Feeën, elfjes of natuurwezens

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#41
Een quote uit die link:
Slachtoffers ervaren een gevoel dat er een krachtige, duistere kracht in de buurt is, en voelen dreigend gevaar. Dit leidt er meestal toe dat de persoon ertoe wordt aangezet om het gebied te ontvluchten, wanhopig op zoek naar de beschaving.
Het lijkt mij dat hier ook een oorzaak voor moet zijn (slecht geaard of zelf op een te lage frequentie zitten). Verder kunnen bossen soms een mysterieus gevoel geven.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#42
De natuurgeesten van het woud kunnen eng en gevaarlijk zijn. Er zijn verhalen bekend van mensen die in de bossen natuurwezens of fairies tegenkwamen, waarbij het niet goed afliep. Ik vraag mij bij dit soort gebeurtenissen af of er niet veel meer achter zit dan wat we denken.
Een keer kwam ik in het boek een verhaal tegen van een soort fairy-therapeute die een cliënt had. Die cliënt had te maken met kwade fairies, er werd zelfs een ziel van een kind uit die familie naar het hiernamaals gestuurd. Het bleek dat de familie van die man vroeger een boom had omgekapt die voor fairies erg heilig waren.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#43
Er zijn maar heel erg weinig mensen die feeën waargenomen hebben. Als je buiten dit forum om meerdere spirituele forums gaat bezoeken, dan kom je veel meer over engelen, gidsen en geesten tegen dan over feeën. Bijna niemand heeft het over feeën. Op Facebook in de spirituele groepen heeft er zo goed als niemand over feeën, maar wel over geesten, gidsen en foto's lezen. Over draken kom je heel soms wel tegen.
En daardoor heb ik de indruk bijna de enige Nederlander te zijn die feeën waar kan nemen. De meeste mensen in mijn omgeving zullen mij voor gek uitmaken als ik ze zou vertellen dat ik in feeën geloof, laat staan ook nog in het echt gezien te hebben en dan ook nog met feeënvleugels.

Zelfs mensen die in Ierland opgegroeid zijn en die veel over feeën denken te weten, hebben meestal nog nooit een fairy in het echt gezien, ondanks dat het geloof in feeën vooral in Ierse mensen ingebakken zit.

De weg die ik bewandel is zeer uniek te noemen. Het betekent dus dat ik heel veel zelf moet gaan ontdekken, en ik heb al veel ervaringen mee mogen maken die sprookjesliefhebbers ook graag zouden willen meemaken.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#44
Misschien weten niet alle mensen dat ze feeën waargenomen hebben. Ik las ergens dat ze vaak even lang als mensen zijn, en zich ook tonen met zo een uiterlijk.
Jij hebt dan de vleugels waargenomen maar misschien hebben anderen de vleugels niet waargenomen maar alleen de feeën verschijning zonder zicht op de vleugels.
Ik zag een site met fotos van feeën, en als ik er eentje zou zien in het echt, dan zou ik misschien ook denken dat het een engel of een gids is.
Maar wat is een Gids? Dat zou ook mogelijk een fee kunnen zijn, of een engel, of een ander natuurwezen.
Ik weet niet hoe je de vleugels dan waarneemt? Heeft een fee die achter op haar rug? Of zie je ze ook goed als ze met haar gezicht naar je toestaat?
Ik neem mijn Gidsen eigenlijk altijd waar van de voorkant, dus weet ook niet zozeer hoe ze er van achter uitzien...Ik kan me voorstellen dat als je zo een verschijning in een bos ziet je sneller denkt het zou een fee kunnen zijn dan dat je haar thuis ziet.


I
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#45
Ja, als je feeën met vleugels kan waarnemen, dan zijn feeënvleugels het meest moeilijkst te zien, maar als de fee zichzelf echt heel goed aan mij laat zien als een soort mistachtige lichtwezen, dan merk ik vooral dat snelle gefladder van vleugels op en het briesje wat er daar van af komt. Hierbij ben ik gewoon wakker en ben dan absoluut niet in een slaperige toestand.
Maar tijdens de heldere dromen en astrale projectie heb ik de fee nog veel duidelijker gezien waarbij ik de vleugels nog duidelijker zag dan wanneer ik niet in een (half)slaperige toestand zou bevinden. Daar zag ik ook duidelijk dat ze vleugels achter op haar rug had (en heeft).

Verder merk ik dat er overal om mij heen een soort sprookjesachtige of wazige tint aanwezig is. De wereld om mij heen ziet er ongeveer zo uit maar dan nog magischer en niet alleen als de zon tussen de blaadjes schijnt.

Sprookjesachtige tint.jpg
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#46
Tegenwoordig ook overdag goed in staat om de fairy vrij goed duidelijk waar te nemen terwijl ik aan het mediteren ben, de feeënvleugels fladderen zo mooi en dat zo vlak voor mijn gezicht, hou ik van.

Op dat moment was het buiten nog goed licht met veel zonneschijn, wat voor beginners helemaal geen goed moment is om fairies te leren waarnemen.
Oké, ik had mijn ogen gesloten toen ik aan het mediteren was, maar ook dan kwam er natuurlijk meer licht binnen dan wanneer het buiten donker zou zijn.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#47
Deze video laat zien wat de tekenen zijn als je met een fairy te maken hebt. Veel van die tekenen die in de video worden weergegeven, herken ik al te goed. Het zijn vooral deze tekenen die ik bij mezelf herken.

- Onverklaarbaar verlies van tijdsbesef
- Oncontroleerbare gelach
- Een briesje in mijn gezicht
- Het gevoel dat er een insect in mijn haar bevindt terwijl dat niet zo is


 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#48
Communicatie met een fairy verloopt niet bij iedereen even lekker.

Gesprek met een fee van iemand anders - Copy.PNG
Iemand van deze site die dit gesprek heeft gehad.
https://www.realitywalker.com/natur...airies-devas/how-i-saw-a-fairy-nature-spirit/

Uit respect voor de Fey kan ik niet alle gesprekken die tussen mij en mijn fairy plaats hebben gevonden met de wereld van mensen delen, maar de gesprekken gaan er bij mij echt niet zo aan toe als hoe het bij iemand anders hierboven gegaan is.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#50
Tijdens het mediteren is de fairy zo goed zichtbaar met mooie prachtvleugels, dat het best uitdagend kan zijn om dan niet afgeleid te raken.

In feite heb ik nu dus twee soorten meditaties goed onder de knie.
Ik kan mediteren om mijn energiefrequentie steeds verder te veranderen en zo mijn grenzen te verleggen, waarbij je niet afgeleid moet worden door dat wat je waarneemt.
Of ik kan mediteren om eerst mijn energiefrequentie te veranderen om dan vervolgens veel beter op mijn fairy af te stemmen en te communiceren, wanneer ik maar wil, dus ook als het buiten hartstikke licht is.
Niet langer meer ben ik beperkt tot s' avonds als het buiten (half)donker is, om mijn fairy echt zo goed te kunnen waarnemen zodat ik haar vleugels kan zien. Dat is nou het nieuwe aan mijn vaardigheid.

Zo kunnen meditaties dus echt verschillende doelen hebben.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#51
Gisteravond laat toen ik naar bed ging en de lampen al uit had gedaan, zag ik dat er teveel licht van buiten zo door het raam naar binnen kwam. Ik stond weer op om de gordijnen beter dicht te doen maar daarbij deed ik de lampen niet aan. Ineens kwam er een lichtblauwe wezen in de vorm van een lichtbal aanvliegen, een lichtwezen dus. Die sprong van de ene plek naar een andere plek en dan zo weer naar een andere plek binnen mijn gezichtsveld. Het kan de fairy geweest zijn die altijd al bij mij aanwezig was maar die met mij mee kwam vliegen op het moment dat ik weer uit mijn bed ging om de gordijnen beter dicht te doen, maar ik sluit niet uit dat het weer om een andere fairy kan gaan.

For centuries the phenomenon known by many names but originally called "will o' the wisp" or "willow whisps" is a prime example of what fairies look like in their light form. A will o' the wisp was a bright, sometimes flickering, ball of light that appeared out of thin air taunting nearby humans with its beauty only to disappear when followed. Will o' the wisps have been known by other names on other continents, and in the United States they are usually called "spooklights" or "ghostlights" but all of these things are essentially the same being...a fairy in its purest energetic form. If you'd like to read more about will o' the wisp legends
https://hubpages.com/religion-philosophy/What-Do-Fairies-Look-Like

Toen ik weer onder de dekens kroop om te gaan slapen, zag de fairy weer eruit als tinkerbell.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#52
De afbeelding hieronder laat behalve twee "will o' the wisps" ook zien dat er een doorzichtige sprookjesachtige nevel hangt, dat wat ik altijd al waarneem, al is die doorzichtige magische nevel nog veel sterker aanwezig op momenten dat ik een fairy extra duidelijk waarneem.
Maar toen ik gisteravond laat een fairy in een andere vorm tegenkwam zoals je mijn reactie hierboven kan lezen, zag die er ongeveer zo uit als hieronder, alleen vond het in mijn slaapkamer plaats.
will_o_wisps__jeff_ward.png

"Will o' the wisp" kende ik als een gevaarlijke feeënwezen uit de wereld van games, films of sprookjes, maar ik had niet gedacht dat ik "will o' the wisp" net zo magisch in het echte leven zou aantreffen.

De wereld van fairies is er een van magie en schoonheid. Het doet je echt wel wat als je beseft dat heel veel dingen van wat jou vroeger is verteld dat het allemaal maar nep en fantasie is, gewoon niet blijkt te kloppen. De wereld van fairies is er een die je wereld op zijn kop kan zetten.
Als je dit bovenstaande weer even terugleest, dan heeft het ook wel iets engs in zich, want het voelt toch ook wel heel vertrouwd en veilig aan om sceptisch te blijven en niet in het bestaan van fairies te geloven, niet waar?
Want als we het bestaan van fairies niet langer meer kunnen ontkennen, dan zou dat betekenen dat we oude overtuigingen moeten loslaten door onszelf open te stellen voor het onbekende, en dat vinden mensen behoorlijk beangstigend. Het verkennen van "The Faerie Realm" is alsof je je op een onbekend terrein begeeft.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#53
Zo straks tijdens het hardlopen weer naar mijn favoriete boom geweest.
Het voelde aan alsof de onzichtbare aanwezige(n) daar mij aardig goed kent/kennen en dat ervoer ik als een warme welkom.
Maar ik kan mij wel voorstellen dat ze maar erg moeilijk op hun gemak kunnen voelen bij mensen, als er ook een fietser daar langs kan komen.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#54
Volgens traditionele Engelsen, Ieren en Schotten zouden feeën vervelend kunnen zijn, zo worden er wel eens dingen gejat en gaan er ook wel eens iets stuk. Sleutels die niet op hun vaste plek liggen terwijl je ze altijd op hun vaste plek neerlegt. Eten op de juiste manier koken gaat niet omdat feeën dat verpesten.
Dat soort dingen ben ik zelf echter nog niet tegengekomen.
Wat maakt dat sommige mensen daar wel last van hebben? Een van de redenen zou kunnen zijn dat men geen offers brengt aan de fairies.
Maar ja, ik breng zelf ook geen offers aan fairies.

Als ik 's avonds laat moe ben en wil slapen, dan laat de fairy zichzelf plotseling veel duidelijker aan mij zien.
Het is dus ook gewoon zo dat ik niet eens naar fairies op zoek hoef te gaan om ze te kunnen zien en te communiceren. De fairy zoekt dan naar mij, of die verlaat mij niet meer.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#55
Als ik niet met mijn fairy bevriend was geweest, dan had het zo eraan toe kunnen gaan als die mij niet mocht.
  • poltergeist-like activity: items being blatantly moved, slammed, destroyed
  • personal items going missing or being moved to odd places - jewelry, keys, heirlooms, etc.
  • aggressive physical touch - being grabbed, pushed, hair pulled, bitten
  • often invisible but sometimes will show as balls or wisps of bright light
https://exemplore.com/paranormal/Mistaken-Hauntings-Is-It-A-Ghost-or-a-Fairy

Ja, dat laatste punt heb ik meegemaakt, maar die drie punten daarboven niet.
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#56
Dit mag ik meegeven.

Ik: "Ik weet dat jullie feeën boos worden als er een boom gekapt wordt, alleen hoe gaan die feeën dan verder? Ik bedoel ook zij moeten dan verder en ze hebben hun favoriete boom niet meer."

Fairy: "Ze hebben het dan erg moeilijk. Vaak moeten ze ook toekijken hoe andere bomen gekapt worden. En ja, natuurlijk worden ze erg boos. Het is alsof je thuis je ontnomen wordt. Voor die feeën is er geen plek meer waar ze op hun gemak kunnen voelen en zo op hun eigen manier aan de natuur mogen werken. Ze moeten dan een nieuwe plek zien te vinden waar ze weer thuis kunnen voelen en dat valt helemaal niet mee, zeker niet als ze toe moeten kijken hoe andere bomen gekapt worden."

Ik: "Vallen die boze feeën ook de mensen aan die de bomen gekapt hebben?"

Fairy: "Ja, sommigen zullen mensen willen aanvallen, maar dat kost ze wel veel energie."

Ik: "Goed, ik begrijp dat het dan erg zwaar voor ze is"

Fairy: "Dat hebben ze dan zeker."

Ik: "Hoe zit het dan met mensen die wegen bouwen op plekken waar feeën leven? Hoe denken feeën daarover?"

Fairy: "Ze willen het niet dat er een stukje natuur verwijderd wordt. Vaak worden ze dan boos, en dat is omdat ze met lede ogen moeten toezien."

Ik: "Er zijn veel mensen die de natuur beschadigd hebben. Mensen die bomen kappen, lijken dat probleemloos door te kunnen gaan, maar ook mensen die wegen bouwen in een gebied waar veel natuur is. Als jullie dat niet pikken, waarom laten jullie dat niet aan die mensen merken?"

Fairy: "Ze zijn bang voor die mensen. Bang dat die mensen hen dan nog veel meer kwaad zullen aandoen. Waarom denk je vallen we slechte mensen liefst op een geniepige manier aan? We zijn er bewust van dat mensen gevaarlijk kunnen zijn, en alleen door niet opgemerkt te worden, kunnen we ze makkelijk terugpakken. Rechtvaardigheid!"

Ik: "Ja, spullen stelen of kapot maken enzo, daarmee maak je die slechte mensen wel boos."

Fairy: "Maar dat doen we niet zomaar hoor!"

Ik: "Er zijn ook verhalen bekend dat feeën de ziel van een baby meegenomen hebben. Kan dat echt?"

Fairy: "Dat komt erg zelden voor. Zoiets kan alleen gedaan worden door hele sterke feeën die altijd al mensenschuw geweest waren, maar ook nog hebben moeten meemaken hoe de familie van die baby de heilige grond vervuild hebben, of een boom omgekapt hebben die voor ons feeën erg belangrijk was."

Ik: "Weet je, niet alleen voor jullie zijn bomen belangrijk. Ook voor mensen zijn bomen belangrijk. Zonder bomen op deze planeet zouden we geen zuurstof krijgen dat nodig is om te kunnen leven."

Fairy: "Daarom begrijpen we niet waarom mensen op zelfvernietiging uit zijn."

Ik: "Dat is wat ik ook niet begrijp, en dat zeg ik als mens. We maken allemaal een deel uit van de natuur, net zoals jullie feeën dus"

Fairy: "Dat klopt!"

Nou, dat was het wel.
 
Laatst bewerkt:

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#57
Weerbaarheid is in deze tijd erg belangrijk.
Het kost de fee veel energie om zichzelf goed zichtbaar te maken, maar ook om mij bijvoorbeeld aan te raken. Als het echt op een moment aan komt dat ze zichzelf moeten verdedigen, dan kost het ze nog veel meer energie.
Ik geloof echter dat alles te trainen valt, dus daarom zit ik eraan te denken om mijn fairy (of meerdere fairies) te laten trainen in zelfverdediging. Training in zelfverdediging kan nooit kwaad. Ik daag de fairy bijvoorbeeld uit om mij goed duidelijk aan te raken. Als dat veel beter gaat, dan misschien zelfs een tik op mijn hand. Grenzen verleggen dus om de fairy sterker te maken.
Wij mensen kunnen telekinese beoefenen, dus waarom zou dit bovenstaande dan ook niet kunnen?
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#58
Er heeft een reden waarom ik die verhalen over gevaarlijke fairies interessant vind. In de tijd van nu komt de veiligheid van gewone burgers steeds meer in het geding, en omdat we van de overheid niets meer hoeven te verwachten, zijn we dus helemaal op onszelf aangewezen als het om onze eigen veiligheid gaat. Het maakt dan niet eens uit op welke manier je die veiligheid zoekt, maar een gevaarlijke en sterke fairy zou mij dat misschien ook wel kunnen geven. Ik ben dan ook graag met een hele sterke fairy bevriend.
Tot nu toe niet meer dan een briesje in mijn gezicht kunnen waarnemen, soms komt het ook voor dat ik de fairy in mijn hoofdhaar voel.
Maar er was eens een tijd geweest dat die fairy mij helemaal niet kon aanraken, dus die fairy zou wellicht wat meer kracht gewonnen kunnen hebben.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#59
Het blijft leuk om dit topic te volgen Fairies :)
Alleen jammer dat er weinig mensen met deze ervaringen zijn om uitgebreid mee te kunnen discussiëren, dus dan zo nu en dan maar ff een "Like" ;)
 

Fairies

Bekend lid
Forum lid
#60
Ja, er zijn maar weinig mensen die in het bestaan van fairies geloven.
En er zijn nog minder mensen die een fairy in hun leven waargenomen hebben.
Laat al helemaal staan zo goed met een fairy bevriend zijn als wat ik tot nu toe voor elkaar heb gekregen.

Ook op youtube is er een "fairy-expert" te vinden die veel over fairies kan vertellen, hij is er zelfs bekend om geworden, maar de beste man heeft gezegd nog nooit een fairy in zijn leven waargenomen te hebben.
 
Bovenaan Onderaan