doorbreken energetische koorden

Lina

Nieuw lid
Forum lid
Hallo iedereen,
Ik heb een vraag ivm het doorbreken van energetische koorden.
Is het mogelijk om de energetische koorden tussen mijn man en zijn grootmoeder te verbreken?
Mijn man en zijn grootmoeder hebben een heel sterke emotionele band met elkaar. Onder normale omstandigheden zou ik daar totaal geen probleem mee hebben. Ik vind het zelfs mooi als er tussen 2 mensen zo'n sterke band (vriendschap, familieband of wat dan ook bestaat). Het moet gewoon kunnen zolang die band maar positief is.
Helaas kan ik deze band niet als positief bestempelen. Mijn man wordt volledig gecontroleerd door zijn grootmoeder. Overvleugeld, gedomineerd, ... .
Ze dirigeert hem hoe hij moet leven. Met alle gevolgen voor ons gezin ... ruzies, ons niks gunnen, alles voor hem maar niks voor zijn kinderen en vrouw.
Ik weet dat zijn grootmoeder mij ook helemaal niet mag. En door al haar gestook in ons gezin, is het nu eenmaal wederzijds geworden.
Vorig weekeind is de boel hier ook ontploft ... we hadden de kans om een puppy in huis te nemen. De kinderen smeekten dat het mocht. Voor mij is dit ok omdat ik het zelf ook wil. Voor mijn man is het niet ok. Hij wilde het niet en kwam met verschillende argumenten af die we meteen konden afbreken. Tot op het moment mijn jongste dochter vroeg 'papa, waarom mogen we geen hondje hebben?' Zijn antwoord: 'mémé (dat is zijn grootmoeder) moet al de katjes verdragen als ze er dan nog eens een hond moet bij verdragen en ze moet jullie er ook al bij verdragen'
Ja je leest het goed ... zijn grootmoeder vindt dat onze katjes en haar achterkleinkinderen een last zijn!!!
Dit is voor mij meer dan een brug te ver ... daardoor ben ik tot het besluit gekomen dat ik de energetische koorden tussen mijn man en zijn grootmoeder wil verbreken (laten verbreken) zodat ze geen invloed meer op hem kan hebben.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Voorop staat natuurlijk dat jouw man het er ook mee eens moet zijn dat er meer lucht in de situatie komt. Dit lijkt mij geen prettige situatie. Zover ik geleerd heb gaat het verbreken van de energetische koorden normaliter vanuit de persoon zelf naar de persoon waarmee de verbinding verminderd dan wel verbroken moet worden. Maar ik zou mij ook kunnen voorstellen dat je via visualiseren dit ook voor iemand zou kunnen doen, al weet ik niet zeker of dit een even grote uitwerking zal hebben. Net als dat door een medium op afstand aan chakra's e.d. gewerkt en ook gehealed kan worden, kan dit volgens mij dan ook. Vraag de engelen ook om hulp.
Toch zou ik blijven proberen het op rustige wijze en zonder verwijten te maken met je man zelf te bespreken waarbij je werkt aan zijn besef wat de uitspraak over de kinderen teweeg brengt.
Haar zul je niet kunnen veranderen, tot die slotsom zal zij zelf moeten komen, maar werken aan besef van eigen huis en haard kun je wel en ook je man zal zich daarvoor open moeten stellen.
Succes!
 

EMPOWERMENT

Forum lid
Forum lid
Hallo Lina,
Zelf heb ik de ervaring met ontkoorden uit m'n opleiding. het ontkoorden kan alleen als je man er zelf ook voor openstaat en het liefdevol naar zijn Oma wil doen. 'De navelstreng'mag wel 'door geknipt' worden. Grootmoeder mag haar rust gaan vinden en je man zijn eigen leven zelfstandig oppakken bij zijn gezin.
Weet je wel hoe je het ontkoorden kunt uitvoeren?
Weet ook dat dit liefdevol gedaan mag worden.
Probeer maar eerst met je man te overleggen, misschien hebben jullie wel hulp nodig van een Medium- Trance healer om tot een akkoord te komen tussen overgroot oma en je man.
Succes!! P.S: Bij deze video wordt het ontkoorden niet in besproken, maar hoort wel bij deze functie als trance healer.
Klik op de link wat Trance healing inhoud.
 
Laatst bewerkt:

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Dit is voor mij meer dan een brug te ver ... daardoor ben ik tot het besluit gekomen dat ik de energetische koorden tussen mijn man en zijn grootmoeder wil verbreken (laten verbreken) zodat ze geen invloed meer op hem kan hebben.
Je man zou wel wat inzicht kunnen gebruiken als de situatie op deze manier niet werkbaar is voor jullie. Zodra dit inzicht is verkregen zal de situatie veranderen. Inzicht kun je niet opleggen of aandringen. Het vraagt van jou om liefde en geduld naar jou man toe en heb vertrouwen dat alles goed zal komen. Zodra het inzicht is verkregen zal er ruimte ontstaan voor jullie om de situatie te kunnen oplossen. Vraag de engelen om jullie te ondersteunen in het proces.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik zou er zelf persoonlijk veel problemen mee hebben als mijn man zich zo opstelde in zo een situatie. waarom gaat hij ermee akkoord, waarom steunt hij jouw niet , en doet hij meer wat grootmoeder wil? Waarom laat hij zich zo domineren en controleren, ten koste van zijn gezin?
Koorden moet een ander zelf verbreken, dat kun je niet voor een ander doen. Je man heeft hier zelf een rol in. Hoe reageert hij als je er iets van zegt, en hoe jij je hieronder voelt? Daar zou hij toch gehoor aan dienen te geven?
En hoe lang is dit dan al zo, en ben je dan wel voor jezelf opgekomen? wat is jouw rol erin?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Niet alleen dat, maar wat doet die uitspraak met het kind? Beseft hij dat?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Niet alleen dat, maar wat doet die uitspraak met het kind? Beseft hij dat?

Ja idd.
Maar waarom moet ze verdragen? Past ze elke dag op bijvoorbeeld? Want dan kan ik het me wel voorstellen, als ze bijvoorbeeld elke dag in een gezin is, en bijvoorbeeld oppast, en de rest van het gezin komt er in avond weer in, en zij zou de zorg hebben voor alles.
Al is de manier van zeggen dan nog te vergaand.
Als het verdagen slechts voortkomt uit zo nu en dan langskomen, zou ik zeggen dan spreek je maar op het station af mer je grootmoeder. Als ze niet kan verdragen dan komt ze maar niet.:) Maar ik weet ook niet hoe een ander verdragen bedoeld, en uitspreekt, iedereen heeft vaak andere woordkeuzes en dat is ook net wat een gezin gewend is.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Klopt. Als beide ouders werken en oma vervult de rol van gastouder dan heeft deze vrouw al meer een rol van mede-opvoeder die je niet zomaar kunt verbreken. Die rol heeft dan een andere zwaarte. Daarnaast speelt dan de leeftijd van de kinderen ook nog een rol; wat kunnen die kinderen al aan waardoor er taken anders in de handen van oma liggen. Een hondje, zeker in het begin, is dan ook haast een kind erbij naast het feit dat ie meerdere keren per dag moet worden uitgelaten. Maar dit blijft natuurlijk speculeren, we kennen de situatie immers niet.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik kan persoonlijk heel slecht tegen dominantie, en dat mensen gaan bepalen omdat ze familie zijn.
Het is vaak zo zonde dat dit soort situaties er in sluipen of groeien, het beste is om die situaties meteen als koe bij de hoorns te vatten. Want als ze lang duren is het steeds lastiger het op normale wijze in een normaal gesprek op te lossen.
 

Lina

Nieuw lid
Forum lid
Dank jullie voor jullie reacties.
Het gaat over mijn man zijn grootmoeder ... ze is 93 jaar ... woont niet bij ons, zit sinds een paar maanden in een bejaardenhuis.
Maar mijn man en zijn grootmoeder willen dat ze bij ons komt wonen. Ik hou mijn been stijf en zeg resoluut 'NEEN'.
Waarom hij zich zo door haar laat domineren, weet ik niet. Het enige wat ik vermoed is dat ze hem veel moet beloofd hebben mbt geld en erfenis. Mijn man is heel geldzuchtig ... elke eurocent draait hij 10 keer om voor die uitgegeven wordt.
Er met hem over praten, heb ik al geprobeerd. Hij is niet voor rede vatbaar en verwijt me dat ik dingen fantaseer.
Mijn man staat ook helemaal niet open voor het spirituele, laat staan dat hij een healing zou laten doen bij hem.

Idd ... wat doet die uitspraak met de kinderen? Daarom dat ik zo ontzettend boos ben op hem. Heb er al met hem over gesproken, maar hij staat niet voor communicatie open. Voor mij is het ook weer het feit dat het weer door zijn grootmoeder komt. Ik heb er ook met de kinderen (elk apart) over gepraat ... om te kijken hoe die uitspraak van hem op hen inwerkt. De 2 oudste (11 en 9 jaar) zijn boos op hun vader. Beide vertelden dat ze hun vader liever niet meer willen zien. En hun overgrootmoeder al helemaal niet meer willen zien. De jongste (7 jaar) is boos omdat ze geen hond krijgt. Ik merk wel dat zijn uitspraak bij haar niet echt binnen gedrongen is.

En wat betreft het hebben van een hond ... ik weet dat het een kind bij is, vooral in het begin, en neem ook alle verantwoordelijkheid op mij. Heb vroeger genoeg honden gehad en opgevoed. Dus geen probleem. Het wordt uiteindelijk een 'best friend' bij in huis.

Ik ken niks over ontkoorden en doorbreken van energetische banden ... daar zou ik hulp van iemand anders bij nodig hebben. Maar blijkbaar zal dit niet lukken zonder mijn man zijn toestemming.

Ik denk er wel over om mijn huis eens goed energetisch te reinigen ... zodat negatieve energieën en andere ongewenst energieën uit huis verwijderd worden. Misschien dat dit ook helpt om de situatie lichter te maken.
En inderdaad zorgen dat hij inzicht verkrijgt in de situatie en de gevolgen ervan.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Er is iets wat jij zelf altijd kunt doen om jezelf en je gezin te beschermen tegen kwade invloeden en dat kun je zo vaak doen als je wilt.
Beeld je in dat jij comfortabel zit en beeld je dan in dat je één voor één je kinderen maar ook je man bij je roept zodat jullie als een groepje staan. Roep ook je katjes erbij en iedereen die je lief is. Probeer je dan in te beelden dat jullie met zijn allen in een glazen bol zitten, zo eentje als een doorzichtige kerstbal bijvoorbeeld of zo'n sneeuwbol. Bedenk dat de atmosfeer in die bol heel prettig is, behaaglijk. Je kunt de bol zo groot denken als je wilt. Die bol zal jullie allemaal beschermen tegen kwade invloeden, die ketst af, maar zal goede energie doorlaten. Dit kun je zo vaak bedenken als je wilt. Je zult niet direct iets gaan merken maar zou heel goed kunnen dat bepaalde zaken ineens geleidelijk soepeler beginnen te verlopen.
Vraag in je gedachten de engelen ook om hulp. Trek af en toe eens een dagkaart om je te helpen bij je vragen.
 
Laatst bewerkt:

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Wat je ook kunt doen is je eigen ruimte creëren met de energie waar jij je prettig bij voelt. Als jij je eigen werkelijkheid van binnenuit schept dan volgt het universum. Als jouw wensen tegenstrijdig zijn aan die van anderen dan zal het universum met een creatieve oplossing komen. Belangrijk is om helemaal in je eigen energie te gaan staan, wie ben jij, wat wil je, wat wil je hart, waar wil je heen, wie heb je nodig, welke energie heb je daarvoor nodig. Voel dit alles, vertaal het in je eigen energie en geef het in je binnenste zoveel mogelijk ruimte. Voel de energie van binnen veranderen en koester die energie vervolgens. Geef het zo nu en dan nog eens aandacht. Het universum volgt dan. Hoe beter je hierin wordt, hoe sneller dingen naar je toekomen die je wenst maar in het begin zul je jezelf af en toe nog eens goed moeten herinneren wat voor energie je nodig hebt.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ik heb je een pm gestuurd met een persoonlijk advies. Met eventuele goedkeuring van jou kan het hier altijd nog gepost worden, maar voel je niet verplicht.
 
Bovenaan Onderaan