gouwepeer

Admin
Medewerker
Mogelijk hebben jullie gemerkt dat het forum soms een beetje trager werkt.
De forumsoftware zelf werkt snel genoeg, maar alle toevoegingen hieraan vertragen de boel een beetje.
Ter vergelijking heb ik een ander forum welke op dezelfde forumsoftware draait en op dezelfde server staat.
De resultaten tussen deze 2 fora:

Het gouwepeer forum, met een laadsnelheid score van slechts 51% (E label)

En vervolgens het Masterforum, met een laadsnelheid score van 95% (A label)

Een aantal zaken hiervan zal ik op zeer korte termijn aan gaan pakken. Aangezien de chat nauwelijks word gebruikt zal deze ook gaan verdwijnen. Dit forum heeft nog wel het topic Slowchat waarin van alles gedeeld kan worden en alleen maar toegankelijk is voor aangemelde leden. Voor diegene die gebruik maken van privé chatberichten kunnen deze nog tot 1 maart bekijken. Privé berichten kunnen wel gewoon via Conversaties worden verstuurd en ontvangen.
De chat module zal vanaf 1 maart gaan verdwijnen en hopelijk gaat het forum zelf ook weer sneller functioneren.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Na een beetje gestuntel met het forum is het eindelijk gelukt om de Redis Cache werkend te krijgen. Hierdoor heb ik een paar keer een volledig witte pagina gekregen, maar nu lijkt het eindelijk te werken.
De Redis Cache is gelukkig niet een of ander wild beest wat ons op komt eten, maar een functie om pagina's sneller te laten laden :mrgreen:
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik hoop dat het voorbij is, ik had het zojuist nog, maar het scherm stond wel al enige tijd standby verstopt achter iets anders. Wat mij de laatste tijd ook opviel is dat het bij het uitloggen af en toe ongeveer 1 minuut duurt voordat het verwerkt is en ik daadwerkelijk uitgelogd ben. Heeft dat hier ook mee te maken?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Als je de witte pagina's heb gezien dan is dat tijdens de mislukte pogingen van het instellen van de Redis functie geweest, maar dat is nu volledig verholpen. Hopelijk is de verwerkingstijd voor het uitloggen hiermee ook aanzienlijk verkort.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Inmiddels heb ik de serverconfiguratie iets gewijzigd in de hoop het forum nog net iets sneller te laten werken.