Recepten

recepten

  • Beste bezoeker, welkom op deze pagina. Indien je deze site voor het eerst bezoekt kan de Home pagina nuttige informatie bieden. Kijk rustig rond op deze site om een indruk op te doen. Merk hierbij op dat niet alles zichtbaar is zonder ingelogd te zijn. Interesse gewekt? Registreer dan eenvoudig een eigen account.

gouwepeer

Admin
Medewerker
(Voor 2 personen)


Ingrediënten


  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g wortel, in dunne plakjes
  • 100 g rode paprika, in reepjes
  • 1 blik (240 g uitgelekt) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Snufje zwarte peper
  • 1 el citroensap

Tahindressing


  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 tl citroensap
  • 2 el water
  • ½ tl knoflookpoeder of 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje zwarte peper

Bereiding


  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Meng de broccoli, wortel, paprika en kikkererwten met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
  3. Verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20-25 minuten tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
  4. Meng intussen de tahindressing: klop alle ingrediënten door elkaar tot een romige saus.
  5. Haal de groenten uit de oven, sprenkel citroensap erover en serveer met de tahindressing.

Tip: Serveer met volkoren couscous, quinoa of zilvervliesrijst voor een complete maaltijd.


Dit recept bevat veel vezels, vitamines en gezonde vetten uit tahin en olijfolie. Eet smakelijk! 😊