Openen van de chakra's

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#41
Ze hebben daar ook een camping. Misschien kan je d'r van de zomer eens een nachtje camperen, dan kan je je tentje vlak naast het Lemurische bos neer zetten.

Blijft de vraag waarom jouw postje is verdwenen toen ik dit forum eventjes in de taakbalk zette toen ik op het Elohim centrum ging googlen. en het postje van iemand anders schijnt ook zomaar verdwenen te zijn. is daar iets aan te doen Pendel?
Dat is ook nog een idee ja. Ik heb een tijd terug ook eens op die website gekeken. Voornamelijk omdat het me leuk leek om in zo'n edelsteen winkel te werken. Ik was toen op zoek naar vrijwilligerswerk. Maar omdat ze zo ver weg zitten heb ik het weer laten varen.

Bedoel je een post die ik heb geschreven Silver of een die jij hebt geschreven?
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#42
De laatste keer dat ik er was, dat was7/ 8 jaar geleden, toen moest je betalen om vrijwilligsterswerk te mogen doen. Je kreeg er wel eens soort therapie bij. Joke Nootenbos heeft mij dat indertijd ook aangeboden. Ik heb dat niet gedaan, ik heb mijn eigen pad gevolgd. Het Elohim centrum is een aantal jaren heel belangrijk voor me geweest. Ik heb er zelfs een keer een hele zomer gekampeerd.

Wat dat postje betreft, ik heb verkeerd gekeken, alles staat er nog.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#43
Mm dat vind ik dan wel weer jammer, ik heb genoeg vertrouwen in sommige van mijn kwaliteiten dat ik niet ga betalen om ze aan te bieden :Denk:.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#44
Chakra's Ruth White klein.jpg

Dit is een afbeelding van de chakra's zoals Ruth White (Working with Your Chakra's) ze heeft beschreven.
Hier had Silver het over. Er is hier een extra chakra te zien, aan de achterkant van het hoofd, vlak onder de ronding van de schedel.
Dit chakra gaat over het instinct, de resonantie en het reageren op de energieën om je heen en zodoende ook het contact met de natuur, dieren, wezens van natuurwereld en zelf-healing.
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#45
Voor mij een interessant punt omdat ik juist op dit punt het meeste last heb in mijn nek.
Ik heb in het verleden last gehad van uittredingen en dat gebeurde via dit punt, daar heeft Ruth White het trouwens niet over maar ik vind er wel informatie over als ik over dit punt Google op internet. Is trouwens absoluut af te raden, uit te treden via dit punt. Het was ook het punt waar het zilveren koord aan vast zat, de energie die je met je lichaam verbind.

In mijn horoscoop staat zwarte maan / Lilith heel sterk (conjunct zon) en dat gaat precies over waar dit chakra over gaat. Ik vind het wel bijzonder dat dit kennelijk helemaal samenvalt. Lilith is heel instinctief, ze noemen haar ook wel gekscherend the wild woman (diep verbonden met de dierlijke kant van de mensen). Lilith is nog open in de communicatie met de energieën om haar heen. Zoals dieren dat ook hebben, die voelen alles om hen heen haarfijn aan.

De Alter Major is verbonden met het zogenaamde reptielenbrein, ons oudste deel van de hersenen. Volgens mij is de Alter Major een chakra dat over communicatie met energieën gaat, waar de keelchakra over het daadwerkelijk uiten van jouw waarheid gaat, is de achterkant verbonden met de communicatie met energieën om je heen die je niet direct hoeft te zien. Net even een andere vorm van communicatie dus. En als je ermee kunt communiceren, dan reageer je er ook op. Iets wat we instinct noemen, net op tijd vluchten bij een brand die nog niet te zien is. Iets wat dieren ook kunnen, dat noemen wij instinct. Maar in feite voelen / communiceren / staan ze in contact met de energieën om hen heen. Zelf-healing is ook iets wat ik instinctief doe, ik voel precies waar mijn blokkades zitten en laat mijn lijf het regelen. Klopt eigenlijk ook precies met dit chakra.

Kennelijk valt er voor mij nog meer te halen op dit gebied omdat toch nog blokkade op zit, gezien de pijn die ik hier ervaar.

Eigenlijk zouden Bastiaan van Wingerden (geschreven over Lilith in astrologie) en Ruth White eens moeten kletsen samen, gezien ze hetzelfde fenomeen hebben beschreven. Of misschien hebben ze dat al eens gedaan.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#47
Wat grappig toevallig Rainbow. Ik heb eerder deze week een reservering bij de bibliotheek gedaan voor het luisterboek van Tessa G, over de Alter Major en overprikkeling.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#49
Ik heb geen idee of dat boek wat is, maar ik dacht ik probeer het. Nu heeft een ander hem nog in bezit dus ik wacht het af.
Ik heb ook mega last van dat punt in mijn nek soms. Volgens mijn Gidsen laat ik ze niet geheel toe, half en niet goed gebalanceerd waardoor ik overprikkeling krijg, en overal wel van alles oppik, maar daar doodop van raak, en sta ik dan in verbinding met dat reptielen brein, het reptielenbrein staat voor in hetzelfde cirkeltje blijven draaien, overleven. En dat doe ik dan ook, weer te laat naar bed, weer geen rekening gehouden met voeding , teveel gepland. om dan op de een of andere manier niet iets ermee te hoeven doen. En dat slaat nergens op, ik kan beter rusten, op mezelf letten, uit de cirkel stappen van doorjagen, en ongezonde keuzes maken, en dan zal er een betere doorstroming zijn.
Vanmiddag heb ik een meditatie gedaan op dat Alter Major, ik zag hoe er allemaal licht inkwam, en er doorstroming ontstond, Alsof er een diepe reiniging plaatsvond. Ik deed mij ogen open na de meditatie, en zag een jonge vrouw op mijn bank zitten, ik was even stomverbaasd, ik heb geen idee wie het was. Ik lag op de ene bank en zij zat op de andere bank. Ze had lang blond haar, en was modern gekleed. Toen ik dacht ik zal vragen wie je bent, was ze op een gegeven moment weer weg. Maar ik had wel het inzicht dat ik zelf dingen tegenhou, en als de doorstroming er is, de brug open ligt.
Maar ik hou dat tegen, omdat ik misschien het idee heb dat ik hier niets mee wil doen. Maar de Gidsen geven juist aan overprikkeling ontstaat door blokkade, als dat punt open ligt, en je houdt de stroom niet tegen, krijg je het helderder, en hoef je er ook gerust niet iets mee te doen waar je geen zin in hebt. Dan komen er weer andere inzichten van wat het je brengt op je pad.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#50
het reptielenbrein staat voor in hetzelfde cirkeltje blijven draaien, overleven.
Voor mij geldt juist het tegenovergestelde. Als je dit deel volgt doe je precies wat goed voor je is, dan luister je naar je lijf. Volg je je biologische klok etc. Want dat is pas écht overleven, precies dat doen wat goed voor je is. Dat is je instinct volgen.

Vanmiddag heb ik een meditatie gedaan op dat Alter Major, ik zag hoe er allemaal licht inkwam, en er doorstroming ontstond, Alsof er een diepe reiniging plaatsvond. Ik deed mij ogen open na de meditatie, en zag een jonge vrouw op mijn bank zitten, ik was even stomverbaasd, ik heb geen idee wie het was. Ik lag op de ene bank en zij zat op de andere bank. Ze had lang blond haar, en was modern gekleed. Toen ik dacht ik zal vragen wie je bent, was ze op een gegeven moment weer weg.
Typisch elke keer als ik de boel in mijn nek stromende krijg zie ik ook ineens mensen staan. Nooit lang want ik kan het nog niet goed hanteren. Er gebeurd op die momenten veel te veel. Laatst had ik dat ik verblind werd door een fel licht in mijn hoofd, alsof er een soort vuurtoren licht werd aangezet in mijn hoofd. Op dat moment verdween ook gewoon echt alles, ook de mensen die ik heel kort zag staan. Een andere keer begon ik enorm te huilen omdat ik voelde dat ik goddelijk was (ja klinkt heel raar, dat zijn we allemaal, maar dat besef...pfoe vond ik heel heftig). En ik weet niet goed welk chakra nu met wat te maken heeft. Als ik eenmaal door die nek blokkade ben dan verdwijnt uberhaupt gewoon elk onderscheidingsvermogen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#51
Misschien heb ik het reptielen brein dan verkeerd begrepen, dat kan. Ik dacht dat het voor instincten en automatisch iets doen staat. Maar dat je als mens een bepaald ritme ontwikkelt, bijvoorbeeld een bepaalde manier van leven en eten die past binnen je comfortzone. Zonder dat je je er bewust van bent, je constant hetzelfde patroon herhaalt. Zoals ik af en toe doe, ik ga te laat naar bed, weet dat het niet goed is, maar automatisch blijkt het steeds opnieuw laat te zijn. Je reptielen brein zal er ook alles aan doen om jou in hetzelfde kringetje en cirkeltje te laten lopen had ik begrepen .Het vaste patroon dat je volgt is voorspelbaar en daardoor veilig. Wat de reden ook is dat je in dat patroon bent geraakt. En veiligheid staat bovenaan bij je reptielen brein heb ik begrepen. Veranderingen kunnen onveilig voelen, en zal je reptielen brein dus in eerste instantie willen afgooien. Ook al weet je diep van binnen wel dat te veel eten, of te laat slapen of een drankje te veel niet oké is.

Maar het kan ook komen omdat het reptielenbrein me aan de reptilians doet denken, en ik daar niet een geheel een positief gevoel bij krijg. Ik weet overigens niet precies hoe het ook alweer zit met de reptilians, maar ik had begrepen dat , dat zielen zijn die ook ergens in een bepaalde kring willen blijven en daar leiding over proberen te krijgen, en dat gaf het reptielen brein me ook een beetje, je ergens houden waar je niet dient te zijn.

Maar goed het maakt ook niet ut, het punt waar ik heen wil is een ander ritme aannemen die beter voor mijn ontwikkeling is, en daardoor geen ontwikkeling tegenhouden omdat ik bepaalde gedachten patronen vasthou die mezelf aan de grond houden.

Mooi dat wat je omschrijft, bijzonder dat licht, ik vind dat van dat Goddelijke niet raar, ik ervaar het ook, nu vanmiddag toen het weer wat doorstroomde, leek mijn hart ook helemaal open te gaan, en er leek een heel ander besef bij te komen over het leven , over alles.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#52
Ja ik denk echt dat je het verkeerd begrepen hebt. Je moet denken aan hoe dieren dit doen. Die eten wat ze instinctief nodig hebben, niet altijd hetzelfde maar dat wat hun lijf nodig heeft. Ze slapen wanneer hun lijf daar behoefte aan heeft en zullen vluchten als ze voelen dat ze in gevaar zijn. Te laat naar bed gaan is juist gedrag wat tegen je instinct ingaat. Is ook niet goed voor je overleving. We hebben bepaalde hormonen die bijvoorbeeld onze slaapcyclus regelen, die zorgen wel voor een bepaald ritme. Maar dat ritme is niet muurvast. Als je bijvoorbeeld ziek bent of uitgeput bent door bepaalde inspanning zal je lijf aangegeven om eerder even te gaan slapen.
Als ik bijvoorbeeld in een supermarkt loop, volg ik mijn lijf (niet doen als je honger hebt). Ik kijk waar ik trek in heb en kan daarop vertrouwen. Zo eet ik voldoende gevarieerd. Mijn lijf wil voornamelijk groenten, fruit en noten, licht verteerbaar voedsel en soms wat kip en vis. Mijn lijf weet het wat dat betreft beter dan de schijf van 5. Ik krijg bijvoorbeeld ook buikpijn van veel suiker en vet voedsel. Of van veel vlees, alcohol en cafeïne. Ik denk daar verder niet over na want mijn lijf weet dit gewoon. Ik hoef alleen maar te volgen en dat is instinct.

Maar hoe dan ook je voornemen is mooi. Ik denk alleen dat je wel op je instinct mag vertrouwen, die reptielen zijn zo gek nog niet hoor :).

Mooi dat wat je omschrijft, bijzonder dat licht, ik vind dat van dat Goddelijke niet raar, ik ervaar het ook, nu vanmiddag toen het weer wat doorstroomde, leek mijn hart ook helemaal open te gaan, en er leek een heel ander besef bij te komen over het leven , over alles.
Mooi ja. Ik deed gisteren een chakra meditatie. Nooit eerder gedaan eigenlijk, vond het wel grappig hoe ik heel traps gewijs die energie voelde opstijgen. Als ik het zelf doe, dan is er niets gecontroleerds aan. Dan is het gewoon woesjjss! Alsof er een dam doorgebroken is.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#53
Dan had ik inderdaad een ander beeld van het reptielenbrein. Zag het wel als instinct maar veilig instinct. Min of meer zoiets als emotie eten. Dat doe ik niet, maar ik herken het wel mensen die blijven eten uit veilig gevoel. Het instinct zorgt daar voor, het is niet gezond maar geeft in eerste instantie geborgenheid.
Ik dacht ook dat reptielenbrein het altijd wint van gezond verstand.
Ik weet wel exact wat goed is en ik nodig heb. Maar ik volg het niet altijd op.

Ik heb wel van de week een slangenbroek gekocht, dus toch wel een beetje reptielachtig.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#54
Ik dacht ook dat reptielenbrein het altijd wint van gezond verstand.
In mijn geval niet, ik heb al heel vaak ruzie met mezelf gehad. Daarom is dat chakra ook niet helemaal open denk ik. Dan weet ik precies dat een bepaalde persoon niet bij me past maar ja dan onderdruk ik dat door tegen mezelf te zeggen, diegene is wel heel aardig etc. Terwijl mijn lijf terugdeinst.

Ik weet wel exact wat goed is en ik nodig heb. Maar ik volg het niet altijd op.
Ja dit noem ik instinct. Weten wat goed voor je is en dat volgen.

Ik heb wel van de week een slangenbroek gekocht, dus toch wel een beetje reptielachtig.
[rotf], die heb ik dan weer niet.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#55
Ze zeggen ook wel eens dat kids die niet veilig gehecht zijn teveel in hun reptielenbrein zitten. Wat dan wil zeggen dat ze vooral het vluchtgevoel en veiliggevoel proberen te hebben die ze elders niet krijgen, en minder hun gevoel laten spreken. Daarom had ik ook gedacht dat reptielenbrein instinct is maar soms zonder gevoel waardoor je de stap naar iets anders durft te maken. Vroeger leefden ze denk ook veel op dat brein met de jacht en in de bossen enzo maar zagen ze een vreemde als gevaar wat niet altijd gevaar was, en daarvoor moest een ander brein zich dan weer bij het reptieleninstinct voegen. Dacht ik.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#56
Bij een onveilige hechting is er wat mis gegaan in de ontwikkeling van het brein. Het is instinct om je te hechten aan een vertrouwde persoon en instinct om pas de omgeving verder te gaan verkennen indien de vertrouwde persoon ergens in de buurt is. Dat hoort allemaal bij het verhogen van de overlevingskansen. Maar om dit stuk goed te kunnen ontwikkelen heb je ervaringen nodig waarbij je je veilig hebt kunnen hechten. Zonder die ervaringen missen de hersenen essentiële informatie om zich goed te kunnen ontwikkelen. Er is dan een bepaalde angst aanwezig (en terecht ook!) dat je moet oppassen omdat je geen bescherming hebt van een ander. Omdat die hechting zich in een bepaalde periode ontwikkelt, kun je dat later moeilijk repareren. Maar gelukkig zijn de hersenen wel plastisch en kun je dingen helen door wel betrouwbare mensen te vinden in je latere leven. Je hersenen volgen dan alsnog. Dat die angst dus blijft hangen bij onveilige hechting klopt, dat dit onder andere door het reptielenbrein (of eigenlijk hersenstam) geregeld wordt klopt ook. Maar het wordt niet veroorzaakt door het reptielenbrein maar door een probleem in de omgeving van mensen. Dan is het eigenlijk beschadigd en zou je je moeten richten op het helen ervan in plaats van het geheel af te wijzen. Daarna zou je je instinct weer geheel kunnen vertrouwen.

Bij PTSS zie je ook zoiets, maar dieren lossen dit instinctief op. Die beleven ook genoeg traumatische ervaringen, bijna opgegeten door een leeuw bijvoorbeeld. En toch keren zij wel terug naar een normale staat. Wij mensen vinden dat veel moeilijker. Juist doordat we ons instinct negeren, we vechten tegen de reacties die na een heftige ervaring komen en staan ons lijf niet toe om terug te keren naar de normale staat. Juist omdat we er over na denken en niet ons instinct volgen. Peter Levine heeft daar een goed boek over geschreven (De tijger ontwaakt).
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#57
Dat van onveilige hechting begrijp ik, het is mijn baan voor een groot deel.
Het is meer dat ik reptielenbrein en instinct samen zie maar er nog een ander instinct naast zie. Maar ik kan me denk ik niet goed verwoorden. Of ik zie het gewoon anders.
Voor mij is het reptielenbrein instinct maar leeft er een ander instinct in me dat me verder brengt en uiteindelijk beter voor me is, en meer kans tot overleven biedt omdat het andere doelen nastreeft en soms wat uit de veilige patronen gaat. Zoals de emotieeter die blijft eten in dat patroon zich dan geliefd voelt, veilig, het daardoor volhoudt maar wel een hartaanval krijgt door te veel eten.
Maar goed, instinct daar gaat het om en dat vind ik ook. Doen en volgen wat goed voor ons is.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#58
Dat van onveilige hechting begrijp ik, het is mijn baan voor een groot deel.
Het is meer dat ik reptielenbrein en instinct samen zie maar er nog een ander instinct naast zie. Maar ik kan me denk ik niet goed verwoorden. Of ik zie het gewoon anders.
Voor mij is het reptielenbrein instinct maar leeft er een ander instinct in me dat me verder brengt en uiteindelijk beter voor me is, en meer kans tot overleven biedt omdat het andere doelen nastreeft en soms wat uit de veilige patronen gaat.
Maar goed, instinct daar gaat het om en dat vind ik ook. Doen en volgen wat goed voor ons is.
Ja ik begrijp niet zo goed waarom je die twee los ziet? Waarom zou je instinct iets anders voor je willen dan het beste?
Mijn instinct houdt mij zeker niet in veilige patronen. Ik moet heel vaak grenzen aangeven, me loskoppelen van mensen die niet goed voor me zijn, eetpatronen veranderen (anders dan ik van huis uit had meegekregen) etc.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#59
Mijn instinct wil het beste voor me, en weet precies wat goed is. Maar ik zie het reptielenbrein meer als een instict dat je bijvoorbeeld in een oude baan houdt om dat het veilig en comfortabel is. En de mens wil veiligheid. Terwijl je instinct zegt het is goed door te ontwikkelen. Dat is denk het verschil. Jij ziet het reptielenbrein als je instinct en ik zie dat iets anders. Zoals bijvoorbeeld die emotie eter, het instinct zegt het is niet goed denk om je gezondheid, en het reptieleninstinct zegt blijf in patronen dan voel je je veilig en voel je warmte. Het reptieleninstinct is daarbij ook instinct, zoekt het belangrijkste van de mens veiligheid. En vaak pakt het ook goed uit en brengt het verder.
Maar dat geeft ook niet, verschil in mening mag er zijn en is prima.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#60
Maar ik zie het reptielenbrein meer als een instict dat je bijvoorbeeld in een oude baan houdt om dat het veilig en comfortabel is. En de mens wil veiligheid.
Dit gaat eigenlijk over associaties, en het reptielenbrein (hersenstam) is daar eigenlijk te beperkt voor. Je hebt dan wel het limbisch systeem, dat zit er net een stukje boven en is wat later geëvalueerd. Het lymbisch systeem onthoudt emotionele reacties op bepaalde ervaringen. Plezierige ervaringen wil je herhalen, en negatieve ervaringen wil je vermijden. Onbekende ervaringen zijn dan ook spannend.

Hier kun je het onderscheid lezen. En zien hoe wij lekker langs elkaar aan het kletsen zijn :). Het cognitieve en het emotionele brein
Maar ik doelde dus echt op het bovenste stukje. Ik ben in meditatie juist de hele tijd bezig geweest om al die emotionele koppelingen los te laten zodat ik mijn instinct beter kon volgen. En daar doel jij ook op, om dat los te laten. Dus uiteindelijk zijn we met hetzelfde doel bezig.
 
Bovenaan Onderaan