekenhuis overleden op hoge leeftijd. Daarna is het huis verkocht aan de mensen van wie wij het kochten 3 jaar geleden. Deze mensen hebben op zijn zachtst gezegd niet goed gezorgd voor het huis en veel originele elementen vernield.
Aanvankelijk waren wij van plan het huis te verbouwen (met respect voor de originele structuur), dit plan is veranderd in een verhuisplan, we willen niet in deze stad blijven wonen. De plekken zijn voor het eerst opgemerkt toen we starten met noodzakelijke herstellingen om het huis verkoopsklaar te maken (lange termijnplan wegens drukke jobs en wachten op een beslissing inzake ruimtelijke ordening). We hopen tegen het einde van het jaar klaar te zijn en dan te verkopen.

Wat de theorie van de Leylijnen betreft. Ik weet nu wat ze zijn, maar niet wat voor effecten ze hebben. Volgens het internet is er hier een kruispunt van Leylijnen vlak achter de hoek. In de nabije omgeving zijn er ook meerdere grafheuvels uit de ijzertijd e.d.

Ik blijf aandachtig en hoop toch ietsje meer duidelijkheid te krijgen op termijn. Het is in elk geval niks angstaanjagend.
Op het internet is helaas weinig te vinden over plotselinge warmtevelden in huis.
 

zonneschijn

Bekend lid
Forum lid
#13
Beste Sip ,

Gelukkig ben je zelf niet iemand die snel bang is. De energie die je voelt komt van de vorige bewoner zegt mijn gevoel. Ik heb het idee dat deze persoon er nog is en nog erg boos is op de manier waarop het is gegaan. Als hij boos was leunde hij tegen de aanrecht of stond hij te koken van woede voor de spiegel in de badkamer. Zolang je maar niet bang wordt is er niks aan de hand. Die opvliegers om ze zo even te noemen komen van hem. Je bent vrij gevoelig en voelt heel veel dingen aan. en daardoor voel je die warmte. Wat ik je aanraad is om vooral positief te blijven en te richten op de verkoop van jullie huis. Waar je je gedachten naartoe stuurt zal werkelijkheid worden.

Groetjes zonneschijn
 
Bovenaan Onderaan