Vorige Levens

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#22
Wat ik me weleens afvraag? Waarom heeft de ene persoon wel herinneringen aan vorige levens en de andere persoon niet? Of heeft het ook met interesse te maken en zien sommige mensen het niet als zodanig omdat ze er niet mee bezig zijn? Of is het meer een bepaalde gevoeligheid waardoor te ene persoon het wel ervaart en de ander niet. Ik kan me voorstellen dat het een taak is levens in je bestaan nu te integreren, zou het dan evengoed nog zo kunnen zijn dat als we ons dit deels eigen hebben gemaakt we in ons volgende leven weer geen weet hebben van die andere levens?

En ik vraag me af, natuurlijk ontstaat er in ons leven nu ook van alles aan dingen die we met ons meedragen aan ervaringen, en klachten en noem maar op. Maar is het niet zo dat er bij iedereen nog wel zeker de helft tot 75 procent aan bagage uit een vorig leven aanwezig is die nu nog doorwerkt? Of zou het merendeel zo zijn dat je dat gewoon loslaat, en een nieuw leven ingaat. En alleen de traumas opgelopen die bij blijven op de achtergrond in dit bestaan of op de voorgrond?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#23
Het kan voorkomen dat er nog onopgeloste zaken uit een vorig leven opgelost dienen te worden. Dit kan dan herinneringen geven om het op te kunnen lossen. De gevoeligheid om zaken te herinneren is ook per persoon verschillend, en daarnaast moet je de herinnering ook als een herinnering kunnen herkennen (zoals bijvoorbeeld in een droom).
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#24
Wat ik me weleens afvraag? Waarom heeft de ene persoon wel herinneringen aan vorige levens en de andere persoon niet? Of heeft het ook met interesse te maken en zien sommige mensen het niet als zodanig omdat ze er niet mee bezig zijn? Of is het meer een bepaalde gevoeligheid waardoor te ene persoon het wel ervaart en de ander niet. Ik kan me voorstellen dat het een taak is levens in je bestaan nu te integreren, zou het dan evengoed nog zo kunnen zijn dat als we ons dit deels eigen hebben gemaakt we in ons volgende leven weer geen weet hebben van die andere levens?
Ik denk, Muriël, dat het te maken heeft met talent en met je levensopdracht. Talent klinkt misschien bijzonder, maar is het eigenlijk niet. Voor elk talent is in dit leven of in een vorig leven hard gewerkt. Dat geldt voor het talent van pianospelen, voor het talent van voetballen en ook voor het talent van een veraf geheugen.
Als je dus een talent graag wilt hebben, dan kun je daaraan gaan werken. Je kan best zonder noemenswaardig talent piano gaan leren spelen, dan kom je de volgende keer met een beetje talent naar de aarde. Datzelfde geldt voor het herinneren van vorige levens. Ik heb tig keer tig levens in oude tijden in kloosters en tempels doorgebracht, kennelijk heeft dat me nogal sensitief gemaakt. Verder is mijn levensopdracht 'integreren', dus daar komt dat talent aardig bij van pas.
Ik zou mij kunnen voorstellen dat als ik een andere levensopdracht had, bijvoorbeeld de situatie van een achtergestelde bevolkingsgroep te verbeteren, dat ik dan hele andere kwaliteiten zou moeten inzetten, die ik dan ook wel zou hebben, maar die nu nogal op de achtergrond blijven.

Wat je schrijft over 75% bagage uit vorige levens, dat zie ik niet zo. De meeste mensen hebben slechts één of twee vorige levens bij zich waarvoor ze zaken in balans willen brengen. Ik kan mij bijvoorbeeld zomaar voorstellen dat sommige zwarte activisten in een vorig leven racistische blanke mannen zijn geweest, die nu beslist van plan zijn racisme uit de wereld te helpen, maar dat zijn een beetje stiekeme verzinsels van me. ;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#25
Rainbow schreef: "Als je je vorig leven nog zo herinnert, dan vraag ik me af wat trekt je dan daarnaar toe?"

Ik herinner me heel gedetailleerd vorige levens en ik haal helemaal niks naar me toe, integendeel. Door de herinneringen die onwillekeurig komen verwerk ik dingen van toen in het nu en dat is mijn taak hier op aarde. Ik integreer.

Rainbow schreef: "Het lijkt me wel mooi als je je nog een mooie plek waar je ooit gewoond hebt kunt herinneren. Zodat je er altijd even naar terug kunt en weer even de sfeer in je op kunt nemen. Komt waarschijnlijk door mijn verlangen naar meer natuur en rust en ik daarvoor best even een herinnering in zou willen stappen. Maar ik heb ze helaas niet."
Je kunt tijdens je visualisatie overal naar toe, daar heb je echt geen vorige levens voor nodig. Ik ga in mijn meditaties vaak naar de Elohim krachtplekken, dat geef evenzoveel kracht als dat je er fysiek aanwezig zou zijn.
Ik denk dat we hetzelfde bedoelen, namelijk het verwerken van dingen van het verleden en die les / informatie meenemen naar het heden. Verwerken is in die zin altijd ook integreren. Bij jou gaat dat onwillekeurig, ik ga ervoor zitten tijdens een meditatie omdat ik voel dat er werk aan de winkel is.

Ja het bezoeken van plaatsen waar ik rust voel doe ik nu inderdaad via mijn fantasie of zoals jij het noemt een visualisatie.
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
#26
De invloed van vorige levens neem je soms onbedoeld mee in een nieuw leven. In principe begint iedereen "blanco" aan een nieuw leven en heb je van te voren alleen besloten welke aspecten en/of leerpunten uit een vorig leven je nog verder uit wil diepen, maar los van dat vorige leven. Het kan voor komen dat levens synchroon lopen aan elkaar. Het leven van nu heeft dan veel gelijkenissen met een voorgaand leven. Wanneer je dan ook nog sterk gevoelig bent op het gebied van b.v. intuïtie, heldervoelen of helderzien dan kan het zich voor doen dat je je levens kunt herinneren, of spontaan beelden krijgt van een vorig leven.
Dit kan ook gebeuren zonder synchroniciteit met een vorig leven. Soms is er gewoon geen link. Iemand met een bepaalde gevoeligheid is er dan op zo'n moment ontvankelijk voor.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#27
Bedankt voor je antwoord Silver.
Met die bagage dacht ik dan min of meer, in hoeverre hangt je karakter je voorkeuren en talenten die je nu hebt dan samen met vorige levens, en wat is nieuw?
Als ik naar mijn karakter kijk,en lessen te leren kan ik heel veel wel plaatsen bij oorsprong vorig leven. Maar ook bepaalde voorkeuren wel, en hobby, die lijken als ik me afvraag waar komen ze vandaan allemaal ook wel weer een link met een eerder bestaan te hebben.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#28
Tijden terug diende zich eens een leven aan, ik kreeg het als beelden aangereikt. Ik was een operazangeres en werd ziek, kreeg relatieproblemen. Het is al zeker wat jaren terug dat ik dat beeld kreeg. Nu kreeg ik een boek te lezen van een vriendin. Het gaat over een bekende operazangeres en speelt zich af in de jaren 1900 toen zij leefde.
Het komt me zo bekend voor. Opeens moest ik weer denken aan dat leven die ik jaren terug kreeg. Als het niet belangrijk is vergeet je zoiets toch?
Nu denk ik niet dat ik de operazangeres ben waar ik over lees, al lijkt ze wel uiterlijk wat op me. Ik vind het vreemd. Zijn dit toevalligheden, zo een boek dat je uitgeleend krijgt? Ik heb nu geen goede zangstem zelfs weinig lucht soms, hou wel van opera op de een of andere manier. En zou opera spiritueel gezien voor iets staan, dat het nu komt? Ik kan me er wel iets bij voorstellen, maar ben benieuwd of jullie met iets anders komen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#29
Ja, het is mijn ervaring dat je zo'n boek krijgt om je te helpen dat verleden (in dit geval het leven van die opera zangeres) te verwerken en te integreren.
Toen ik heel erg bezig was met een leventje van mij als autistisch jongetje, kwamen er ook allerlei boeken en biografieën over autistische kinderen op mijn pad. die boeken bestaan ook om dat te verwerken, denk ik.
Als het niet belangrijk is vergeet je zoiets toch?
Ja, het kan lastig zijn om je te herinneren wat je je eerder herinnerd hebt.

Het is ook mijn ervaring dat op het moment dat zo'n vorig leven in je bewustzijn komt er ook mensen in je leven zijn die in dat leven een cruciale rol hebben gespeeld. In de tijd dat ik met dat autistische jongetje bezig was, had ik een vriendin die in dat leven mijn moeder was geweest en haar huidige echtgenoot was in dat leven haar schoonvader, mijn opa.
Zo zijn er nu mensen in mijn leven die mij naar de brandstapel gevoerd hebben. soms zijn de combinaties zo komisch, dat ik het jammer vind om het niet met de betrokkenen te kunnen delen. Maar veel van die mensen geloven niet eens in reïncarnatie, dus ik moet het echt voor me houden.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#30
Bedankt voor je antwoord Silver, soms ben ik wel eens bang dat ik overal wat achter zoek, maar ik geloof er ook wel in dat alle energie met elkaar verweven is, het zal niet voor niets zijn dat ik dat boek over die Operazangeres lees en ineens denk wat komt het me vreemd vertrouwd en bekend voor, en dat ik opeens denk aan het feit dat ik me jaren terug zo een operaleven herinnerde. Ik bedoel ik lees zoveel boeken, waarom zou ik dat dan juist bij dit boek hebben? Nu zullen heel veel boeken die we lezen wel iets van de energie bevatten of net iets herkenbaars hebben in andere vorm.
Maar nu dacht ik meer, ik heb echt eens een leven iets met Opera gedaan.
Ik herken wel wat je schrijft, over dat autistische jongetje en dat je de boeken dan aantrekt, dat heb ik eerder wel gehad met oorlogsboeken, net of dat oorlogsleven dan uitgewerkt diende te worden.

Ik heb me dan wel eerder dat leven herinnert. Maar schijnbaar is er toen verder geen actie op gekomen, ( En volgden daarna ook andere levens) en keert het nu terug. Ik kan me wel iets van de eigenschappen inbeelden die ik nu weer kan gebruiken.
Als ik dan kijk naar de mensen die jij noemt, die een cruciale rol zouden spelen, is er wel net een nieuw persoon in mijn leven gekomen, waarvan ik wel het gevoel heb dat ik haar al van eerder ken, maar zij was er met die eerste herinnering jaren terug nog niet.

Mijn vragen nu,

Zou het zo zijn dat als een leven uitgewerkt is, het niet meer terugkeert, of kunnen al je levens later toch weer komen omdat je er iets aan kunt hebben, en ze in je bestand zitten? Als zijnde neem mijn kwaliteiten uit dat leven?

En hoe klein of groot is de kans dat je echt een bekend iemand zal zijn geweest? Waarschijnlijk zijn het meer de herinneringen aan kleding, kan er net een overeenkomst in een gezicht zitten dat herkenbaar is.Ik kan me nog wel een sessie herinneren met een hypnotherapeut waarbij een dame Vera Pavlova bleek te zijn geweest, ze wist heel veel details over dat leven, of kunnen we het dan ook zo zien alsof ze misschien gewoon in contact staat met die ziel en het niet zelf geweest is?

En vraag ik me af zullen wij compleet andere uiterlijken hebben, of is er toch een herkenning in uiterlijk soms, ik herinner me een site waarin incarnaties zoveel gelijkenis vertoonden, dat je echt kon zien dat het dezelfde persoon was als in een ander leven. Ik kan me wel levens herinneren waarin ik er anders uitzie, maar in sommige levens herken ik mijn uiterlijk van nu toch wel, of mijn geest moet dat er gewoon van maken...
 
Laatst bewerkt:

Silver

Bekend lid
Forum lid
#31
Zou het zo zijn dat als een leven uitgewerkt is, het niet meer terugkeert, of kunnen al je levens later toch weer komen omdat je er iets aan kunt hebben, en ze in je bestand zitten? Als zijnde neem mijn kwaliteiten uit dat leven?
Ik denk dat als je een goed geheugen hebt dat je alles kan terughalen, maar ik ben er ook van overtuigd dat het dwaas is om geïntegreerde levens te gaan herinneren. en ik moet je zeggen dat ik zelf niet werkelijk kan bepalen wanneer iets is uitgewerkt. Omdat ik zo niet werk. Ik zoek geen herinneringen, maar ze presenteren zich aan mij en daar reageer ik dan op.
en ja, ik hoop enorm dat ik sommige talenten uit andere levens mag terugkrijgen, maar ook daar werk ik niet actief aan.
En hoe klein of groot is de kans dat je echt een bekend iemand zal zijn geweest? Waarschijnlijk zijn het meer de herinneringen aan kleding, kan er net een overeenkomst in een gezicht zitten dat herkenbaar is.Ik kan me nog wel een sessie herinneren met een hypnotherapeut waarbij een dame Vera Pavlova bleek te zijn geweest, ze wist heel veel details over dat leven, of kunnen we het dan ook zo zien alsof ze misschien gewoon in contact staat met die ziel en het niet zelf geweest is?
Het schijnt dat er vele Maria Magdalena's zijn en sommige mensen blijken leven na leven heilig verklaart te worden. Ik weet daar niet zoveel van. Ik heb wel twee levens van zeer hoge adel, maar ook een leventje als horige en gevangene. Ik houd me daar eigenlijk niet zo mee bezig, meer met ongeïntegreerd stukken verwerken.
En vraag ik me af zullen wij compleet andere uiterlijken hebben, of is er toch een herkenning in uiterlijk soms, ik herinner me een site waarin incarnaties zoveel gelijkenis vertoonden, dat je echt kon zien dat het dezelfde persoon was als in een ander leven. Ik kan me wel levens herinneren waarin ik er anders uitzie, maar in sommige levens herken ik mijn uiterlijk van nu toch wel, of mijn geest moet dat er gewoon van maken...
Ja, dat is ook zoiets. Ik weet iemand die is de incarnatie van dokter Bach en die heeft zelfs dezelfde haarinplant. Dus je kan wel een gelijkend uiterlijk hebben. Maar ik heb ook heel veel verschillende uiterlijken.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#32
Dat herken ik wel, dat levens zich presenteren, ik zoek ook geen herinneringen, maar ik denk dat we geïntegreerde stukken ook later weer kunnen treffen.
In dat stuk van de opera, herken ik dan niet dat talent bij mezelf, ik zing zo vals als de nacht. Maar ik denk bij opera dan aan op het toneel staan, de aandacht naar je toetrekken, vol overgave zingen hoe je over iets denkt, het eruit gooien. En dat zijn wel leerpunten van me, waar ik ook de laatste weken weer mee bezig ben, het niet altijd maar een ander beschermen, van laat ik het maar niet zeggen hoe ik over iets denk want dan is een ander van slag, en op de een of andere manier een ander meer aandacht geven dan mezelf. Het is net of dat operaleven me dat wil zeggen. Ik kan me goed voorstellen dat het me nu helpt, en dat het operaleven zich weer aandient als ik weer dreig, de aandacht alleen aan de ander te geven, en mijn woorden inslik.

Het maakt me ook niet uit of ik bekend zou zijn geweest of niet, ik kan me ook wel rijke levens op een kasteel herinneren, maar meer dat het me zo onwaarschijnlijk lijkt dat ik het boek over die operazangeres in handen krijg, en dan denk ben ik haar geweest? Het zal vast meer in herkenning van kledij, optredens en gang van zaken liggen. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat een werkelijke incarnatie haar levensboek in handen krijgt, maar waarom niet denk ik dan ook weer? Aan de ene kant zeg ik soms tegen mezelf of anderen, sommige dingen zijn heel anders te verklaren dus zoek niet overal betekenis achter, maar ik ben ook wel weer iemand die tegen zichzelf soms moet zeggen, als je bij alles maar denkt dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk blokkeer je ook dingen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#33
Ja, waarom zou je dat niet geweest zijn. als je denkt; 'Ik denk dat ik dat geweest ben en als het anders blijkt te zitten dan merk ik dat wel op een dag', dan blokkeer je niets. Lijkt mij, tenminste
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#34
Ervaren jullie ook wel eens een combinatie van vorige levens die zich aandienen?
Alsof er uit een bepaald bestand geput wordt?
Op het moment ben ik bezig met meer aandacht aan mezelf geven en ontvangen, ik heb soms de neiging meer voor anderen te zorgen en een ander dan te helpen en van mezelf te denken dat komt wel goed, en vaak komt het dan ook wel. Als kind zijnde gaf ik mijn zakgeld al weg, omdat ik dacht een ander zal het harder nodig hebben, n dat was dan ook zo want ik miste het niet...

Nu is er op het moment steeds dat Operaleven van zet je zelf in de schijnwerpers eis de aandacht op voor jezelf of geef het jezelf.
Maar ook een leven in een bos, waarin in in een groep leefde die op de vlucht was, uiteindelijk veel beter alleen kon overleven , maar toch elke keer naar de anderen omkeek, omdat ik het sneu vond als hun het niet zouden redden, maar andersom waren ze niet zo behulpzaam naar mij toe.

Deze levens lijken haaks op elkaar te staan, en zich nu tegelijk aan te dienen om een balans te vinden misschien?

Hebben jullie dat ook weleens?
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#35
Het lijkt haaks op elkaar te staan, maar het kan heel goed bij elkaar horen. Je beleefde twee uiterste. een leven in de schijnwerpers en een leven waarin je veel te veel aandacht en hulp aan anderen gaf. Misschien moet je in dit leven daar een balans in zien te vinden. (Oh ik zie ineens dat je dat zelf al had opgemerkt.) Maar toch...... Geen van beide dingen is slecht. Ze zijn zelfs allebei goed. behulpzaamheid is goed en in de schijnwerpers staan en voor jezelf zorgen is ook goed. Jezelf compleet weggeven is dwaas en alleen voor de schijnwerpers leven is ook wel oppervlakkig
 

Christian

Bekend lid
Forum lid
#36
Ik schijn in mijn vorige leven een romein geweest te zijn uit de tijd van Christus. Geen hoge pief maar een gewone burger, ik moet daar ook iets gedaan hebben met het helpen van mensen. Precies weten we niet.. Ook ben ik een Rabbijn geweest in de tijd van de emigranten naar Amerika. Ik leefde eerst ook in Italië, daar als rabbijn. Daar was een vrouw die een relatie met me wouw maar dat ging niet werken omdat zij van hoge komaf was. Vandaar dat ik emigreerde naar Amerika. Ik heb daar schijnbaar in de textiel gezeten en veel geld verdiend. Hier gaf ik stiekem een groot deel naar de armen. Mijn derde leven was in de WOII. Als joodse gevangene moest ik bij de gaskamers werken om dode mensen op te ruimen... Ik heb altijd geweten dat er iets met gaskamers was, kreeg daar kippenvel over bij de gedachte. Een Duitse vrouw van hoge afkomst heeft mij daar weggehaald en mee naar Italië genomen. Wat opviel in mijn levens was dat ik nooit getrouwd ben geweest, veel met het helpen van mensen bezig ben geweest, alle 3 keren met Italië heeft te maken. Ook dat er 3 keren een vrouw in mijn leven kwam die mij uit de shit haalde maar nooit tot een huwelijk is gekomen. Heb ook geen nakomelingen gehad. Nu ben ik wel getrouwd met 2 kinderen en dat valt niet mee. de kinderen wel maar het huwelijk niet. Nu dus een heel ander leven. Ben wel weer mensen aan het helpen waar mijn mogelijkheid zit. Het bloed kruipt dus toch weer waar het niet gaan kan haha.
Gr. Christian
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#38
Ik weet het eerlijk gezegd niet of er zich een combinatie van levens zich hebben aangediend. Kan me wel voorstellen dat dat kan gebeuren. Bij mij komen vorige levens eigenlijk alleen naar voren als ik traumatische gevoelens aan het verwerken ben. Dan zie ik flitsen van een omgeving, soms ook van meerdere omgevingen. Eigenlijk laat ik het daarna ook direct weer los, waardoor ik de herinneringen ook weer vergeet. Ik weet alleen nog het moment dat ik ging sterven aan een ziekte en ik drie kinderen moest achterlaten. Dat dat in een koud en donker hutje was met stro dat binnen lag. Dat is het enige beeld wat me maar bij blijft.
Oh en nu ik ermee bezig ben herinner ik me ook een moment dat ik uit een ommuurde stad of dorp was verjaagd en mezelf in de natuur moest zien te redden. Maar verder weet ik het echt niet meer :).
Als die beelden komen is daar vast een reden voor Muriël laat het maar gewoon op je inwerken, dan komt er meestal vanzelf wel een klik van binnen die kennelijk nog nodig was. Een verklaring voor je gedrag in dit leven, meestal.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#39
Ik merk dat beelden soms boven komen met levensvragen. Zo heb ik ook eens een leven gekregen dat ik samen met mijn vader woonde, hij was arts, en was bezig met medicamenten, en ik was steeds in onze tuin, een soort van kruidentuin, ik wilde daar genezende dingen uit halen. Onze oma woonde ook bij ons, was weggestopt in een soort van kast, ik mocht niet bij haar komen daar ze iets ernstigs had, maar ik wilde haar behandelen met kruiden mengels. Mijn vader werd daar boos om, was voor zijn medicamenten en ik dus niet. Dat leven diende zich aan toen ik zelf een weerstand had tegen medicatie die ik moest slikken, en alternatieve dingen wilde. Uiteindelijk werd ik nog zieker van het alternatieve, en hielpen de medicijnen me, en toen kwam er het besef, breng er balans in aan, het is niet altijd zo zwart wit, het hoeft niet te zijn jouw kruidenmengsels of de medicamenten van je vader, vindt er een balans in.

De beelden die nu komen hebben me ook inderdaad weer verder geholpen, het is soms wonderlijk hoe het allemaal werkt.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#40
Bij mij werkt het anders. Bij mij komen er beelden boven n.a.v. de mensen die er op dat moment in mijn leven zijn. Dan zie ik beelden over de rol die zij in dat leven van mij hebben gespeeld.
 
Bovenaan Onderaan