• Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

mijn beste vriend en maatje

M

marieke

Guest
#2
Wat zou ik graag weer een hond hebben! Maar ik heb zo veel verdriet gehad toen ons vorige vuilnisbakje dood ging, dat ik er niet meer aan begin.
Maar we hebben wel slakken, heb je daar wat aan? Hoe ze het doen, weet ik echt niet, maar vaak zie ik de sporen 's morgens op de binnen-keukenmat! En als ze weer weg zijn, heb ik daar geen verdriet van!
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#3
Ja, het kan heel veel verdriet geven als zo'n trouwe vriend dood gaat. Ik heb indertijd besloten om nooit meer van iets of iemand zo veel te gaan houden. Gelukkig viel dat niet vol te houden, anders zou ik mijzelf nogal wat hebben aangedaan.
dus, misschien Marieke, als deze pijn een beetje gaat slijten, dat er dan ruimte komt voor een nieuw maatje. Als je met je ogen en oren open leeft, dan kom je hem of haar waarschijnlijk vanzelf tegen.
 
M

marieke

Guest
#4
Nee Silver, er komt geen nieuwe hond meer. Dat is geweest en ik heb mijn leven intussen zo ingericht, dat het dier het niet fijn zou hebben en vaak alleen zou zijn. Dat is de realiteit en het is goed zo. Een mens kan niet alles hebben en ik ben best tevreden zo.
 

Spirita

Forum lid
Forum lid
#5
geeft echt veel verdriet, moet er niet aan denken als ik mijn maatje verlies.. ik zelf zou niet zonder katten kunnen.

bah ja slakken, die komen stiekem binnen en ze zijn zo weer weg..
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#7
Zo nu en dan wel eens een vlieg, mug of spin. Maar die zijn dan niet bewust in huis gehaald :D
 

sacagawea

Forum lid
Forum lid
#9
Wat een schatje zeg <3
Wij hebben een behoorlijke beestenbende thuis, altijd al gehad en nu nog steeds. Ons dierenfamilie bestaat nu uit 3 katten, 3 honden, 1 konijn, een volière met tropische vogeltjes, en mijn Europese Oehoe Harley. 1 van de 3 hondjes is ook van mij zelf, hij heet Buddy en is een Labradoodle<3
 

toska

Bekend lid
Forum lid
#10
wij hebben hier een kat, vissen,schildpad, kanaries,diamantduifjes, en mandarijneenden,dus hier ook een beestenboel en we geven elk dier evenveel zorg.
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#13
Het zijn hele leuke maar ook slimme diertjes. Wat bouw betreft lijken ze meer op een eekhoorn dan op een muis.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#14
Ik heb twee katten. Na mijn scheiding is mijn kater met mijn ex-vrouw meegegaan. Na enkele jaren verhuisde zij naar een flat, en daar kon hij niet meer fijn naar buiten; zijn ruimte bleef beperkt tot het balkonnetje. Toen kreeg ik hem weer terug, en hij geniet zienderogen van zijn vrijheid en ruimte. Hij scharrelt weer lekker vrolijk de buurt in de rondte. Over 2 maanden hopen we zijn 15de verjaardag te vieren.
En ik heb een poes, geen idee hoe oud zij is. Als ze op mijn schoot ligt is ze helemaal “zen”, maar verder is het een gestresst beest. Bij mij heeft ze haar laatste thuis gevonden; ze is al meerdere keren herplaatst, wat haar rust niet echt ten goede is gekomen volgens mij.

Tijdens mijn huwelijk heb ik een hond gehad, door de scheiding moest ik deze helaas wegdoen. Ik was alleen nog maar aan het werk (om alle bijbehorende kosten te kunnen betalen mbt de scheiding, verkoop van het huis, de hypotheek zolang het nog niet verkocht was en de huur van een andere woning, alimentatie voor mijn dochter.....), en mijn ex hield niet echt van wandelen met hem - en deed dat dus ook niet echt, waardoor mijn hond gestresst en ongelukkig werd.
Ik heb een heel fijn gezin gevonden voor hem, waar hij “hulphond” is geworden. De dochter had zichzelf mensen-, plein- en straatvrees aangepraat. Daarom kreeg zij de hond; zij moest voor hem zorgen en uitlaten. Binnen enkele weken was zij weer helemaal opgebloeid! Daarna heb ik gevraagd of het mailcontact kon worden stopgezet, zodat ik het kon loslaten. Hij was nu hun hond, hij had zijn nieuwe thuis gevonden. Aan de foto’s was ook duidelijk te zien dat hij echt weer gelukkig was. Vorig jaar heb ik nog een mail van ze gekregen, met het bericht dat mijn vriendje was gestorven. Bijna 15 jaar is hij geworden. Het bijzondere is, dat ik ten tijde van zijn overlijden nog heel veel over hem heb gedroomd.
Mijn Dirk was de beste en liefste hond die ik me maar heb kunnen wensen ❤️
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#15
Dat bijzondere heeft aangegeven dat jullie band nog niet was verbroken wolf robe
Zelf heb ik met mijn ex een hond gehad die we al vrij snel in moesten laten slapen in verband met afwijkingen.
Een paar dagen daarna heb ik hem vanuit mijn ooghoek voorbij zien lopen terwijl daarna niks te zien was.
Alsof zij nog ff snel afscheid kwam nemen.
 

wolf robe

Bekend lid
Forum lid
#16
We hadden een heel sterke band inderdaad, en die band is er nu zelfs nog altijd. Ik geloof ook niet dat ik ooit zoveel van een dier gehouden heb als van mijn Dirk. Ik ben gek op mijn twee katten, maar toch is het anders dan mijn relatie met mijn hond.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
#17
Ik wacht op een kat die vanuit het asiel hiernaartoe zal komen. Ze is nog onder behandeling maar ik hoop dat het niet al te lang meer zal duren voor ze hier heen komt en ik haar kan ondersteunen bij haar herstel <3.
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#20
In Media is het eventueel mogelijk om speciaal daarvoor een album aan te maken. Daaruit kan je dan ook weer afbeeldingen selecteren met het camera-icoon tijdens het plaatsen van een reactie ;)