De Kracht van Hoog gevoeligheid: Aarden & Verwerken

Anna Oyca

Admin
Medewerker
Administrator
#1
De Kracht van Hoog gevoeligheid: Aarden & Verwerken

Hoog gevoeligen krijgen meer informatie binnen dan andere mensen en kunnen hierdoor overprikkeld raken. De informatie die ze binnenkrijgen wordt dan niet goed verwerkt en opgeslagen als stress. Bewuste vormen van ontspanning zullen een hoog gevoelig iemand helpen met het verwerken van informatie.

Door de vele dingen die ons tegenwoordig afleiden in de moderne samenleving hebben we vaak geen tijd meer om de informatie die we binnenkrijgen te verwerken. We gaan dan “te hoog in onze energie zitten” en hebben het nodig om te aarden.
Te hoog in je energie zitten

Te hoog in je energie zitten betekent vaak dat je veel informatie in je bovenste chakra’s hebt zitten die naar beneden wil. Je energetisch systeem is uit balans en heeft teveel informatie om te verwerken. De energie van boven naar beneden brengen om het vervolgens uit je lichaam te laten stromen is wat wij Aarden noemen. Er zijn vele dingen die dit aarden kunnen bevorderen; communicatie van je gevoel, je verbinden met andere mensen, sporten of de stilte opzoeken.

Energie wil bewegen, het wil ergens heen. Het wil naar beneden stromen, het wil gevoelt worden, het wil zich manifesteren in deze realiteit en gegeven worden aan moeder aarde. Energie wil eruit en als je hoog in je energie zit weet je dus wat je mag doen. Je mag je energie naar beneden brengen en het aan deze wereld geven.
Blokkades in je energiesysteem

Sommige gebeurtenissen in jouw leven zorgen er voor dat je zoveel zware informatie tegelijk binnen krijgt dat het moeilijk is voor je systeem om dit te verwerken. Je hele systeem krijgt als het ware een aardbeving en het is alsof de grond onder je voeten vandaan getrokken wordt. Vaak ga je hierbij door verschillende emoties: verbazing, verdriet, boosheid, vrolijkheid, gemis, mooie herinneringen. Het kan allemaal door je heen gaan als je door iets geraakt wordt of getriggerd wordt, en het kan van alles zijn. Je kan er dagen, weken en bij sommige mensen zelfs maanden of jaren in blijven hangen. Vaak als je er langer inzit, krijg je ook feedback van je omgeving, dat het nu tijd is om verder te gaan. Dit kan best moeilijk voor je zijn.

Sommige dingen zijn erg zwaar om te verwerken, dit kan te maken hebben met dingen die men in het verleden heeft meegemaakt, traumatische gebeurtenissen. Je krijgt dan integratie problemen. De informatie kan niet helemaal door je heen stromen en blokkeert. Je hebt dan een blokkade. Bij mensen die hoog gevoelig zijn komen deze problemen veel vaker voor, omdat ze meer tijd nodig hebben om informatie te verwerken. Ze zitten dan even of voor langere tijd vast.
Integratie van informatie

Als ik het heb over verwerken dan bedoel ik in de eerste plaats gewone dagelijkse gebeurtenissen, informatie die je van dag tot dag binnen krijgt en die verwerkt mogen worden door al je lagen. Dit gaat prima, en redelijk snel bij de meeste mensen, maar bij hoog gevoeligen kan dit al lastig zijn. Ze krijgen namelijk een grotere hoeveelheid informatie te verwerken per dag en hebben daar dus ook langer de tijd voor nodig.

Het kan zijn dat je ergens een blokkade hebt, de informatie of energie komt dan heel moeizaam door je systeem heen en blijft soms zelfs vastzitten. De ervaringen kunnen niet goed verwerkt worden en blijven dan energetisch en uiteindelijk ook fysiek in het lichaam zitten.

Het gebeurd bij veel mensen, ze nemen dan bijvoorbeeld te veel op zich en krijgen last van hun schouders. Opgekropte woede uit zich vaak in leverproblemen, emotioneel disbalans is vaak te herleiden naar darmproblemen. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook de wetenschap komt hier nu steeds meer achter. Zo boven, zo onder. De energetische wereld uit zich in de fysieke wereld.

Al deze informatie wijst natuurlijk ook naar een oplossing, een antwoord. Want daar waar energie vast zit zou je het dus ook weer moeten kunnen laten stromen. Soms gaat dit makkelijk en soms vraagt dit wat meer innerlijk werk.
Hoe kun informatie beter gaan verwerken?

Het antwoord zullen we gaan vinden in innerlijke rust en stilte, maar ook door oefeningen uit te voeren. Belangrijk is om echt tijd te nemen voor onszelf als we opstaan en dat we voor onszelf rustmomenten creëren verdeeld over de dag. Dit kan thuis op de bank, maar ook bijvoorbeeld in de natuur, waar je je verbindt met moeder aarde.

Ontspanning kun je misschien ook vinden in muziek maken of luisteren, in het opschrijven van je gedachten en emoties (zodat de energie naar het papier kan). Misschien vind jij je onspanning in het leggen van mooie verbindingen met anderen tijden een workshop of andere groepsactiviteit.

Als je begrijpt wat jij zelf nodig hebt om dingen te laten stromen, dan ben je al een heel eind.

http://i60.tinypic.com/vhywrc.jpg[/img]
 
Bovenaan Onderaan