Eenzame linksdraaiende slak

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#1
Eenzame linksdraaiende slak Jeremy vindt alsnog de liefde en sterft

Het heeft Jeremy de slak met het linksdraaiende huisje niet meegezeten. Het was schier onmogelijk voor de bijzondere Britse slak om een geliefde te vinden en toen het uiteindelijk wél lukte, bezweek hij.Jeremy werd dit voorjaar wereldwijd beroemd doordat onderzoeker Angus Davison van de University of Nottingham op zoek was naar een geschikte partner voor de bijzondere slak. Omdat Jeremy's huisje linksgedraaid is, heeft hij een soortgenootje met eenzelfde zeldzame afwijking nodig. Anders is paring niet mogelijk.

Toen er vanuit Engeland en Spanje twee potentiële liefdeskandidaten in het leven van de eenzame tuinslak kwamen binnenglijden, leek het leven Jeremy weer toe te lachen. Maar het lot had andere plannen met de buikpotige. De ingevlogen twee, Lefty en Tomeu, bleken alleen maar oog voor elkaar te hebben en de arme Jeremy werd tot suikeroom van hun nageslacht gebombardeerd.

Jeremy droeg zijn lot net als zijn linksgedraaide huisje moedig. Hij gaf de moed niet op. En wat blijkt: de aanhouder wint. Tijdens een korte affaire met de andere linksgedraaide slak Tomeu, een vurige Spaanse afkomstig van een slakkenfarm in Mallorca, had hij alsnog raak geschoten. Maar liefst 56 kleine rakkertjes zagen begin deze maand het levenslicht. Allemaal met een rechtsdraaiend huisje.Helaas hebben ze niet lang van hun avontuurlijke vader kunnen genieten. Jeremy overleed afgelopen woensdag plotseling. Hij is ongeveer twee jaar geworden.

Seksleven
Het was wetenschapper Davison er natuurlijk niet alleen om te doen het seksleven van Jeremy wat op te krikken. De onderzoeker is op zoek naar de sleutel in het dna waardoor Jeremy, Lefty en Tomeu een linksdraaiend huisje hebben. Het zou namelijk goed kunnen dat ditzelfde foutje in het genetisch materiaal ervoor zorgt dat sommige mensen meer asymmetrische lichamen hebben dan anderen. ,,We hebben goede hoop dat er uit het volgende nageslacht van de kinderen van Jeremy, Lefty en Tomeu wél linksdraaiende komen'', stelt Davison.

Bron: ad.nl
 
Bovenaan Onderaan