Invloed van de planeten, volle maan, nieuwe maan en verduisteringen.

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Rainbow. Dan hoop ik dat ik er bij deze kans eindelijk doorheen kom.

Bij mij heeft Steenbok een deel van het 9de en een deel van het 10de huis. Op welke graag gaat die conjunctie zitten?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja dat zou mooi zijn, hier gaat het op sommige dagen heel makkelijk en andere weer lastig. Maar de laatste dagen met die conjunctie tussen Pluto en de Zuidknoop is het een stuk makkelijker loslaten merk ik. Die was op 28 maart exact maar is nog actief tot eind mei.

Die conjunctie vind in januari 2020 op 20 graden Steenbok plaats. Pluto staat nu op 23 graden en Saturnus op 19 graden Steenbok.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Haha, dat is in mijn tiende huis. Dat is toch het huis van onze arbeid? Er is een medium geweest die mij verteld heeft dat ik nog een baan aangeboden zal krijgen. Leek mij sterk met 70+, maar was wel een erg goed medium.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Dat zou leuk zijn! Het tiende huis kan over werk gaan maar gaat in essentie over je plaats in de maatschappij. Daar waar je kwaliteiten gezien en erkend worden door anderen. Hoeft dan niet per se een baan te zijn maar kan ook een rol zijn die je vervult. Het gaat ook om een intern streven naar het inzetten van je kwaliteiten in de maatschappij en hierin erkend worden.

Maar bovenstaande wordt dan onder de loep genomen door Pluto/Saturnus en de zuidknoop. Intern zal er iets in je veranderen op dit gebied, er wordt wat opgeschoond of losgelaten worden zodat er ruimte komt voor groei. Of het meer integreren van ruimte voor emotionele veiligheid zodat je steviger komt te staan in je tiende huis.

Ik heb het in mijn twaalfde huis, beetje lastig te duiden, is een huis wat nogal onbewust uitwerkt. Maar ik merk dat ik veel aan meditaties heb waarbij ik veel zaken loslaat zodat het beter gaat stromen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Volgens mij ben jij hard aan het werk in je binnenwereld Rainbow. Spicky clean voor de veranderingen.

Dank je voor je uitleg van het tiende huis.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Het is morgen alweer volle maan, 19 april, rond 11:15 staan de Zon en de Maan weer recht tegenover elkaar. De Zon in de laatste graad van Ram en de Maan in de laatste graad van Weegschaal. De Zon was de afgelopen weken voorzien van veel energie in het teken Ram en komt nu tot een afronding van die energie. De Maan in het teken Weegschaal zal gaan vragen om balans, in relaties, in geven en nemen.

Ik moet zeggen dat ik de afgelopen weken inderdaad veel energie heb gehad maar er niet goed mee uit de verf kwam. Ik had vooral nog last van de Mercurius perikelen. Mercurius die retrograde was van 5 tot 28 maart in het teken Vissen en enige tijd conjunct Neptunus stond (begin april), zorgde ervoor dat veel communicatiestromen meer naar binnen, naar het verleden en richting de gene zijde was gericht. Ik heb heel veel miscommunicatie voorbij zien komen, mensen die niet helder konden denken waardoor er van alles en nog wat in de soep liep. Afspraken die werden afgezegd, mensen die dingen waren vergeten te melden of te zeggen of niet goed hadden gekeken. Het was nogal een rommeltje. Hoewel Mercurius op 28 maart weer direct liep, duurde het nog tot 16 april voordat Mercurius weer op de plek stond waar hij op 5 maart had gestaan. En sinds gisteren is Mercurius in het teken Ram aangekomen, wat ook weer wat actievere energie zal geven aan de communicatie en het denken. In het teken Vissen was Mercurius toch wat dromeriger en meer gericht op subtiele signalen in plaats van op de feiten. Mijn belangrijkste les was het leren luisteren naar de subtiele signalen omdat de feiten vaak niet waren wat ze leken. Voor veel mensen zal dat lastig zijn geweest, luisteren naar de intuïtie als je even niet op de feiten af kunt gaan. Getuige het rommeltje in mijn omgeving met betrekking tot communicatie. En ook mijn eigen fouten :).

Maar gelukkig is de retrograde periode van Mercurius nu ten einde, is Mercurius nu in het teken Ram aangekomen en is ook de conjunctie met Neptunus voorbij. We kunnen met andere woorden weer daden bij woorden voegen, feiten checken en vooruit met de planning zonder wazigheden.

De Zon staat op het punt om na de volle Maan het teken Stier binnen te gaan wat de vurige actie energie zal wijzigen naar een steady meer evenwichtige en liefhebbende energie. Uranus zal zich de eerste dagen na de nieuwe Maan zich gaan bemoeien met de energie van de Zon en voor verassingen of nieuwe wendingen kunnen gaan zorgen. Bepaalde stabiliteit kan dan ineens op losse schroeven komen te staan, dat kan een frisse wind van verandering zijn maar ook een abrupte verandering. Omdat Uranus vlak na de nieuwe maan in Weegschaal (wat toch al de nadruk op relaties legt) conjunct Zon in het teken Stier zal staan, denk ik dat er een wijziging komt op relatie gebied. Een wijziging die van langere duur zal zijn, het teken Stier is immers van consolideren. Je kunt een stukje authenticiteit, onafhankelijkheid of vrijheid terug krijgen in deze periode en dit stabiliseren in je relaties. Deze energie is van 20 t/m 25 april het meest voelbaar. Maar de aanloop kan nu al zichtbaar en voelbaar zijn.

We hebben in het begin van de maand een conjunctie gehad van Pluto met de Zuidknoop in Steenbok, wat vroeg om het loslaten van vormen van controle die je weg hielden bij je zielenwens, Pluto vroeg je om het oude los te laten, naar binnen te kijken, te transformeren en je zielenwens op te pakken en hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Nu richting het einde van de maand, tussen 25 april en 10 oktober breekt een periode aan dat Saturnus een conjunctie maakt met de Zuidknoop. Een extra lange periode want Saturnus gaat precies rond de 25e retrograde en zal dus extra lang rond dezelfde plek in de horoscoop blijven staan. Saturnus gaat over de structuren in je leven, je eigen autoriteit, en soms ook de schil of de muur die je hebt opgetrokken rondom je gevoelswereld maar ook om de tastbare resultaten van de dingen die je hebt gedaan of hebt gelaten in je leven. Saturnus wordt ook wel planeet van karma genoemd, als je goede relaties heb opgebouwd dan kun je daar nu van profiteren, als je mensen hebt verwaarloosd kun je daar de consequenties van ondervinden. Hoe bevalt je Saturnus bouwwerk je? Wat heb je gebouwd in je leven maar ook wat heb je rondom je hart gebouwd? Ook op dit gebied zal er gevraagd worden los te laten, je kunt geconfronteerd worden met dingen die van lang geleden ineens terug keren, oude vrienden, oude werkzaamheden, collega's etcetera. Je kunt in deze periode goed bekijken hoe de resultaten zijn, ben je er tevreden mee? Moet er iets anders? Dan kun je ook gaan beginnen met het bouwen van nieuwe structuren, mits je je gevoel (Kreeft) volgt, en met de inzichten die Pluto je gegeven heeft kun je wijzigingen aanbrengen en een nieuwe werkelijkheid gaan bouwen.

Ik ben wel benieuwd of jullie als iets van de Saturnus, Pluto, zuidknoop conjunctie merken. Ook Pluto en Saturnus zullen een conjunctie gaan maken, pas in januari 2020 en de conjuncties met de zuidknopen zijn de voorbereidingen hierop.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Wat ik merk is dat ik afgelopen week hernieuwde inzichten kreeg in mezelf, waar ik mee aan de slag ga en wat me nieuwe energie en verbinding geeft. Dat heeft ook weer te maken met iets loslaten en daardoor vrijheid ervaren. En iets anders invullen voor mezelf. Het heeft ook betrekking op communicatie en een wijziging in mijn structuur.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat ik merk is dat ik afgelopen week hernieuwde inzichten kreeg in mezelf, waar ik mee aan de slag ga en wat me nieuwe energie en verbinding geeft. Dat heeft ook weer te maken met iets loslaten en daardoor vrijheid ervaren. En iets anders invullen voor mezelf. Het heeft ook betrekking op communicatie en een wijziging in mijn structuur.
Wat fijn! Dat klinkt goed.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Bij mij is alles nog steeds een beetje warrig. Alsof er ineens weer dingen misgaan. Niet echt grote dingen maar toch. Ik merk ook dat ik nog steeds mij moeilijk concentreer en dat ik nu pas weer echt zin krijg in bepaalde dingen doen.

Mijn koffie-apparaat heeft al een tijdje kuren en ik heb afgelopen zaterdag een nieuwe besteld, best een mooie en hij zou dinsdag komen. Maar hij kwam maar niet dus contact opgenomen. Ze zouden het uitzoeken, maar ik zou met twee dagen bericht krijgen. Wel aangegeven dat ik met de paasdagen toch écht koffie wil hebben. Vandaag bericht gekregen, het apparaat is zoekgeraakt en ik krijg met vijf dagen mijn geld terug, maar er stond wel een lager bedrag vermeld dat ik terug zou krijgen, dus weer contact opgenomen. Het wordt in orde gemaakt en ik heb een ander apparaat besteld dat hopelijk morgen wel komt. Tis wat. Lang geleden dat ik dergelijke pech had.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Misschien een teken van even geen koffie meer..... neehoor geintje. Lekker doen!
Ik dacht hieraan omdat ik ook zoiets vaags had met wijn. Ik ben altijd gek op wijn maar om de een of andere vreemde reden kon ik mijn wijntje niet drinken. En nu een paar dagen later heb ik er opeens totaal geen zin meer in, en denk ik neehoor effe helemaal niet. Ik hoef het niet meer.
Ik vond dat zo vaag, net of het zo moest zijn van even niet nemen en het zich zo keerde en nu heb ik er geen behoefte meer aan. En is het net of mijn lijf de een of andere upgrade maakt. Ik heb vandaag ook meerdere malen ervaren dat mijn ogen uit het niets knipperden, alsof ik in een soort trance raakte en ik allerlei dingen op kon vangen. Net of er een vernieuwing plaatsvindt.

Nu drink ik niet heel veel, maar toch wel eens eens een wijntje. Maar ik kan me zo voorstellen dat wij gevoeligen bij twee drankjes, daar een hele week last van hebben, alsof we sterk reageren op gif als het ware. Of zal dat niet zo zijn?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik schrijf het niet toe aan de koffie zelf, want die drink ik nog steeds, maar aan communicatie. Want waarom raakt mijn bestelling ineens zoek en krijg ik ook minder terug gestort dan ik betaald heb? Daarnaast ben ik niet de enige die hier in huis koffie drinkt.
Wat jij schrijft over dat knipperen heb ik al een paar dagen met mijn linkeroog, alsof er steeds iets in zit. Nee, geen ontstoken oog of zo, maar gewoon niet zo scherp als anders op sommige momenten en daarna weer normaal na even wrijven. Ook dat ik soms denk iets uit mijn ooghoek te zien en ik weet, dan zouden het energieën kunnen zijn, maar het valt me nu meer op. Ook merk ik dat als ik langere teksten lees, die mij altijd wel interesseren, dat ik nu halverwege het ineens beu ben om verder te lezen. Ik weet, dat is tijdelijk, zal een reden hebben en gaat weer voorbij. Het zal even een fase zijn.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Rainbow voor het delen van al die informatie die je hebt uitgezocht.
Wat ik merk is dat ik afgelopen week hernieuwde inzichten kreeg in mezelf,
Ja, ik weet niet of het er wat mee te maken heeft, maar ik heb de afgelopen week of weken ook inzichten gehad, maar dan niet over mijzelf maar over anderen. Waarom ze doen wat ze doen. Inzichten die mij heel veel meer compassie geven. Ineens begreep ik het of zo.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Bij mij is alles nog steeds een beetje warrig. Alsof er ineens weer dingen misgaan. Niet echt grote dingen maar toch. Ik merk ook dat ik nog steeds mij moeilijk concentreer en dat ik nu pas weer echt zin krijg in bepaalde dingen doen.

Mijn koffie-apparaat heeft al een tijdje kuren en ik heb afgelopen zaterdag een nieuwe besteld, best een mooie en hij zou dinsdag komen. Maar hij kwam maar niet dus contact opgenomen. Ze zouden het uitzoeken, maar ik zou met twee dagen bericht krijgen. Wel aangegeven dat ik met de paasdagen toch écht koffie wil hebben. Vandaag bericht gekregen, het apparaat is zoekgeraakt en ik krijg met vijf dagen mijn geld terug, maar er stond wel een lager bedrag vermeld dat ik terug zou krijgen, dus weer contact opgenomen. Het wordt in orde gemaakt en ik heb een ander apparaat besteld dat hopelijk morgen wel komt. Tis wat. Lang geleden dat ik dergelijke pech had.
Ja dat is waarschijnlijk de overgang van Mercurius in Vissen naar Mercurius in Ram, dat je nu wat meer zin krijgt om dingen te gaan doen.
Afgelopen zaterdag stond Mercurius nog in het teken Vissen en maakte een vierkant met Jupiter. Dat maakte de kans op miscommunicatie nog een stukje groter. Die combinatie maakt dat dingen worden beloofd die niet waargemaakt kunnen worden en dat details meer over het hoofd worden zien.

Maar Mercurius is sinds woensdag in het teken Ram aangekomen dus het zou nu beter moeten worden, nog steeds geen nauwkeurige energie maar wel ondernemender en oplettender. Venus gaat zondag van Vissen naar Ram, dat zou het vuurtje ook wat meer moeten gaan opstoken. Meer passie voelen voor de dingen die je leuk vind en meer gaan ondernemen op Venus gebied. En met Zon in Stier vanaf morgen komt er ook wat meer stabiliteit.

Hopelijk heb je weer koffie met de paasdagen ☕🐰

Ik heb echt het gevoel alsof ik een poos onder water heb gezeten. Dat je van alles vaag hoort, ziet en voelt maar dat alles vertraagd binnen kwam. En nu het gevoel dat mijn hoofd in ieder geval weer boven water is. En nog even moet wennen aan de veranderde realiteit.
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Misschien een teken van even geen koffie meer..... neehoor geintje. Lekker doen!
Ik dacht hieraan omdat ik ook zoiets vaags had met wijn. Ik ben altijd gek op wijn maar om de een of andere vreemde reden kon ik mijn wijntje niet drinken. En nu een paar dagen later heb ik er opeens totaal geen zin meer in, en denk ik neehoor effe helemaal niet. Ik hoef het niet meer.
Ik vond dat zo vaag, net of het zo moest zijn van even niet nemen en het zich zo keerde en nu heb ik er geen behoefte meer aan. En is het net of mijn lijf de een of andere upgrade maakt. Ik heb vandaag ook meerdere malen ervaren dat mijn ogen uit het niets knipperden, alsof ik in een soort trance raakte en ik allerlei dingen op kon vangen. Net of er een vernieuwing plaatsvindt.

Nu drink ik niet heel veel, maar toch wel eens eens een wijntje. Maar ik kan me zo voorstellen dat wij gevoeligen bij twee drankjes, daar een hele week last van hebben, alsof we sterk reageren op gif als het ware. Of zal dat niet zo zijn?
Klinkt wel bijzonder die upgrade Muriel. Ik heb dat ook weleens dat knipperen als ik heel diep in meditatie zit en er heel veel energie door me heen gaat. Maar nooit zomaar. Ik voel me een beetje als een vlinder die zich nog uit de cocon aan het wurmen is. Uit een oude fase aan het stappen en dat ik nog zachter wordt dan ik al ben. Vooral dat laatste is een beetje eng. Maar vernieuwing ervaar ik ook ja.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Dank je wel Rainbow voor het delen van al die informatie die je hebt uitgezocht.

Ja, ik weet niet of het er wat mee te maken heeft, maar ik heb de afgelopen week of weken ook inzichten gehad, maar dan niet over mijzelf maar over anderen. Waarom ze doen wat ze doen. Inzichten die mij heel veel meer compassie geven. Ineens begreep ik het of zo.
Had ik ook. En het leidde uiteindelijk ook weer terug naar mezelf.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hopelijk heb je weer koffie met de paasdagen ☕🐰

Ik heb echt het gevoel alsof ik een poos onder water heb gezeten. Dat je van alles vaag hoort, ziet en voelt maar dat alles vertraagd binnen kwam. En nu het gevoel dat mijn hoofd in ieder geval weer boven water is. En nog even moet wennen aan de veranderde realiteit.
Ik kan het niet zo omschrijven als jij, maar vaag was alles wel, soms zelfs nog een beetje, MAARRRR ... het koffie-apparaat is gearriveerd en functioneert naar behoren. Ook net nog telefoon gehad van het bedrijf vanwege de financiële zijde ervan en met goed resultaat. Omdat de fout bij hen lag en ik daardoor een iets duurder apparaat heb moeten kopen, krijg ik dat verschil ook nog eens terugbetaald. Toch netjes van ze. Het zit allemaal dus weer in de lift.

:(SN):
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik kan het niet zo omschrijven als jij, maar vaag was alles wel, soms zelfs nog een beetje, MAARRRR ... het koffie-apparaat is gearriveerd en functioneert naar behoren. Ook net nog telefoon gehad van het bedrijf vanwege de financiële zijde ervan en met goed resultaat. Omdat de fout bij hen lag en ik daardoor een iets duurder apparaat heb moeten kopen, krijg ik dat verschil ook nog eens terugbetaald. Toch netjes van ze. Het zit allemaal dus weer in de lift.

:(SN):
Net als het weer!

[zon]
 
Bovenaan Onderaan