Bijziendheid

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#1
Er was net in het nieuws weer een heel stuk over bijziendheid en veelvuldig gebruik van schermen. ( Telefoons en computers)
Nu wil ik me niet bang laten maken, maar toch kan ik me er wel druk om maken.
Mijn beiden kinderen hebben last van bijziendheid. Beiden een bril-lenzen. Nu is het niet zo dat ze continue op de schermen zitten ( Meer dan mijn zin, dat wel) en ze komen veel buiten. Maar als je dan hoort dat 1 op de 3 blind kan raken bij een sterkte van -6, denk ik dat moeten we niet krijgen hoor.

Hoe denken jullie hierover? Zien jullie deze bijziendheid stijging onder de mensen echt als iets wat met de moderne tijd te maken heeft, of heeft het vooral ook de reden van iets niet willen zien, want daar staat het dragen van een bril volgens mij voor.
Zelf ben ik ook altijd bijziend geweest, maar heb ik nu bijna geen bril meer nodig, mij kijk op dingen is ook verandert.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#2
Ik denk dat door het lange staren op het scherm (staren naar 1 punt) het focussen daarna kan bemoeilijken. Ogen zijn normaal gesproken continu aan het focussen om het beeld scherp te stellen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
#3
Ik denk dat door het lange staren op het scherm (staren naar 1 punt) het focussen daarna kan bemoeilijken. Ogen zijn normaal gesproken continu aan het focussen om het beeld scherp te stellen.
Daar heb je gelijk in.
Maar vraag ik me dan weer af, is het dan toch ook weer zo dat je lichamelijke klachten je geestelijke wereld tentoonspreiden?
Nu is het wel zo dat van lang na een scherm staren je problemen krijgt, maar het is bijvoorbeeld ook soms zo dat wanneer twee mensen op de tocht gaan staan, de ene nergens last van krijgt en de ander snipverkouden is. Dat zal dan met het immuunsysteem van doen hebben, maar verkoudheid staat vaak voor conflicten en kwetsingen van anderen geloof ik..
En het is me al eens opgevallen, dat de persoon die last had gehad van kwetsingen die dag wel verkouden werd, en de ander niet.
Zou het innerlijke proces dan ook weer meespelen in of jij problemen krijgt met staren naar een scherm of niet?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#4
Ik denk dat het innerlijk proces wel een rol speelt in de hoeveelheid weerstand die je voor bepaalde zaken hebt.
Om even jouw voorbeeld erbij te pakken:
wanneer twee mensen op de tocht gaan staan, de ene nergens last van krijgt en de ander snipverkouden is.
Laat die ander lang genoeg op de tocht staan en hij/zij zal uiteindelijk ook verkouden gaan worden. Het lichaam zal dan uiteindelijk toch de zwakste schakel zijn.
 

Love Life

Bekend lid
Forum lid
#5
Ik heb geen idee waar het mee te maken heeft. Zelf heb ik ook een bril. Ik geef autorijles en moet me echt blijven focussen . Ik heb geen hele zware sterkte maar scheelt tegen de hoofdpijn . Nu weet ik wel dat de ogen iets vreemds is. Ik ben eind november jl geopereerd en onder narcosse geweest. Echter de
Volgende dag kwam ik er achter dat ik niets meer van dichtbij te kunnen lezen hoe hard ik me best ook deed. Dat jaar daar voor ook twee keer geopereerd en onder narcose geweest en toen had ik er geen last van. Toen ik weer mocht rijden ben ik gelijk naar de opticien geweest. Die zit hier niet op de hoek. Die moest stiekem lachen want dat niet kunnen zien schijnt door sw narcose te komen en heeft een jaar nodig om bij te trekken. Hahaah stond ik daar van je moet er iets aan doen kan niet eens zien hoe lang de rijst moet komen hihihhihi. Omdat ik daarvoor het niet had gehad heb ik de link met mij. Operatie niet gelegd . Het menselijke lichaam blijft toch iets byzonder . Ik denk dat het bij de ene wel kan door teveel op telefoon en I pad te zitten en dat andere er minder gevoelig voor zijn . Ik was de eerste twee operaties wel iets minder angstig en gevoelig . De laaste operatie was ik van te voren al behoorlijk in paniek . Dus het zou naar mij idee wel kunnen dat het innerlijke proces ermee te maken heeft.
Liefs danielle
 

Gwendolyn1975

Bekend lid
Forum lid
#6
Ik denk dat de moderne tijd met het vele beeldscherm(pjes) staren zeker er niet aan bijdraagt. Zelf werk ik fulltime achter een beeldscherm en aan het eind van de dag/week zie ik behoorlijk minder en heb ik mijn bril nodig dan wanneer ik bijna niet op zon ding gekeken heb. Bv tijdens vakanties.

Nu denk ik ook dat men eerder en makkelijker een bril neemt dan vroeger toen een bril nog kostbaar was en er eigenlijk alleen nog de jampot glazen en mega grote monturen te verkrijgen waren. Met als gevolg dat je gauw een bijnaam kreeg.


Liefs Gwendolyn
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
#7
het is bijvoorbeeld ook soms zo dat wanneer twee mensen op de tocht gaan staan, de ene nergens last van krijgt en de ander snipverkouden is. Dat zal dan met het immuunsysteem van doen hebben, maar verkoudheid staat vaak voor conflicten en kwetsingen van anderen geloof ik..
En het is me al eens opgevallen, dat de persoon die last had gehad van kwetsingen die dag wel verkouden werd, en de ander niet.
Het is ook ons geloof, Muriel. In Engeland geloven de mensen dat als je verkouden bent dat je dan op de tocht moet gaan zitten om het weg te laten waaien en wij Nederlanders zijn er van overtuigd dat je door op de tocht te zitten verkouden wordt.
Volgens mij worden we verkouden als er teveel gebeurt en aan de hand is in ons leven, dan zoekt ons lichaam een manier om al de afvalstoffen die dat oplevert af te voeren.

Leven in ons huidige maatschappij levert heel veel afvalstoffen op. Denk maar aan fijnstof, electrosmog, chemtrails, gif in shampoo's, tandpasta's, deodorants, bespoten groenten, Latex en andere verfstoffen. Onze emotie's; alles geeft gif en afvalstoffen en van de mineralen die dat weer op moeten ruimen hebben we een tekort, doordat de grond waar onze groenten op groeien is uitgeput. Tekorten leveren ziekten op.

Ik ben zelf nachtblind en sinds kort gebruik ik Zincum Chloratum D12 en vitamine A. Tot op heden werkt het nog niet, ik reed vorige week een parkeergarage in en ik schrok ervan hoe weinig ik zag. en ja, ook nachtblindheid heeft beslist een psychische component. Ik ben benieuwd het te horen als iemand een idee heeft.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
#8
Vanwege bijziendheid door het turen op schermen is de 20-20-2 regel bedacht (voornamelijk voor jongeren onder de 20 jaar):
Het Oogfonds adviseert voor kinderen en jongeren tot 20 jaar de 20-20-2-regel:

  • tot je 20ste na 20 minuten dichtbij kijken een pauze: 2 minuten minstens 20 meter ver kijken
  • minstens 2 uur per dag buiten zijn
  • daarnaast is het aan te raden om minstens 30 centimeter afstand te houden van beeldschermen zoals tablets
Bron: oogfonds.nl
 
Bovenaan Onderaan