(Voor 2 personen)
Tip: Serveer met volkoren couscous, quinoa of zilvervliesrijst voor een complete maaltijd.
Dit recept bevat veel vezels, vitamines en gezonde vetten uit tahin en olijfolie. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 200 g broccoli, in kleine roosjes
- 100 g wortel, in dunne plakjes
- 100 g rode paprika, in reepjes
- 1 blik (240 g uitgelekt) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- Snufje zwarte peper
- 1 el citroensap
Tahindressing
- 1 el tahin (sesampasta)
- 1 tl citroensap
- 2 el water
- ½ tl knoflookpoeder of 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- Snufje zwarte peper
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Meng de broccoli, wortel, paprika en kikkererwten met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
- Verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20-25 minuten tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
- Meng intussen de tahindressing: klop alle ingrediënten door elkaar tot een romige saus.
- Haal de groenten uit de oven, sprenkel citroensap erover en serveer met de tahindressing.
Tip: Serveer met volkoren couscous, quinoa of zilvervliesrijst voor een complete maaltijd.
Dit recept bevat veel vezels, vitamines en gezonde vetten uit tahin en olijfolie. Eet smakelijk!
