Let op voor teken

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik ben vanmorgen opgestaan in vrolijk daglicht. De zon schijnt hier volop. Na enkele dagen van bijzonder veel neerslag (wat overigens erg nodig was) kunnen we vandaag weer even buiten genieten (en overvloedig uit de grond geschoten onkruid verwijderen). De planten in pot die ik tijdens de droogte tijdelijk in een kuip had geplaatst om ze op die manier van extra water te kunnen voorzien heb ik daar nu maar uitgehaald om opnieuw een grote hoeveelheid gevallen water te verwijderen. Stond de kuip eerst dagelijks droog en moest er bijgegoten worden, nu zouden de grote drinkers toch echt verzuipen met alle nadelige gevolgen van dien.

De katten genieten weer buiten, maar deden dat ook tijdens de regen, veilig onder de tuintafel en af en toe een extra wandeling in mijn bosrijke omgeving. Toch kwam, nu het buiten vochtiger was, één van de katten deze week thuis met een teek die ik heb verwijderd. Teken houden van vochtige en warme omstandigheden omdat zij dit nodig hebben om hun 1.000 tot 2.000 eitjes onder afgevallen blad tot rijping te kunnen laten komen. Het leven van een teek doorloopt meerdere stadia, waarna zij in struiken of hoog gras klimmen en wachten op een dier (of mens) waarvan zij bloed kunnen tappen om zelf (na paring bovenop het dier) eitjes te kunnen ontwikkelen. Ik ben maar eens gaan zoeken op het internet hoe dit verloopt en wat we zelf kunnen ondernemen.

En mocht je bang zijn dat ze toch in je tuin zijn beland, of nog erger, in huis, dan kun je het volgende ondernemen.

Als je dit vindt in je tuin, dan heb je tekeneitjes ontdekt.
1564389120829.png
1564389282865.png
1564389376816.png
1564389713154.png
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Bah, ik las laatst iets over die horror teek, je meters kan achtervolgen. Brr vind het nare beestjes.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik heb dit jaar al twee kuur een kuur moeten gebruiken vanwege een tekenring.
Ik ontwikkel zowat OCD en een beestjes fobie.
dus je verhaal Pendel brengt mij teveel van de wap om echt door te lezen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Snap ik. En vind ik ook ontzettend vervelend voor je. Maar ik denk dan tegelijkertijd, ik ben liever op de hoogte en weet dan wat te doen dan er maar niet aan denken, want de gevolgen kunnen zo ontzettend vervelend zijn.

Ik was daarom blij met het lezen van het huismiddel op natuurlijke basis welke overigens erg eenvoudig te maken is. Ik zal die even hier plaatsen. Dit is iets wat ik best handig en nuttige kennis vind want ze schijnen een hekel aan citrus te hebben.

1564400921648.png
 
Bovenaan