Astraal reizen

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Nu ik in je antwoord aan NicoleBonnie las dat je bescherming had gevraagd aan de Gidsen en engelen, zou het dan niet kunnen dat deze energieën bewust op je pad waren gezet om je een beetje af te remmen in je eigen belang maar dan op een wat strengere manier omdat je een nogal sterk karakter hebt en je het anders misschien niet aanneemt? Ik ben ervan overtuigd dat niets voor niets gebeurt.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
zou het dan niet kunnen dat deze energieën bewust op je pad waren gezet om je een beetje af te remmen in je eigen belang maar dan op een wat strengere manier omdat je een nogal sterk karakter hebt en je het anders misschien niet aanneemt?
Ja, dat zou heel goed kunnen Pendel.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Maar niet iedereen hoeft ook visueel ingesteld te zijn om te creeren.
Je kunt je voorstellen dat je in een bos loopt. De een zal.het dan ook voor zich zien, de bomen, de lichtinval. De ander zal het meer horen, het ritselen van bladeren bijvoorbeeld. Weer een ander ruikt de bosgeur in gedachten. Weer een ander voelt de bomen, de grond. Bij een ieder is iets anders sterker.
Bij mij werkt het iets willen creeren, het sterkste door het gevoel te voelen en op te roepen dat ik heb alsof iets er al is. En maar een enkele gedachte de lucht in te zenden.
Dan voel ik mij echt rijk :) Ik kan het mij niet alleen visueel voorstellen, maar ook geuren (van mos bijvoorbeeld), geluiden van bladeren en vogels en andere dieren en ik kan mij voorstellen hoe dingen onder mijn voeten voelen of aan mijn handen bij aanraking. Ik kan mij het water tussen mijn tenen voorstellen en de koelte of kou van het water voelen als het mijn nog droge huid raakt als ik op het strand zou lopen en het water mijn voeten of benen gaat raken, het gras onder mijn voeten of zelfs als ik op kussentjesmos zou lopen of een takje zou voelen of grind. De inwerking van de warmte van de zon op mijn huid of kruin.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik kan mijn tuin indelen en zelfs beplanten, vijver maken, waterval bouwen, terras bouwen, paden maken, allemaal in mijn gedachten. En later wordt het ook exact zo.
Ik kan mijzelf al in dat huis wanen alsof het al ingericht is en alsof ik een VR-bril op heb door het huis lopen en alles vanuit diverse hoeken bekijken.
Bij mij werkt het iets willen creeren, het sterkste door het gevoel te voelen en op te roepen dat ik heb alsof iets er al is. En maar een enkele gedachte de lucht in te zenden.
Zo werkt het ook. Als je een huis of een tuin wilt inrichten en je kan het eerst visualiseren, dan is het daadwerkelijke creëren alleen nog maar een kwestie van vertalen en dus veel makkelijker.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ja, in feite een bouwtekening die je niet op papier hebt of hebt ontworpen met een ontwerpprogramma, maar gewoon in je hoofd.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik heb er weinig ervaring mee met op die manier creëren. Ik stuur wel eens het Universum in, Ik woon naar wens in een heerlijk rustige omgeving.
Of ik voel me ontspannen en prettig op de plek waar ik woon. En dat woon ik ook.
Verder ben ik heel erg makkelijk:oops: het boeit me allemaal vrij weinig hoe een inrichting is en de rest.
Ik ben precies het tegenover gestelde van mijn zuster, die wil alles tip top in orde, is tijden bezig om over de inrichting te fantaseren. Voor mij is het al snel goed. Ik zit al tijden in een verbouwing, ben dat wel zat omdat ik geen zin heb er tijd in te steken, ga liever lekker de hort op met het mooie weer, en denk dan oja het moet maar wel eens af. Maar de verbouwing opzich en dat het er even minder uitziet maakt me niet zozeer uit.
Als er maar iets persoonlijks inzit, kan ik me overal wel blij voelen.

Ik denk dat visualiseren heel goed bij kan dragen , maar dat het nog wel van belang is wat voor gedachtes je erbij hebt. Want bepaalde gedachtes kunnen een hele visualisatie niet door doen laten gaan.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Want bepaalde gedachtes kunnen een hele visualisatie niet door doen laten gaan.
Wat bedoel je hiermee? Kun je dat nader toelichten? Ik kan mij hier namelijk niets bij voorstellen. Als ik een plan heb voor mijzelf dan zie ik dat al in gedachten en als er wijzigingen op komen door andere omstandigheden dan worden ook die wijzigingen in mijn visualisatie doorgevoerd.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat gedachten een ontzettende kracht hebben. Het Universum reageert daarop.
Iemand kan zich bijvoorbeeld tot in de detail visualiseren wat voor huis er komt, of wat voor baan of wat dan ook. En het helemaal voor zich zien.
Als je bij het visualiseren al denkt of uitspreekt ik wil zo een huis, dan spreek je met " Ik wil" al uit dat je wilt en het dus niet hebt. Want als je het al hebt, dan zou je het niet willen.
Ik zie het Universum als een weegschaal die al die gedachten afweegt.
Als er zo een prachtig denkbeeld is, tot in de detail gevisualiseerd, maar er komen een paar gedachtes bij, van ik denk dat het toch misschien niet zo is, Of wat nou als? Of ik moet het blijven visualiseren anders komt het niet, en ik moet het naar me toetrekken. Of ik wil dat het er zo uitziet. Dan kan de weegschaal van het Universum uitslaan naar de kant van het gebeurt niet. Soms zijn er onbewust gedachtes die een kracht tot gebeuren afzwakken, die we niet eens zo zeer doorhebben.
Ik zie het zo dat als alle gedachten als zijnde een uitdraai uit ons hoofd komen, want we denken er een heleboel per dag, dan kan er gemiddeld een hele andere uitkomst op staan dan we dachten.

Zo denken heel veel mensen dat ze positief zijn, maar als er een uitdraai uit het hoofd komt, denk je het vat wel mee..
Of zij die negatief denken te zijn, blijken eigenlijk veel positiever te zijn als je alle gedachten scant.

Dat bedoelde ik een beetje, dat al jouw gedachtes, ook de gedachtes waar je je misschien niet zo bewust van bent er voor zorgen dat een visualisatie wel of niet doorgang heeft.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ah, ik begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat wij toch ergens over verschillende zaken praten. Mijn visualisatie beperkt zich bij plannen tot iets wat ik later daadwerkelijk ga uitvoeren of iets wat daadwerkelijk al op de plank ligt. En soms visualiseer ik ook als een soort van mentaal uitstapje om even los te komen van iets wat op dit moment niet uitvoerbaar is door omstandigheden. Een soort van in gedachten op vakantie gaan en het fijne gevoel (her)beleven. Of een meditatie-oefening.
De visualisatie waar jij aan refereert werkt toe naar een manifestatie van iets wat wij wensen zonder dat dit al vast staat.
Die tweede vorm ken ik ook en heeft mij mijn huidige woning opgeleverd.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik zat in mijn hoofd met wat Silver schreef van eerst visualiseren en dan is het daadwerkelijke creëren alleen nog maar gemakkelijker.
En dan denk ik dus dat dit zo is, maar dat het er wel mee van doen heeft wat je gedachten voor kant opgaan ondanks een goeie visualisatie.
Ik geloof erin dat alles wat op de plank ligt of wat we later denken te gaan uit voeren ook compleet kan veranderen door een onbewuste gedachte.
Ik zeg niet dat wij dan die gedachtes hebben die het Universum een andere boodschap afgeven, maar ik zie het wel bij anderen gebeuren.
Visualiseren in een meditatie oefening zie ik ook als creëren, je creëert rust en een fijne gevoel. En misschien heb je dat niet zo uitvoerig bedacht van dat ga ik creëren, maar toch zijn er gedachtes die zorgen dat het die kant opgaat en zo komt.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Visualiseren in een meditatie oefening zie ik ook als creëren, je creëert rust en een fijne gevoel. En misschien heb je dat niet zo uitvoerig bedacht van dat ga ik creëren, maar toch zijn er gedachtes die zorgen dat het die kant opgaat en zo komt.
Daar ben ik het zeker mee eens.

Ik geloof erin dat alles wat op de plank ligt of wat we later denken te gaan uit voeren ook compleet kan veranderen door een onbewuste gedachte.
Ook dat kan uiteraard. Soms kun je van iets overtuigd zijn en het later bijstellen. Wij denken dan dat we dat zelf zo bedachten of dat dit kwam doordat we iets ondervonden waardoor die wijziging in onze ogen ineens belangrijk was, maar dit zal even goed geleid zijn.
Met de visualisatie waar ik in eerste instantie aan refereerde blijft ik eigenlijk wat dichter bij huis tot aan het visueel bedenken hoe ik iets moet uitvoeren, zoals een zelf bedachte pergola in elkaar zetten en hoe ik die vorm ga geven tot het voorboren van de schroefgaten aan toe, gewoon een technisch plaatje. Dan zie ik hem in gedachten al in elkaar zitten en zie hoe mijn druiven en kiwi die zullen gaan begroeien. Het is voor mij haast zo gewoon als ademhalen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik geloof er ook in dat we er van overtuigd zijn dat iets gaat gebeuren en we het willen, en dat we niet bijstellen, het nog steeds dolgraag willen maar dat het Universum een andere richting opgaat doordat wij met onze gedachten iets anders creëren , waar we ons dan niet eens bewust van zijn. Je wilt die baan nog steeds dolgraag of dat huis, zonder wijziging voor je gevoel. Maar je hebt dan toch iets in je gedachten of gevoel gedaan waardoor het Universum anders op je reageert. Ik zie het Universum als een leger die reageert op al jouw cellen en orders. Er komt altijd wat je uitgezonden hebt, ook al is dat soms niet zo voor de hand liggend. Ik geloof niet perse alleen in dat we geleid worden, ik geloof dat wij het hele Universum leiden door alle gedachtes die we hebben. Ik geloof dat zelfs het Gidsencontact dat ik soms ervaar er is door mijn eigen aantrekking. Door een bepaalde vorm van mijn gedachtes, reageert het Universum zo.

Die Visualisatie die jij noemt zie ik dan als een voorstelling gebaseerd op feiten die je meestal al kent of die je je in laat geven door bovenaf.
Maar ik dacht dat we het meer over een andere visualisatie hadden omdat je ook schreef dat je je de inrichting van een huis zo goed voor kon stellen en dit dan later ook exact zo kwam, dat link ik meer aan creëren, of heldersten-zien waardoor de creatie exact zo komt.
Dat gaat voor mij verder dan een voorstellingsvisualisatie.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Als je een nieuwbouwwoning koopt dan is de kavelgrootte al bekend. Het manifesteren vindt dan plaats dat juist jij en niet iemand anders de gelegenheid krijgt die kavel te kopen en dat komt dan tot stand door je wens en de reactie hierop van het universum.
Maar hierna ga je, aan de hand van de bouwtekening, invulling geven aan het geheel. Wanneer je je iets goed kunt inbeelden, dan kun je dit al zien voordat het er staat, althans ik ben een van die gelukkigen die dat kan. Die invulling kun je naar believen inkleuren en daarbij wordt je dan gesteund door ervaringen die je al hebt. Al kun je nog zo goed visualiseren, zonder enige tuinier ervaring zul je niet bepaalde planten gegroepeerd kunnen zien gebaseerd op groei- en bloeiwijzen, dus ook je opgedane ervaring is van belang. En ik kan eenvoudig niet toelichten waarom ik dit zo goed kan omdat ik niet beter weet dan dat ik het altijd al heb gekund, net als dat ik kan ademhalen.
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat iedereen uniek is als mens en spiritueel wezen met zijn eigen kwaliteiten, vaardigheden en beleving van de wereld. Als je iedereen een kleurplaat zou geven met stiften dan krijg je verschillende ingekleurde tekeningen die ieder zijn eigen charme en uitstraling heeft. Het is soms maar net hoe je het leven inkleurd.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja oke, Maar als jij dan door de een of andere gedachte wat anders in je gedachte creëert op ander gebied, dan wordt het Universum een weegschaal, als jij bijvoorbeeld ineens je baan kwijtraakt , of je relatie is over, of je wordt ziek, of je ontmoet een nieuwe vlam in het buitenland of wat dan ook door iets in het creëren wat je zelf soms niet eens terug kunt halen, dan kan die kavel zomaar niet doorgaan.
Als jij later wel op die kavel woont met de inrichting die je voor ogen had, of gevisualiseerd hebt dan betekend dit dat jij met jouw gedachtes deze situatie gecreëerd hebt, anders had je er niet gezeten.

Ik ken opzicht veel mensen die zich heel goed iets voor kunnen stellen, of in gedachten zien, maar het feit dat het dan daadwerkelijk zo komt heeft denk ik echt met de gedachtes in je hoofd te maken die de uitkomst geven het gebeurt echt.
Of met je gevoel, want minder denken en het voelen heeft denk ik nog meer effect.
Dus is het ook wel zo dat mensen wiens visualisaties vaak uitkomen, vaak geen piekeraars zijn, of mensen die onnodig denken.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik denk dat mensen die expressief bezig zijn; dit kan kunst zijn, dans, architectuur, grafisch ontwerpers, schrijvers en dichters, musici wel over dit soort vaardigheden moeten beschikken om het goed uit te kunnen voeren of hun gevoel in beeld te kunnen brengen. Ik denk dat dit soort mensen die er goed in zijn ook erg dichtbij hun gevoel en emotie staan.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat iedereen uniek is als mens en spiritueel wezen met zijn eigen kwaliteiten, vaardigheden en beleving van de wereld. Als je iedereen een kleurplaat zou geven met stiften dan krijg je verschillende ingekleurde tekeningen die ieder zijn eigen charme en uitstraling heeft. Het is soms maar net hoe je het leven inkleurd.

Dat denk ik ook, iedereen creëert zijn of haar eigen wereld om zich heen door de manier waarop hij of zij dit inkleurt.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat mensen die expressief bezig zijn; dit kan kunst zijn, dans, architectuur, grafisch ontwerpers, schrijvers en dichters wel over dit soort vaardigheden moeten beschikken om het goed uit te kunnen voeren of hun gevoel in beeld te kunnen brengen. Ik denk dat dit soort mensen die er goed in zijn ook erg dichtbij hun gevoel en emotie staan.
Dat ligt eraan, mijn pa zit in de muziek en creëert prachtige stukken, maar van spirituele zaken moet hij niets hebben, als ik zeg dat hij zijn eigen leven creëert verklaart hij me voor gek. Maar we doen het allemaal. Over dat muziekstuk denkt hij niet na dat is er gewoon.
Maar hij geloofd er niets van als ik zeg dat we geen parkeerplek hebben door zijn eigen gedachten.
Voorstellen van dingen kan denk ik iedereen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Hij hoeft niet persé bewust iets te hebben met spiritualiteit om de stem van zijn ziel in de muziek te laten spreken. Dat is gewoon een resonantie die hem een bepaald gelukkig gevoel geeft zonder dat hij er een betekenis aan verbindt. Hij leeft zijn leven volgens zijn eigen logica en dat is prima. Wel of niet kunnen toegeven of iemand wel of geen gelijk heeft maakt het automatisch volgen van een goede lijn in het leven niks minder waard. Het gaat erom of we ons leven volgens een bepaalde bezieling leven en dat hoeft geen naam te hebben. Zolang we het maar in onszelf voelen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Daar ben ik het helemaal mee eens, daar gaat het mij ook niet om, het maakt mij totaal niets uit wat hij wel of niet geloofd hij is voor mij van grote waarde. Ik kijk ook niet in dat soort waarden, dat maakt me echt totaal niets uit. Het ging me meer over het feit van creëren. Dat iemand heel goed kan zijn in het creëren van muziek, en dat dus eigenlijk doet met zijn eigen gedachtes en gevoel, maar dat het niet zo hoeft te zijn dat iemand dan ook op andere gebieden in die creatie kracht geloofd. Terwijl het in mijn ogen hetzelfde is. Hij creëert de muziek omdat hij zijn gedachten en gevoel zo heeft gericht dat het op die manier tot stand komt. En soms wil ik dan zeggen, je hebt zo een creatievermogen, je kunt dat op alle gebieden pa.
Maar als hij dat niet doet of vindt, dan komt er echt geen moment in mijn gedachten op die hem minder waard vindt hoor of denkt dat hij geen goede lijn volgt.

Ik vind het gewoon boeiend om te kijken hoe dat werkt. Mensen zeggen bijvoorbeeld weleens, ik kan niet goed visualiseren.
Maar ik denk dat het heel vaak voortkomt uit een te hoge voorstelling van hoe het zou moeten zijn, denken dat het als je het goed kunt veel beter moet zijn dan jij het doet. Of er een ander beeld van hebben hoe je een goed visualiseerden bent.
Laatst had ik iemand die zei ik vind het zo mooi dat jij je oma die al 20 jaar dood is nog steeds zo helder ziet. Zij had dat niet. Maar ik zei het feit dat jij het niet ziet, is puur omdat je bang bent haar beeld kwijt te raken, en dat met je gedachten gecreëerd hebt.
 
Bovenaan