Kan iemand mij helpen?

Mila

Nieuw lid
Forum lid
Hallo allemaal,

Gisteravond is er iets gebeurt waarvan ik heel graag meer van wil weten..
Ik hoop dat er iemand is die dit herkent of wil meedenken!
Ik zal eerst in het kort vertellen over ons en de situatie..
Ik, mijn beste vriendin en haar partner waren bij mij thuis.
Mijn beste vriendin en ik kennen elkaar al vanaf onze geboorte en hebben een hele speciale band. We begrijpen elkaar, voelen elkaar (en anderen en situaties etc) aan, kennen elkaar door en door, het is 'goed en vertrouwd', we hebben een band met elkaar die met niemand te vergelijken is, het is moeilijk uit te leggen, maar wij denken(/voelen/weten(?)) dat we elkaar al héél lang kennen.
We hebben hele diepe, vergaande gesprekken en filosoferen erop los.
Deze avond weer, en ook mijn overleden oma komt weer regelmatig ten sprake.

Beide zijn we erg met het 'Spirituele' bezig, we hebben vele dromen, we voelen energieën, mensen etc aan, we zijn ook erg nieuwsgierig en leren steeds meer bij.
We hebben heel veel 'toevalligheden' en ook onverklaarbare situaties meegemaakt en gezien.
Ze heeft pas koffiedik laten kijken en ik ben ontzettend veel aan het lezen en bijvoorbeeld nu erg bezig geweest met numerologie en reïncarnatie en dergelijke.

We hebben allebei een hele hoop negatieve dingen meegemaakt, en ook in het korte tijdsbestek van rond een half jaar, waar we eigenlijk nog steeds in zitten.
En vooral ik heb last van 'psychische problemen', depressie, het gevoel mezelf te verliezen, stemmingswisselingen etc.
Vanavond zaten we dus weer zo'n diep gesprek te voeren, met z'n tweeën, haar partner (Portugese, spreekt moeizaam de taal maar verstaat het wel zo goed als) lag te slapen op de stoel.
Op een gegeven moment hoor ik mijn eigen stem ineens 'galmen', een lichte echo. Toen ik vroeg of zij dit ook merkte en/of hoorde antwoordde ze nee.
Ik wil verder praten maar het galmen blijft, echt alsof ik in een grot of een glazen kom zat, zei ik nog.
En ineens verandert er iets in de kamer, de energie slaat compleet om, ik voel me erg ongemakkelijk, een soort beklemmend gevoel, onwerkelijk?.. Mijn zicht veranderde ook enigszins.
Mijn vriendin kreeg ineens tranen in haar ogen en zei dat ze zo kon gaan huilen, een intens verdriet voelde ze, wat ik ook weer aan voelde en even niet wist waar ik het moest zoeken.
Dit duurde een paar minuten, en het was echt zeer ongemakkelijk!
We waren ook angstig.

Ik heb wel vaker zulke gevoelens gehad, en ben van jongs af aan al gevoelig en wel angstig aangelegd, maar dat dit met meerdere mensen erbij gebeurt (op 1x na), en zo heftig nog nooit!
Het altijd getwijfeld aan mezelf als ik zoiets voelde of als er iets gebeurde, en probeerde ook (door de angst) zulke momenten weg te schuiven, maar deze keer was het erg confronterend omdat ik niet alleen was.

Toen het gevoel/de energie enigszins weer veranderde, of lichter werd, vertelde ze me dat haar partner (haar gezicht was naar mijn vriendin toe gedraaid, ik kon haar niet zien) ineens een enge lach had op haar gezicht net voordat ze wakker werd, en op dat zelfde moment mijn gezicht ook veranderde.
Het veranderde van vorm, de kleur eromheen werd anders (geen aura zei ze, maar kon niet beschrijven wat wel) het was niet positief, máár wel bekend.
Ik schrok een beetje van wat ze zei, maar aan de andere kant had ik het ook gevoelt en klinkt het ook niet heel erg raar of onbekend, terwijl ik dit nooit eerder heb gehoord.
Wel had ik een naar gevoel bij haar partner, die ik ook niet te lang in de ogen kon aankijken.

Haar partner was sindsdien wakker geworden en de rest van de avond energiek (ze slaapt normaal altijd als ze hier is) geweest en het hoogste woord gehad, over God, de bijbel enzovoorts. Waar dit vandaan kwam, geen idee! Mijn vriendin verbaasde zich er ook over.
Ondertussen werd mijn vriendin steeds meer moe en uiteindelijk ook in slaap gevallen..
Ik zou graag willen weten wat dit was!!
Een waarschuwing? Kwam er 'zomaar' iemand langs? Wat is het verband, als er een verband is, tussen de veranderingen van haar en mijn gezicht? Herkent iemand dat 'galmen' van je stem? Waar kan dat 'intense' verdriet ineens vandaan komen? Wat gebeurde er met mij? En kan het kwaad?

Is er iemand die me hier meer over wil en kan vertellen? Indien meer informatie over ons handig is, of er vragen zijn, hoor ik het graag!
 

Keris Pusaka

Actief lid
Forum lid
Hoi Mila,

Bij het lezen van je verhaaltje kreeg ik het gevoel dat je voorzichtig moet zijn.
Jouw interesse in het spirituele kan namelijk een val (voor jou) zijn.
Als je namelijk niet sterk genoeg in je schoenen staat, kan je door jouw interesse, waardoor je open gaat staan voor het spirituele, de andere wereld, een geest aantrekken die jou wilt 'bezitten'.
Misschien voel ik het verkeerd en krijgt iemand anders hier op het forum meer of het beter door.
In ieder geval: twijfel niet (aan jezelf)! En als je toch een beetje angstig bent, hou afstand.
Dat is mijn advies wat ik je mee wil geven.

PS. Wel een heel bijzondere band heb je met je vriendin. Mooi!
 

Mila

Nieuw lid
Forum lid
Dankjewel voor je reactie.

Ik krijg inderdaad steeds meer het gevoel dat er iets niet helemaal klopt en voel me totaal niet lekker in m'n vel zitten.
Probeer er ook bewust steeds minder mee bezig te zijn.

Gr Mila
 
Bovenaan