Intuïtieve Ontwikkeling

Anna Oyca

Medewerker
Administrator
#22
We hebben die dag geoefend met kaart leggen. En dan met name het bekijken van een kaart zonder hem te interpreteren. Door puur alleen op te noemen wat je zoal ziet en niet wat je denkt te zien leer je de kaart in zijn geheel in je op te nemen en benoem je dat wat iedereen kan zien. Wanneer je gaat interpreteren geef je er een mening aan die je niet altijd kunt delen met anderen.
Daarna probeerden we onze eigen fantasie er op los te laten. Je bekijkt de afbeelding op de kaart, draait hem weer om en verzint er een verhaal omheen. Dit is om je fantasie te prikkelen en aan te wakkeren. Zo kun je bij het kaart leggen meer gaan zien in de kaarten en hun betekenis.
Daarna hebben we eerst een drie-kaart-legging voor onszelf geïnterpreteerd en daarna gekeken hoe kaarten zich kunnen verhouden tot elkaar in een grote legging.
Dit vond ik zelf niet gemakkelijk. Maar met oefenen en het leren herkennen van de kaarten ga je ze vanzelf herkennen, ook in combinatie met andere kaarten.
Wij hebben geoefend met de Lenormand kaarten (orakel). Maar op de zelfde manier kun je dit ook doen met tarot kaarten.

Na afloop zijn we naar Scheveningen gegaan met z'n tweeën. Een lekker dagje uit dus.. [zon]
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#24
O wat een leuke manier Anna. Misschien ga ik dat zelf ook eens proberen met Lenormand.
Was het lekker aan het strand? Vast wel een beetje frisjes. Ik stond buiten de auto te wassen en ik had het koud.
 

Anna Oyca

Medewerker
Administrator
#25
Ja, de wind maakte het best fris. Maar beschut op een terrasje was het lekker in de zon.
En het zee water is ijskoud, ff wezen pootjebaden...

.:zonnen2:.
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#26
En het zee water is ijskoud
Maar mijn grote teen heeft in elk geval de zee al weer een keer gevoeld :mrgreen:
Zelf vond ik het wel ff wennen om de kaarten op zo'n manier te benaderen, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen.
Wat ook erg opvallend was was dat de 3 kaarten uit de eerste legging ook weer (in omgekeerde volgorde) in de 2e legging precies naast elkaar kwamen te liggen.
 

gouwepeer

Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#28
Vandaag hebben we gewerkt met inductoren (voorwerpen). Iedereen moest iets persoonlijks in een bakje doen waarna iedereen een voorwerp uit het bakje moest halen.
Het was belangrijk om schone handen te hebben (energetisch gereinigd) zodat er geen vreemde energie bij het voorwerp kon komen. Verder was het goed geaard zijn in combinatie met "contact van boven" (bijvoorbeeld jouw gids) om informatie door te kunnen krijgen en door te kunnen vragen.
Na het werken met deze voorwerpen is het belangrijk om binnen een uur de handen opnieuw te reinigen om de energie van de ander weer kwijt te raken.
Ook dit was voor mij weer een unieke ervaring.
 
Bovenaan