Ontdek samen (...) de wet van de aantrekkingskracht

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
#1
Ontdek samen met je kinderen de 7 geheimen van de wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht voor kinderen

Wanneer je bedenkt hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt en wat voor effect dit al heeft gehad op jouw leven, had je dit dan eerder willen weten?

Je hebt de kans om je kinderen te leren hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt, zodat ze daar profijt van hebben in de toekomst. Gewapend met deze kennis en tools kunnen ze een beter leven creëren voor zichzelf en de mensen om hen heen.
Begrijpen hoe ze geluk en alles wat ze werkelijk willen aan kunnen trekken, zijn hele belangrijke kwaliteiten die ze kunnen ontwikkelen.
Hier zijn de 7 geheimen van de wet van de aantrekkingskracht die je je kinderen zou kunnen leren.

-1) Wees dankbaar

Dankbare mensen waarderen de goede dingen die ze hebben. Ze richten zich op de positieve gedeelten in hun leven in plaats van op de negatieve. Als je ook dankbaar kunt zijn voor de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken, trek je meer van dat aan. Dankbaarheid genereert positieve gedachten wat zich vervolgens in goede dingen manifesteert.
Leer je kinderen dankbaar te zijn door:
• Ze eraan te herinneren om ‘dank je wel’ te zeggen hoe klein het gebaar of cadeau ook is.
• Een goed voorbeeld te geven door zelf elke dag dankbaarheid uit te spreken.
• Ze in te prenten dat tijd kostbaar is en dat niks vanzelfsprekend is.

-2) Weet wat je wilt

Weten wat je wilt, houdt ook in dat je eerlijk op jezelf kunt reflecteren. Het houdt ook in dat je laat gaan wat anderen voor je bedenken wat goed voor je is. Wanneer je weet wat je wilt, kun je je daarop focussen. Waar je je op richt, gaat je energie heen. Zo trek je meer van die situaties aan.
Help je kinderen om dichtbij zichzelf te komen door:
• Uit te leggen hoe anderen en bijvoorbeeld advertenties invloed op ze uitoefenen.
• Ze aan te moedigen om een lijst of collages te maken van hun dromen en doelen.
• Ze te laten weten dat zij zelf expert zijn in wat ze willen en nodig hebben. Leer ze op hun eigen gevoel te vertrouwen.

-3) Alles is mogelijk

Geloven dat alles mogelijk is, betekent niet dat je ongelimiteerd alles wat je wilt in je leven kan wensen. Wat het wel betekent, is dat je potentieel ongelimiteerd is. Als je in staat bent deze sleutel van geloof te hanteren, is het makkelijker om die kritische innerlijke stem die je zelfvertrouwen ondermijnt stil te krijgen en zo je dromen na te jagen.
Versterk de kracht dat alles mogelijk is bij je kinderen door:
• Ze geïnspireerde ervaringen te vertellen van jezelf, relaties of bekende figuren.
• Ze te helpen met het maken van een plan hoe ze hun droom of doel willen bereiken.
• Ze duidelijk te maken dat jij gelooft in hun kwaliteiten en talenten.

-4) Kom uit je ‘comfort zone’

Wanneer je uit je comfort zone komt, krijg je te maken met angst voor het onbekende, omdat je het nieuwe niet kent. Om je kwaliteiten en talenten volledig te ontwikkelen, zal je echter uitdagingen aan moeten gaan en simpelweg weigeren je door je angst te laten leiden.
Ontmoedig je kinderen om in hun comfort zone te blijven door:
• Ze veel kansen te geven om nieuwe ervaringen op te doen, zoals deelnemen aan nieuwe clubs en activiteiten.
• Ze te laten zien dat jij ook uit je comfort zone durft te komen.
• Uit te leggen dat iets voor het eerst doen moed vergt, maar altijd de moeite waard is om te doen.

-5) Je doel of droom visualiseren

Visualiseren is het proces waardoor de wet van de aantrekkingskracht op een levendige wijze wordt gedagdroomd. Het positieve ‘zien’ van je droom of doel helpt je op vele manieren te geloven dat je ook krijgt wat je werkelijk wilt in je leven. Je droom of doel krijgt daardoor extra kracht.
Help je kinderen dagelijks hun droom te visualiseren door:
• Ze te helpen om hun droom te uiten door te spelen.
• Geleide visualisaties te doen op iets wat zij willen.
• Ze aan te moedigen om hun droom te tekenen of schilderen.

-6) Blijf positief en denk positieve gedachten

Positief blijven, betekent niet alleen proberen om positief te focussen in het leven, maar ook het zilveren randje te vinden in moeilijke situaties.
Negativiteit is een enorme blokkade in het gebruiken van de wet van de aantrekkingskracht. Dus werk met je kinderen aan het verwijderen van deze blokkade door:
• De positieve dingen van hun uitdagingen te benadrukken en te bespreken.
• Ze te vertellen hoe jij uitdagingen tot een succes hebt gebracht.
• Te suggereren dat ze een lijst kunnen bijhouden van alles waar ze van houden en inspiratie van krijgen.

-7) Omarm je unieke ‘Ik’

Wanneer je je eigen uniekheid omarmt, vier je dat bepaalde gedeelten van jou anders zijn dan bij anderen. Dit proces helpt je niet alleen om jezelf beter te leren kennen, maar je ontwikkelt daardoor ook een goed zelfvertrouwen. Hierdoor trek je makkelijker dingen aan die je verdient. Je kunt je kinderen helpen om zichzelf te accepteren door:
1. Ze te accepteren, ook al zijn ze compleet anders dan jij.
2. Ze te prijzen voor hun eigen aardigheden.
3. Ze aan te moedigen om hun creatieve kant te ontwikkelen door te schrijven, spelen en te schilderen of tekenen.

Samen groeien

Door de 7 geheimen van de wet van aantrekkingskracht aan je kind(eren) te leren, kunnen ze een beter leven creëren. Bovendien groei je zelf ook. Je wordt je bewust van hoe je omgaat met issues en hoeveel invloed je zelf kunt uitoefenen op je leven. Een win-win situatie dus! :)

http://i60.tinypic.com/vhywrc.jpg[/img]
 

HamaWillow

Forum lid
Forum lid
#2
Hoi Anna,
Mooi artikel.
Is de site die je onder je bericht kunt aanklikken van jou?

Ik heb 2 jaar geleden een boekje geschreven over de 7 spirituele wetten, voor kinderen, met eenvoudige oefeningetjes.
Ik heb dat toen een paar keer samen met mijn, toen 11 jarige zoon, 's avonds gelezen, iedere avond één hoofdstukje en één oefening.
En na een paar maanden nog eens.
Tot nu toe heeft hij het niet opgepakt, maar het zit toch ergens diep in zijn geheugen en ik hoop dat hij er ooit wat aan heeft.

Liefs, Wils [5flowerface.gif]
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#3
<QUOTE author="HamaWillow]quote="HamaWillow"]
Tot nu toe heeft hij het niet opgepakt, maar het zit toch ergens diep in zijn geheugen en ik hoop dat hij er ooit wat aan heeft.
[/quote]</QUOTE>
Zoiets komt meestal vanzelf op het nodige moment ;)
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
#4
Kinderen zou je het liefst van alles mee geven. Maar zij komen inderdaad op hun moment
de dingen tegen die voor hun weer belangrijk zijn. Maar het is altijd leuk om met verhalen of
leuke oefeningetjes te "spelen" met de energieën. Ze pikken er meer van op als ze het
spelenderwijs en ongedwongen mee krijgen dan wanneer je het ze echt wil leren.
Zeker als ze de pubertijd in gaan staan dit soort zaken vaak op een lager pitje.

Het is niet mijn site. Ben het zomaar eens tegengekomen. Er staan vaak leuke, korte
informatieve onderwerpen op. Ze zijn vrij breed georienteerd binnen spiritualiteit
en aanverwante zaken.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#5
Ik ben best wel vaak bezig met de wet der aantrekking en dingen proberen aan te trekken en vaak lukt het ook. Maar wat ik me soms afvraag. Als je negatief over andere mensen denkt. Lijken ze soms opeens het positieve te gaan doen? Zo spraken we van de week over iemand die vaak vrij koud en kil over komt en bijna nooit emoties toont en dat dat soms niet fijn is. We bestempelden diegene dus eigenlijk als een koude kikker en de volgende dag toonde ze opeens wel emotie. Alsof ze het gehoord had. En ik had laatst een mening over iemand die nooit een ander lijkt de helpen en opeens gebeurde dat wel. Alsof mijn mindere gedachtes gehoord zijn en er een tegendeel bewezen gaat worden. Hoe kan zoiets gezien de wet der aantrekking? Ik trek dan schijnbaar geen negatief gedrag aan op een negatieve gedachte over iemand? Of kun je dit mwt personen anders zien?
 

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
#6
Ik denk dat het universum op die momenten wil laten zien aan jou of de ander: kijk het kan ook anders. De ander kan misschien dan iets bemerkt hebben wat diegene ook aan het denken heeft gezet.
In gedachten zenden we meer boodschappen uit dan we door hebben.
 

Love Life

Bekend lid
Forum lid
#8
Ik heb het boek hier . Had de film gezien paar jaar geleden en een half jaar terug kwam ik ineens het boek hier op het dorp tegen❤️
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#10
Ik overweeg met enige regelmaal het boek aan te schaffen. Maar met dezelfde regelmaat bedenk ik mij dat ik niet zo'n lezer ben.....
Onlangs wat info op het wereldwijde weppie opgezocht, en daar kwam ik deze tegen:
Ik ben zo dankbaar en blij dat ik nu alles los mag laten dat mijn belangen niet langer steunt. Leidt alsjeblieft al mijn gedachten, al mijn gevoelens en al mijn acties richting alles wat liefdevol, positief en prettig voelt. Laat me vandaag alsjeblieft een wonder zien, groot of klein. Ik sta open voor wonderen. Bedankt.
Deze zin herhaal ik iedere ochtend bij het opstaan, en het werkt! In de eerste plaats denk ik dat ik me, door het bewust uitspreken, bewuster ben van wondertjes die gebeuren. En die bewustwording maakt mij ook bewust dankbaar. Ik denk dat deze bewuste bewustwording er mede voor zorgt dat je de magie echt gaat zien. En dan geef je dat energie, en wat je energie geeft gaat groeien!
Het werkte vrijwel al direct. 's Ochtends in mijn bus had ik een liedje in mijn hoofd die ik al lange tijd niet meer gehoord had, en die werd een uur later gedraaid op mijn favoriete radiostation. De dag erna hetzelfde. Later kreeg ik ineens een groot bedrag van de belasting terug (vorig jaar veel te veel vooruitbetaald, terwijl ik mijn eigen bedrijf al had opgeheven). Hiermee ben ik direct uit mijn schulden: ik moet nog flink terugbetalen over 2016, dat kan ik nu in 1 klap aflossen zonder dat het zeer doet, ik moest mijn autoreparatie nog betalen en dat heb ik gedaan. Weer een wondertje!
Gisteravond bedacht ik dat mijn wiet op is (ik rook heel af en toe een jointje om me lichamelijk te ontspannen, voor het slapen gaan), en vanmiddag kreeg ik een zak wiet fooi van een klant o_O
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben hier nu net een week of twee mee bezig, en het verwondert me echt!!
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#13
Ik denk dat een veel gemaakte fout het denken van "als het maar niet...." is.
Door te denken "als dit maar niet gebeurd" ga je datgene juist visialiseren waardoor datgene gaat gebeuren.
Begin de dag voortaan met de gedachte "vandaag wordt het een mooie dag".
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#14
Ik had ook begrepen dat woorden in je gedachten als niet, dan wel voor niet staan, maar ook iets doen... misschien dan het tegenovergestelde.
Als je bijvoorbeeld veel geld zou willen aantrekken, is het niet handig te denken, ik ben niet arm.
Maar juist ik ben rijk.
Want dat woord niet in niet arm, doet toch weer iets begreep ik, het verterkt hetgeen je niet wilt.
Als je je fit wilt voelen en dat aan wilt trekken, kun je dus ook beter denken, ik voel me heerlijk fit. Dan dat je denkt ik ben niet meer moe.
Ik weet niet precies hoe dit zit, maar misschien is het juist weer zo dat als denkt ik ben niet moe, je feitelijk denkt at je het wel denkt anders zou je het niet hoeven denken.
Een gedachte als ik voel me heerlijk fit schept dan wel het beeld dat er zou moeten zijn.

Daarom vraag ik me ook af hoe dat zit met vandaag wordt het een mooie dag. Dan denk je eigenlijk het wordt, terwijl het misschien moet zijn het is een mooie dag? Daarin laat je dan eigenlijk geen ruimte voor worden maar het is al.
Maar het kan denk inderdaad wel werken als je denkt het wordt een mooie dag en je laat het los, vol vertrouwen dat het dat ook echt wordt.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#15
Bij mij werkt iets wensen en ervan overtuigd zijn dat het naar me toekomt beter dan doen alsof het er al is terwijl het niet zo is. Het moet wel altijd een oprechte wens zijn vanuit mijn hart, met elke cel in mijn lijf. Ik denk dat je met je hart kunt creëren, als ik soms voel hoe krachtig die energie is. Alsof je letterlijk plaats maakt in de ruimte/tijd, of misschien wel een vacuüm die in afwachting is om opgevuld te worden met de energie die past met de wens.. Het voelt als het opblazen van een ballon, ik vul de lucht om me heen met een bepaalde energie, creëer zo ruimte zodat de wens in vervulling kan gaan. En wacht dan af, het duurt nooit lang eigenlijk. De enige vertragingen zijn dan soms mijn eigen twijfels, is dit werkelijk wat ik wil bijvoorbeeld. Ben ik er wel klaar voor? Dat zorgt dan voor vertraging.

Klinkt vaag he, als ik mezelf soms teruglees dan denk ik die is gek [a112.gif]

En wat betreft die mooie dag, dan plaats je je geluk buiten jezelf. Alsof de dag kan bepalen hoe jij je voelt. Ik denk meer in de strekking dat ik vandaag ga doen waar ik blij van wordt. Dit is mijn dag, bijvoorbeeld. Ik voel wat ik die dag nodig heb en wens en ga daar actie in ondernemen. Dan kan de dag niet meer stuk.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#16
hoe dat zit met vandaag wordt het een mooie dag.
En wat betreft die mooie dag, dan plaats je je geluk buiten jezelf. Alsof de dag kan bepalen hoe jij je voelt. Ik denk meer in de strekking dat ik vandaag ga doen waar ik blij van wordt. Dit is mijn dag, bijvoorbeeld. Ik voel wat ik die dag nodig heb en wens en ga daar actie in ondernemen. Dan kan de dag niet meer stuk.
Het heeft er vooral mee te maken dat je jezelf in een hogere trilling plaatst (het positieve denken "het wordt een mooie dag" trekt het worden van een goede dag aan).
Als je 's morgens zegt "als het maar geen slechte dag gaat worden" weegt het woord "slecht" in dat geval teveel door. Beter is dan denken "hopelijk wordt het een mooie dag", maar de gedachte "vandaag wordt het een mooie dag" geeft dan net extra kracht.
Hoe positiever jij jou iets in kan beelden, des te meer je positiviteit aan kan trekken.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#17
Het heeft er vooral mee te maken dat je jezelf in een hogere trilling plaatst (het positieve denken "het wordt een mooie dag" trekt het worden van een goede dag aan).
Als je 's morgens zegt "als het maar geen slechte dag gaat worden" weegt het woord "slecht" in dat geval teveel door. Beter is dan denken "hopelijk wordt het een mooie dag", maar de gedachte "vandaag wordt het een mooie dag" geeft dan net extra kracht.
Hoe positiever jij jou iets in kan beelden, des te meer je positiviteit aan kan trekken.
Ja snap ik hoor, maar in mijn beleving is het dan wel positief maar nog steeds teveel buiten jezelf geplaatst. Het gaat ook niet om denkkracht, dat is niet hetgeen wat de meeste invloed heeft op de energie om je heen. De meeste invloed heeft je gevoel en vooral je hart (daar waar denken en gevoel samenkomen). Het is inderdaad beter om positief te denken in vergelijking met negatief denken maar het kan dus nóg effectiever (in mijn ogen dan he) wanneer je het écht helemaal bij jezelf houdt. Ik ga dit vandaag doen / voorbereidingen treffen (in relatie tot een wens / dingen waar je blij van wordt), ipv het wordt een mooie dag.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#18
Misschien een stomme vraag. Maar trekken bepaalde namen ook meer van diezelfde naam aan. Of straalt een bepaalde naam energie uit? Ik had een contact maar doordat we het beiden zo druk hadden en onze werktijden en programmas zo vol waren en we beiden een druk sociaal leven hebben. Zijn we elkaar wen beetje uit het oog verloren. Nu kwam ik haar weer tegen en was het meteen weer als vanouds. Of er geen tijd had tussengezeten. Maar het aparte vind ik dat er meerdere nieuwe mensen op mijn pad zijn gekomen de afgelopen weken met dezelfde voornaam. En het is geen veel voorkomende naam. Wel geven ze me alledrie een blij gevoel. Dus dacht ik vermeerderd iets zich dan? Of is het puur toevallig. Of zorgt het feit dat je met een persoon bezig bent met dezelfde naam ervoor dat de ander ook weer in je gedachte is en trek je het dan aan?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#20
Geen idee eigenlijk, ik heb een beetje hetzelfde bij relaties. Heb nu 3x dezelfde naam getroffen. Ik houd het maar op dat ik er een positieve associatie mee heb en daarom meer open sta voor mensen met die naam.
 
Bovenaan Onderaan