Een spirituele kijk op 2018

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#1
Een spirituele kijk op 2018

2018 wordt het Chinese Jaar van de Hond, een jaar waarin trouw, vriendschappen, samenwerking en hartsverbindingen volop aanwezig zullen zijn. Je zal merken dat je –ook door de 11/2-(meester)trilling- geleid wordt om je relaties op een hoger level te brengen, en dat relaties waarin dit niet lukt, stilaan meer en meer uit je energieveld zullen verdwijnen. Hogere level-relaties zijn relaties waarbinnen volop respect, liefde, steun, inspiratie gedeeld wordt, waarin je je thuis voelt, en waarbinnen je veilig kan groeien.

Groeiend gevoel van zelfvertrouwen, voldoening en vreugde

Een ander kenmerk van dit jaar is dat je meer kan bereiken dan anders, wanneer je volop jouw kwaliteiten gaat inzetten en gefocust blijft op je doel. Gestaag verder werken en doorzetten zal nodig zijn, maar zal ook meer dan ooit lonen, en zal zich vertalen in een steeds groeiend gevoel van zelfvertrouwen, voldoening en vreugde. Je ontdekt steeds vaker dat je het inderdaad wél kan.

Het leren in balans brengen en loslaten van emotiesDe 18 is de kaart van de Maan in de Tarot, en 18/9 legt ook numerologisch de nadruk op het leren in balans brengen en loslaten van emoties, onzekerheden, afhankelijkheden en twijfels. De vrouwelijke energie gaat zich krachtiger manifesteren in de wereld, maar ook in jezelf. De ‘zachte kracht’ treedt steeds meer op het voorplan, en oeroude trauma’s uit het collectief vrouwelijk bewustzijn krijgen heel wat healing. De sleutel naar die healing is jezelf steeds meer laten groeien in onvoorwaardelijke liefde voor jouw echte Zelf, daaruit vloeit ware kracht.

Een spirituele kijk op 2018

Jouw Hemel op Aarde neer zetten

Heb je nog bepaalde angsten die je blokkeren op je weg, dan is 2018 hét jaar om ze door te gaan, en jezelf daardoor te bevrijden en naar een hoger level te tillen. De 11 stuwt ieder individu en heel de maatschappij om uitdagingen door te gaan en daardoor een grote groeisprong te maken. Hoe makkelijk je deze sprong zal maken, hangt af van hoe sterk je het meent met je Zélf, hoe sterk je verlangen is naar meer vreugde, liefde, luchtigheid en makkelijkheid, en hoe sterk je engagement is om jouw Hemel op Aarde neer te zetten. Dit jaar is het meer dan ooit jouw inzet die bepaalt hoe je resultaten zullen zijn.

Is geven en ontvangen in balans?

De 18/9 zal je vaak confronteren met hoe jouw balans is in geven en ontvangen, met de noodzaak om je grenzen af te bakenen. Ook zal de 18/9 je leren ‘nee’ te zeggen wanneer dat gezond voor je is. Deze trilling zal je gevoeligheid vergroten. De 11-trilling kan de algemene onrust maar ook die in jezelf vaak sterk verhogen, dus zoek de voor jou beste manieren om te ontspannen en te ontladen. De rust en de stabiele vastheid van de natuur wachten op je!

Voelen wat jij wil neerzetten in dit leven

De eclipsperioden dit jaar helpen blokkades en versluieringen los te maken, oude lagen en emoties op te schonen, en je bewust te maken van de vernieuwer en voorloper in jezelf. Je zal je gaandeweg sterker en veiliger gaan voelen in wat jij wil neerzetten in dit leven, en je zal ontdekken dat er heel wat meer steun op je weg is dan je eerder dacht. Je zal vaak ook een stevige stimulans krijgen om vooruit te gaan, om als dat nodig is op het voorplan te gaan staan en jouw waarheid te spreken.

De Nieuwe Tijd heeft nood aan woorden van Waarheid, niet van jouw ego, maar de Universele Bron-waarheid die via jouw lichaam, jouw persoonlijkheid en jouw leven spreekt! De eclipsperiodes situeren zich van eind januari tot half februari, en van half juli tot half augustus, maar de uitwerking ervan rimpelt veel verder door.

Powermaanden van dit jaar

– Februari (22/4), april (222/6) en september (11/2) zijn scharniermaanden. Door de onderliggende 11/2-trilling van dit jaar zijn dit maanden waarin de trilling echt hoog kan zijn en er veel onverwachte (of verwachte) uitdagingen kunnen zijn. Door deze door te gaan en te overwinnen, kan je grote groei neerzetten, en ontdekken dat je tot veel meer in staat was dan je dacht te zijn. Gebruik al je tools, kennis, wijsheid, ervaring en energieën om deze groeispurt op een goeie manier te nemen, en er het maximale uit te halen.

– Juli en november zijn dan weer afwerkmaanden, waarin veel oude lagen, verbindingen, plaatsen en energie uit je leven en je systeem verdwijnt – vooral als jij dat toestaat.
Onderste uit de kan

2018 wordt een jaar waarin je kan uitgedaagd worden om het onderste uit de kan te halen, om al wat en wie je bent in te zetten, en waarin je stilaan het landschap om je heen zal zien veranderen. De veranderingen gaan snel, er zijn veel onverwachte wendingen, en centeren is dan ook de boodschap.

2020 keerpunt in je incarnatie

Je wordt stilaan in de richting gebracht van waaruit je in 2020 zal vertrekken, en je bouwt stap voor stap aan (de nu nog vage) nieuwe setting voor een belangrijk keerpunt in je incarnatie. Zorg dan ook goed voor je lichaam, want dat zal moeten assimileren aan de gestage hoge trilling, zeker in de powermaanden. Hou van jezelf, sta 100% achter je Zelf, en aarzel niet jouw Zelf-bewustzijn, jouw Licht, je oneindig mededogen, je inspiratie en wijsheid te delen, want als 2018 een naam mag krijgen, dan is het wel ‘Jaar van het Delen’.

Bron: nieuwetijdskind.com
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#2
Ook Hapinez.nl geeft alvast een kijkje in 2018:

Dit is je jaarhoroscoop voor 2018
In het komende jaar staan de bepalende planeten vooral in aarde- en watertekens. Onze huisastroloog Johanna Blok zocht uit wat dat voor ons betekent op het gebied van heart, body & soul. Dit is alvast een tipje van de sluier.
Uranus verhuist in de zomer van 2018 van het dynamische teken Ram naar het kalme teken Stier. Daarmee komt een einde aan de jaren waarin Uranus in Ram voor een soort collectieve draaikolk zorgde. Uranus in Stier kan een revolutie teweeg brengen in de manier waarop we denken over geld en alle andere zaken die waardevol zijn. We richten ons meer dan voorheen op de natuur, zoeken het zen-gevoel en hebben behoefte aan introspectie.

Lees verder op hapinez.nl
 
M

marieke

Guest
#3
Het is erg leuk om te lezen wat je te verwachten hebt in het nieuwe jaar. Ik heb het voor al mijn familieleden gelezen en samen krijgen we een best jaar! Maar dan moet je er wel wat realistisch naar kijken, en soms door je wimpers.

Het leek me opeens heel erg zinnig om de jaarhoroscoop voor 2017 eens te bekijken, en dan zou ik de balans kunnen opmaken: wat kreeg ik wel en wat heb ik niet gehad! Maar tot mijn spijt en verbijstering was die pagina niet meer voorradig!
Tja, het zij zo, maar ik ga nu de horoscoop voor 2018 opslaan en dan kan ik naar sommige dingen een beetje uitkijken. Want er zijn best wel leuke dingen bij.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#5
Wat grappig om te lezen, het klopt allemaal met de themas waar ik op het moment mee bezig ben, zowel voor 2018 algemeen als van mijn sterrenbeeld.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#6
Het blijft altijd leuk om tot ontdekking te komen dat dat soort dingen ook nog eens kloppen :)
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#8
Mijn jaarhoroscoop: vissen.
Gelukkig is het geen horror-scoop :mrgreen:

Jaarhoroscoop 2018 vissen: Algemeen

Verandering en vooruitgang - dat zijn in 2018 de sleutelwoorden in het leven van de vis. Of de vis nu toe is aan een nieuwe levensstijl of niet kan wachten een carrière switch te maken - 2018 is ‘het jaar’ om in actie te komen. Zijn er specifieke doelen die de je wilt bereiken? Dan is het dit jaar (extra) belangrijk voor de vis om zich niet door emoties te laten leiden. Natuurlijk, het blijft goed om te luisteren naar het innerlijke gevoel. Vergeet echter niet, met name dit jaar, ook eens te luisteren naar de adviezen vanuit jouw creatieve en sociale persoonlijkheid.”
 
Bovenaan Onderaan