massa-uitsterving door mens

Discussie in 'Impact van de mens' gestart door gouwepeer, 12 jul 2017.

 1. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  Er is op aarde een 'biologische vernietiging' gaande van diersoorten die groter is dan gedacht. Wetenschappers denken dat er een massa-extinctie aan de gang is, zoals in de prehistorie.
  Wetenschappers hebben bedreigde en niet-bedreigde diersoorten onderzocht. Vele soorten verliezen in razendsnel tempo leefgebied door menselijke overbevolking en overconsumptie.

  Zo verloor bijna de helft van de zoogdieren op het land zo'n tachtig procent van hun leefgebied in de afgelopen eeuw.

  Uit het onderzoek, gepubliceerd in wetenschappelijk blad PNAS, blijkt dat een derde van de soorten die leefgebied verliezen, niet als bedreigd wordt aangemerkt. De afgelopen decennia is 50 procent van alle dieren verdwenen van aarde. De wetenschappers concluderen dat een nieuwe massa-extinctie al verder gevorderd is dan gedacht.

  Somber
  De wetenschappers zien de komende twintig jaar somber in: "Er zullen steeds krachtigere aanvallen op de biodiversiteit plaatsvinden."

  "De mensheid zal uiteindelijk een hele hoge prijs moeten betalen voor het reduceren van het enige leven dat we kennen in dit universum."

  De laatste massa-extinctie was 65 miljoen jaar geleden, toen stierven alle dinosauriƫrs uit.

  Bron: nu.nl
   
 2. marieke

  marieke Bekend lid Forum lid

  Blog Posts:
  1
  Als 65 miljoen jaar geleden de dinosauriers aan de beurt waren, is het dan erg gek om te denken dat het nu onze beurt ook wel eens kon wezen?
   
 3. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  "Wij" hebben technieken ontwikkeld om het gevaar aan te zien komen en maatregelen te nemen. Helaas zijn we ook in staat om ons zelf te vernietigen.
   
 4. marieke

  marieke Bekend lid Forum lid

  Blog Posts:
  1
  Ik heb er nog eens goed over nagedacht. En ik ben bang dat de technieken die we ontwikkelen meer geschikt zullen zijn om ons zelf te vernietigen.
  Alleen staat niemand die iets ontwikkelt stil bij de consequenties die dit kan hebben!
  In het gunstigste geval zien we het gevaar aankomen, maar hebben we de stap voor de maatregelen dan al gezet? Die had tegelijk met de techniek ontwikkeld moeten worden!
   
 5. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  Dit zijn technieken om de potentiƫle vijand af te schrikken. Helaas kan dit dus ook tegen onszelf worden gebruikt. Op die manier blijft het ook spannend rond Noord Korea.
   

Deel Deze Pagina

Laden...