Hoe beïnvloedt de spirituele bypass jouw diepste schaduw?

Discussie in 'Spiritualiteit' gestart door gouwepeer, 3 sep 2017.

 1. gouwepeer

  gouwepeer Administrator Medewerker Administrator Moderator

  Blog Posts:
  2
  Het is ‘hot’ om het over de spirituele bypass te hebben. En ik begrijp dat. Sterker nog, ik voel enorm de waarde die deze term in zich heeft. De spirituele bypass, oftewel het gebruiken van spirituele ideeën om eigen schaduwstukken te vermijden, creëert meer bewustzijn over het wél aangaan van deze schaduwstukken. En daarin zit voor veel mensen een grote uitdaging.

  Want in een maatschappij waarin er veel geoordeeld wordt over de ‘slechte kanten van de mens’, willen we die schaduwkanten liever niet zien. We zijn graag lief, aardig, grappig en begripvol en we schamen ons vaak voor onze jaloezie, angst en boosheid. Dus stoppen we dat soms weg. Dan roepen we bijvoorbeeld dat alles liefde is zonder dat werkelijk zo te voelen (een veel gebruikte spirituele bypass). We gebruiken het spirituele concept dat alles liefde is om niet te hoeven voelen wat er werkelijk gebeurt. Uit angst voor onze schaduw creëren we dan een spirituele bypass.

  Maar wat als de spirituele bypass wordt ingezet als spirituele bypass? Wat als mensen die wijzen naar een ander en zeggen dat de ander aan het ‘spiritueel bypassen’ is, eigenlijk zelf een spirituele bypass creëren door niet te willen werken met de weerstand op dat wat ze zien in de ander?

  Lees verder op nieuwetijdskind.com
   

Deel Deze Pagina

Laden...