Pendel

Bekend lid
in memoriam
Het is nooit te laat om iets te doen. Toegeven dat iets te laat is is in feite al vooraf toegeven aan opgeven.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Het uitsterven van de bijen, insecten, vogels..etc.
Dat is ook een domino-effect, maar daar kan gelukkig wel wat aan gedaan worden. Een insectenhotel en planten/bloemen voor bijen (waar de hommels een soort van zijn) zijn al weer een beetje extra hulp waar je weer veel moois voor terug zal krijgen.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Dat is ook een domino-effect, maar daar kan gelukkig wel wat aan gedaan worden. Een insectenhotel en planten/bloemen voor bijen (waar de hommels een soort van zijn) zijn al weer een beetje extra hulp waar je weer veel moois voor terug zal krijgen.

Ja gelukkig wel een beetje, maar zolang er bijgebouwd blijft worden en niets wordt teruggegeven aan de natuur blijft het wel een beetje dweilen met de kraan open. Ik heb wel laatst wat zaadjes gekocht voor bloemen voor bijen. Dat is sowieso een kleine moeite.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Naar aanleiding van het debat gisteren op tv, toch eens wat meer informatie gezocht over de klimaatveranderingen. Tip is om eerst het filmpje onderin te kijken en daarna de tekst te lezen. Het is soms best even ingewikkeld. Conclusie is eigenlijk dat iedereen het erover eens is dat de aarde opwarmt, dat dit komt door de CO2 en dat de verhoging van CO2 door de mens komt. In hoeverre dit schadelijk is voor de natuur is nog niet helemaal hard vast gesteld, zoals ik het nu lees. Dus dan zijn er twee kampen, een kamp dat zegt, wacht nu even met die maatregelen, ze kosten veel geld en we weten nog niet wat het ons oplevert. En een ander kamp dat zegt, die abnormaal snelle verhoging is slecht nieuws voor de natuur die kan zich niet zo snel aanpassen. En ook dat is gebleken in het verleden.


Hoe dan ook ik blijf bij mij vorige standpunt, minder bebouwing, minder ontbossing, meer natuur, en minder spullen.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Bebouwing is op zich niet erg, mits dit maar duurzaam gebeurt. De Trudo toren in Eindhoven is een mooi voorbeeld hoe je met hoogbouw ook groen kan creëren. En nog meer goed nieuws: Dit komt ook in Utrecht.
Minder ontbossing is een belangrijk punt aangezien bomen (net als plankton) heel veel co2 uit de lucht halen.
Meer natuur is ook belangrijk om alle nuttige dieren te behouden.
Minder spullen hoeft niet, duurzame spullen wel.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik vind dat initiatief van die ene verzekeringsmaatschappij ook wel een goeie, onttegelen zodat meer water rechtstreeks in de grond kan verdwijnen. Die had ik nog bij niemand anders gehoord.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik vond zojuist een interessante website. Zie het als een meer uitgebreide buienradar. Het geeft ook de vervuiling in de lucht aan in bewegende kaarten naast golfhoogten en (wind)richtingen. Alleen dit keer alles wereldwijd.

 

Belgarath

Bekend lid
Forum lid
Op deze website ( klimaatgek | Fabels en feiten over het klimaat ) staat, vanuit wetenschappelijk oogpunt de huidige stand van zaken mbt het klimaat en klimaatveranderingen e.d..
Ik geloof vooral dat een kleine groep mensen enorme voordeel heeft bij klimaatalarmisme en dat zijn niet de gewone burgers.
Mensen in angst zijn makkelijk te manoeuvreren en als ik om me heen kijk zijn er echt wel mensen die heel angstig zijn. Zag laatst termen voorbij komen als klimaatdepressie e.d.
We gaan niet goed om met onze leefomgeving, maar ik denk dat de mens maar een klein deel van het klimaat bepaald en dat klimaat altijd al schommelt, er zijn warme periodes geweest rond begin jaartelling en de late middeleeuwen en een mini-ijstijd in de 17e en 18e eeuw.
Onmogelijk dat de mens toen invloed had.
De aarde is sterk en laat zich niet zo maar vernietigen door de mensen erop.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Boeiende website Belgarath.

Ik ben het met je eens dat het klimaat altijd al schommelt en dat dit ook een groot deel te wijten is aan natuurlijke verschijnselen zoals vulkaanuitbarstingen, bosbranden e.d. maar ik ben er zeker van overtuigd dat de mens hier zijn steentje aan bijdraagt en het proces versnelt. De emissies door ons eigen toedoen komen bovenop de metingen die al van nature voorkwamen en onze consumptiemaatschappij is goed in het toevoegen van kwalijke bijdragen hieraan. Van nature kwam plastic bijvoorbeeld niet voor evenals de massale uitstoot door fabrieken en vervoersmiddelen waaronder we de luchtvaart ook moeten rekenen.
Vroeger filterde de natuur grotendeels de CO2, maar door onze enorme kap en bewuste bosbranden om land vrij te maken vanwege grotere behoeften door sterke toename in wereldbevolking, hebben de longen van de aarde het zwaarder dan ooit. Koken we tegenwoordig elektrisch of op gas, vroeger werd massaal hout gestookt wat ook aan uitstoot toevoegde al was die uitstoot relatief gezien minder dan de tegenwoordige uitstoot. Het komt toch allemaal in de dampkring terecht en voegt toe aan de deken die weer bijdraagt aan de temperatuursstijging.
Het is de balans die verstoord is. Zelfs het sterkste staal heeft een breekpunt, zo ook de natuur. Wij hebben een grote verantwoordelijkheid dit tij te keren of in ieder geval een halt toe te roepen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Die ontwikkelingen zijn gewoon niet meer bij te benen. Niet normaal gewoon. 5G en PC systemen. Koop een naar jouw idee duur en goed systeem en binnen no-time is het al weer achterhaald pfffffff. Maar het speelt goed in op de "moderne mens" die maar wil hebben, hebben, hebben. En ondertussen kan haast niemand meer mooi schrijven met een pen en krijgt kramp in de handen bij het schrijven van een wat groter stukje tekst.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik ben enorm blij met de klimaat plannen. Vind helemaal niet dat er angst wordt gecreëerd. Het is de realiteit die mensen niet onder ogen willen zien. Wat mij betreft mag er nog veel meer voor het milieu gedaan worden. Waar het mis gaat is de bangmakerij door cijfers en tabellen. Een verslaafde roker moet je ook niet waarschuwen met cijfers over de dood en kanker...
Kunnen beter denken in oplossingen die waar ook de natuur en dieren een plaats hebben.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik ben het helemaal met je eens. Je moet je wel bewust zijn van wat er gaande is maar je niet bang laten maken door wat je leest/ziet of je hoofd in het zand steken en in ontkenning gaan leven. Je moet juist in oplossingen denken en die kun je pas goed bedenken als je voldoende op de hoogte bent van de feiten want dan kun je er op inspelen. Zo is er voor iedereen voor iets rondom hen heen wel een oplossing te bedenken en dat allemaal bij elkaar brengt verandering in positieve zin.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik vond zojuist een interessante website. Zie het als een meer uitgebreide buienradar. Het geeft ook de vervuiling in de lucht aan in bewegende kaarten naast golfhoogten en (wind)richtingen. Alleen dit keer alles wereldwijd.

China en India spannen wel de kroon wat vervuiling betreft. Europa ziet er dan nog wel redelijk schoon uit.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Elke keer bij CNN zie je ook een overzicht in cijfers hoe het met de vervuiling verdeeld over de wereld staat. Je ziet dan per werelddeel steden met een cijfer van 1 tot 5. Nederland is nagenoeg altijd 1. Heel Europa eigenlijk. Grote steden zoals Parijs willen wel eens uitschieten naar 2 maar dan heb je het wel gehad. India en andere plekken in Azië, maar ook sommige steden in Afrika scoren regelmatig 5. Maar wat mij daar wel opvalt is dat Amerika nooit getoond word, dus daarom ging ik zelf eens op zoek. Je zou New York eens moeten bekijken en Los Angeles. New York spant de kroon. Rest van Amerika van eigenlijk wel mee.
Met die website kun je ook wereldwijd zien waar er branden zijn.

China spant de kroon idd. Zelfs nog erger dan India.

1576009512328.png


1576009571010.png
 
Laatst bewerkt:
V

Verwijderd lid 447

Gast
heb je daar nu nog vat aan? in australie heb je weken van droogte, nu met die hevige bosbranden die al zoveel hectare in as heeft gelegd, en miljoenen dieren die er zijn gestorven jammer genoeg.En nu opeens krijgen ze te maken met overstromingen, wateroverlast terwijl het water normaal zou moeten vallen waar het brand? Want deze is bijlange nog niet afgelopen, er is wel enkele luttele neerslag daar gevallen, maar niet genoeg om te blussen? Terwijl het naar benenden valt is het al opgedroogd, dat er iets hapert aan het klimaat is nu wel duidelijk.