JZ Knight en Ramtha

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#1
JZ Knight werd geboren op 16 maart 1946 in Roswell, New Mexico in een gezin van seizoensarbeiders. Zij was het achtste kind in het gezin en spendeerde haar vroege kinderjaren in de katoenvelden terwijl haar moeder katoen plukte. Door haar harde en toegewijde werken, werd JZ Knight een succesvolle zakenvrouw. Haar professionele werk werd onderbroken door Ramtha, die haar op het pad naar zelfontdekking en meesterschap zette. JZ maakte deel uit van Ramtha`s historisch leven, als een van zijn geliefde geadopteerde kinderen, Ramaya.

Channeling
Een van de meer controversiele aspecten van Ramtha zijn lessen is de vorm waarin hij gekozen heeft zijn boodschap over te brengen. De vorm waarin hij zijn lessen overbrengt is het fenomeen dat `channeling` wordt genoemd. In feite was het Ramtha die de term bekend maakte in de tweede helft van de jaren `70.

Wetenschappelijke studies

De oprechtheid van dit fenomeen wijst naar de waarheid van Ramtha`s boodschap. Dit is een belangrijk punt om in overweging te nemen, omdat met de vooruitgang van de wetenschap testen en apparaten zijn kunnen ontwikkeld worden die dit fenomeen in detail kunnen onderzoeken en het kunnen bestuderen vanuit een fysiologisch, neurologisch en psychologisch standpunt. Er bestaan nu wetenschappelijke technieken om het fenomeen van channelen door JZ Knight te bestuderen en de mogelijkheid van fraude uit te sluiten. Deze wetenschappelijke studies vonden plaats in 1996 toen een voornaam panel van 12 wetenschappers – samengesteld uit neurowetenschappers, psychologen, sociologen en religieuze experts – JZ Knight bestudeerde voor, tijdens en na het channelen van Ramtha.

Lees hier het volledige artikel.

 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#2
Wie is Ramtha?

Ramtha is een oude krijger, veroveraar en opgestegen Meester die 35.000 jaar geleden leefde. Restanten van zijn leven en leer komen voor in verschillende archeologische artefacten uit India en Egypte en in oude Hindoe literatuur. Hij legt uit dat hij, tijdens zijn enige leven, vragen stelde over het menselijk bestaan en de betekenis van het leven en dat hij door zijn eigen waarneming, reflectie en contemplatie verlicht werd en een manier ontdekte om de beperkingen van tijd en ruimte te overstijgen, alsook de beperkingen van het fysieke lichaam.

lees hier verder
 
Bovenaan Onderaan