NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Mijn sterrenbeeld is Ram maar in beschrijvingen over rammen staat veelal dat het geboren leiders zijn, actieve mensen en houden van extreem. Ik voel me met die beschrijving helemaal niet verbonden! Maar toch ben ik volgens mijn geboortedatum een Ram. Uiteraard is niet iedereen van hetzelfde sterrenbeeld ook precies hetzelfde. Ik heb me ook eens verdiept in numerologie. Daar heb ik onlangs nog een boek overgelezen waar je heel wat persoonlijke getallen kon uitrekenen. Naam getallen, maar daar ondervind ik meestal het zelfde probleem. Mijn geboortegetal zou 8 zijn, maar de beschrijvingen die ik dan bij dat getal zie staan komt totaal niet overeen.

Kent iemand dit probleem? Misschien moet ik me hier niet zo druk over maken, maar ik vroeg me gewoon af of het normaal is dat je het gevoel hebt je eigen sterrenbeeld eigenlijk van binnen helemaal niet te zijn.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Bij de astrologie kennen ze naast de zon, die jij in Ram hebt staan, ook nog de Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Uranus, Saturnus, Neptunus, Pluto en Chiron (en dan nog wel het e.e.a.). Al die planeten dragen bij aan jouw blauwdruk, alleen je Zon duiden schiet echt tekort. Want inderdaad, niet iedereen die geboren is op een bepaalde dag, is hetzelfde.

Dan maakt het ook nog uit in welk huis je Zon staat, in het eerste huis (hoe je naar buiten treedt, je lichaam) is het teken Ram meer zichtbaar dan bijvoorbeeld het 12e huis (het collectief onbewuste).

En dan hebben de planeten ook nog onderling verbinding met elkaar, soms harmonieus, soms ligt er strijd en zul je bepaalde dingen moeten overwinnen voordat je goed van de energie gebruik kunt maken.

Je kunt op de website van astro.com heel makkelijk je geboorte tekening zien. Dan kun je precies zien waar alles staat.

En ik herkende mezelf vroeger ook niet in het teken Vissen, vond dat zo'n zweverig teken, zo was ik helemaal niet. Ik vond het spirituele maar niks, en probeerde juist overal een logische verklaring voor te vinden. Ik moest uiteindelijk echt moeite doen, om dichtbij mezelf te komen. Ik had me afgesloten voor die gevoeligheid. Dat is ook wel terug te vinden in mijn horoscoop, dat er moeilijkheden zijn in het uiten van de energie van de Zon.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
Ik herken wel wat jij schrijft Nicole. Maar onlangs heb ik op een website (een andere dan in Rainbow haar post, maar ik weet dus écht niet meer welke het wél was......) mijn geboortehoroscoop laten berekenen, dmv geboortedatum en -tijd, -plaats en -naam. Daar vond ik zo ontzettend veel herkenning in! (btw ik ben ook Ram, zie ook mijzelf niet echt als geboren leider, maar toch lijk ik het te zijn!)
 

toska

Bekend lid
Forum lid
Een geboortehoroscoop toont de positie van de planeten aan de hemel op het moment dat je geboren werd en de plaats waar je geboren werd, en daarmee je energetische blauwdruk. De relatie tussen de zon, maan en de andere planeten op het moment dat je geboren werd weerspiegelt de karakteristieken van je persoonlijkheid. Iedereen heeft een eigen, unieke horoscoop.

Je geboortehoroscoop is de weergave van de energie die op het moment van je geboorte aanwezig was en omkadert daarmee je speelveld op deze planeet. Een astrologische voorspelling voor de toekomst is een interpretatie van de energieën die op een bepaald moment zullen spelen en de wijze waarop die op jou van invloed zullen zijn. Het is aan jou om deze energieën in deze wereld vorm te geven. De energie is neutraal, niet positief en niet negatief, en kent geen oordeel. Dit betekent dat als je gelukkiger wilt zijn dat dat kan. En wil je het voor jezelf enorm moeilijk maken dan kan dat ook. Je kent het wel... een glas is half leeg of het is half vol! Jij bepaalt.
Je creëert natuurlijk zelf je toekomst. Vergeet daarom nooit dat je een keuze hebt in wat er in jouw wereld gebeurt.
dit is een stuk uit mijn horoscoop
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Ik ben benieuwd in hoeverre jij je kan vinden in de beschrijving van deze pagina.
Van de ene kant wel en van de andere kant niet. Weer komt dat leider gedeelte naar boven. Hier zie ik mezelf niet in: "Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn moedige leiders die zich oprecht bekommeren om degenen over wie ze de leiding hebben." Het is eerder zo dat mensen de leiding over mij hebben. Het veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn geven klopt dat weer wel.

"Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn goede atleten en klimmers, artsen, pioniers (waarbij ze zowel nieuwe ideeën verkennen als onbekende gebieden), soldaten, zeevaarders en piloten, en leiders in de industrie en politiek (het zijn alleen wel onbeholpen volgelingen)" Hier worden voornamelijk veel leidinggevende en actieve beroepen genoemd. Hoewel, dat ik zwaar lichamelijke beroepen niet aankan ligt ook niet aan het sterrenbeeld maar aan mijn lichaamsbouw.

Maar over het algemeen zie ik wel meer in deze beschrijving dat bijvoorbeeld de beschrijvingen in tijdschriften.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Bedankt voor de sites die jullie gegeven hebben, ik zal er binnenkort eens voor gaan zitten en het een en ander uit zoeken. Dan wordt het misschien allemaal wat duidelijker en herkenbaarder.
 
Bovenaan