Reiki gevaarlijk?

azar

Forum lid
Forum lid
#1
Wat ik nu heb gelezen over reiki.
Dat de symbolen die op je toegepast worden een vloek is. Dat demonen en entiteiten vrij spel krijgen. Dat je ziektes over brengt van klant op klant als je een praktijk heb. Maar ja ze spreekt ook over keer je naar god voor je salvation. Alsof je gedoemd ben als je je niet laat bekeren. Daar geloof ik ook weer niet in. Maar dat er een vloek (onbedoeld) over je uit wordt gesproken dmv de symbolen dat zet me wel aan de twijvel. Ik heb in het verleden auraklevers gehad en dergelijke. Heb daar overigens niks voor hoeven doen. Ik heb de reiki 1 initiatie gehad, heb er misschien 2 keer wat mee gedaan. Dus ik weet niet hoe het anders zou uitpakken. Ik ben weer van plan om er wat mee te doen. Voor op mezelf.
Mijn vraag is: wie heeft er jaren ervaring mee en heeft er geestelijk en lichamelijk baat bij?
En ja ik denk ineens als het slecht voor je was dan zouden mensen er niet jaren mee bezig blijven en na 1, 2 en 3 volgen. Het wordt niet eens aangeraden na wat ik me herinner om ze vlak na elkaar te volgen.

Toch ben ik benieuwd naar de ervaringen.
Fijne dag
 

Cherry88

Bekend lid
Forum lid
#2
HI Azar,

Ik ben wel benieuwd waar je dat gelezen hebt?
En eigenlijk vind ik het ook wel interessante materie haha. Het is inderdaad zo dat je met de symbolen iets over kunt brengen, ook zijn er verschillende stromingen in Reiki en kan het dus zijn dat jij anders geïnitieerd bent dan ik bijvoorbeeld. In principe is het begrip van Reiki dat je onvoorwaardelijke liefde en positiviteit doorgeeft, dat houd dus eigenlijk in dat je ook met die intentie je Reiki 1 (2, 3, etc) zou krijgen en niet dat je een "stempel" krijgt wat vervolgens een vrijbrief is voor van alles en nog wat.
In mijn visie zal dus een échte goede reiki master je altijd initiëren met die insteek en bestaat dit dus alleen maar uit manieren om goed en positief te kunnen doorstromen en handelen. Tevens ben ik ook wel zo reëel dat er genoeg mensen zullen zijn met minder goede bedoelingen of die een hele andere visie hanteren maar zij zouden dan ook niet de stempel reiki master verdienen aangezien zij zich met hele andere dingen bezighouden.

Tevens is het vaak zo dat het na Reiki 1 prettig is voor jezelf om bekend te worden met het gevoel, het effect en wat het allemaal teweeg kan brengen, daardoor duurt het vaak even voordat mensen doorgaan met Reiki 2. Hierbij leer je hoe je dit op anderen kunt toepassen en soms ook ook afstand etc. Het is belangrijk dat je bekend bent met de werking en het effect ervan, daarom is vaak het advies, neem er de tijd voor, raak er bekend mee en ga dan pas verder. Voor de één is dit binnen een periode van 2 jaar en voor de ander is dit 10 jaar. Er is geen goed of fout :)
 

mimi

Nieuw lid
Forum lid
#3
ik denk inderdaad dat het gevaarlijk kan zijn,iets dat zich voordoet als iets moois kan juist het tegenovergestelde zijn.Vertrouw op je instinct,als je twijfelt is er meestal iets mis.
 
Bovenaan Onderaan