2019-07-24 Hitterecord van 1944 in Warnsveld is verbroken

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Het record van 1944 stond op 38,6 graden celcius in Warnsveld bij Zutphen. Maar vandaag is dit verbroken in Gilze-Rijen. De vandaag gemeten temperaturen vormen de hoogste temperatuur ooit gemeten door de stations. Hieronder enkele artikelen met feitjes.

[/URL]

 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Het kan wel de hoogst gemeten temperatuur zijn, maar zonder in conspiricy denken te willen duiken, denk ik dat deze temperaturen gemanipuleerd worden en die van vorig jaar ook.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb vaker berichten van jou in die richting gelezen en dat maakt mij nieuwsgierig. Waarop is deze expertise dan gebaseerd? Heb jij links die dergelijke mogelijkheden onderbouwen? Ik zou die best eens willen lezen.

Aanvulling: Ik heb zojuist gegoogled op "weersbeïnvloeding" en kwam best een aantal links tegen die daarover spraken. Ik neem aan dat je de beïnvloeding bedoelt die sinds 1977 als verbod is getekend tijdens de ENMOD-conventie (Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques) om voor militaire doelen ingezet te worden. Ook staat hierin dat dit verdrag in 2007 door slechts 73 landen is getekend, waaronder de grootmachten.
Al vraag ik mij af welk voordeel landen kunnen halen uit deze beïnvloeding als dit nu op grote schaal zou worden toegepast. Als we kijken wat voor extremen er wereldwijd optreden, dan blijft geen enkel continent gespaard in de zin van overstromingen, extreme droogte, smeltende poolkappen, tornado's, aardbevingen en als een gevolg daarvan tsunami's, enz.
 
Laatst bewerkt:

Silver

Bekend lid
Forum lid
Nee, dat heb ik gewoon zo gevoeld. De bedoeling lijkt om de aarde in paniek te brengen.
Ik lees die verhalen (meestal) niet. Omdat het me omlaag haalt.
Ik kom wel veel op "Wanttoknow" maar merkwaardig genoeg sla ik daar ook alle verhalen over klimaat etc over, omdat ik wel zal zien hoe het loopt.
Overigens is het voordeel niet voor landen maar meer voor diegene die de macht over de aarde zouden willen hebben en het niet gaan krijgen.:)
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik mis de kennis in de diepte om alles op logische wijze te kunnen verklaren, al heeft heel veel mijn interesse. Ik kan mij zo voorstellen dat alles wat er gebeurt een soort van kettingreactie op elkaar heeft wat als gevolg ook weer één en ander veroorzaakt of mede-veroorzaakt. Zo zullen de zonnevlammen beslist ook invloed hebben op alles op aarde naast invloed van de maan en planeten. Ook de daaraan gelinkte wijzigingen of fluctuaties in magnetische velden en wat ik ergens ooit las, de verschuiving van de polen. Ik kan mij zo voorstellen dat dit weer invloed heeft op de aardplaten die constant bewegen en ook door al die invloeden onder druk staan. En dergelijke dingen hebben ook weer invloed op klimaat waardoor de snelheid van smelten en bevriezen van de poolkappen beïnvloed wordt. Tel daarbij de invloed daarvan op de warme en koude golfstroom dan weten we ook al dat dit op zijn beurt ook weer een hele sterke invloed heeft op hoe klimaten zich houden, met als gevolg meer neerslag, meer stormen, grotere droogtes elders, hogere zeehoogten en op den duur complete wijziging van klimaten.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Het record van gisteren zal vandaag waarschijnlijk worden verbroken.
Gezien het feit dat langdurige droogtes en pittigere buien vaker voor komen is dit inderdaad het bewijs van een klimaatsverandering.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik mis de kennis in de diepte om alles op logische wijze te kunnen verklaren,
Ik mis die kennis ook Pendel. Sterker nog, ik hoef die kennis ook niet. Er is een strijd aan de gang tussen Licht en Kwaad. Echt Kwaad.
Ik kies voor het Licht en de Liefde, maar observeer wel wat er gebeurd. Ik ben niet ignorant.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Sinds vanmiddag 16.00 uur is de temperatuur in mijn woning (met zonnescherm naar beneden, gordijnen dicht en volledige schaduw achterzijde) de 30 graden Celsius gepasseerd. Nu, om 19.45 uur geeft de thermometer in mijn woonkamer 30,5 graden Celsius aan.
Opnieuw heeft Gilze-Rijen het record met 40,7 graden Celcius, maar in mijn omgeving ligt ook Westdorpe waar het 40,6 graden werd.

Vandaag heb ik thuis en bij gebrek aan een zwembad maar eens een extra douche gepakt, niet afgedroogd en ben zo met badpak op een handdoek gaan zitten. Dat gaf best verkoeling. De katten liggen als dweilen op de koudste plekken in huis. Ayla mept uit gewoonte, voordat ze wat drinkt, af en toe in een bak water die ik nu verruild had voor een teil met een laag water en heel opvallend had neergezet. Koelt ze gelijk een beetje af. Toch staat er bij ons een aardige bries en dat maakt het wat aangenamer. Morgen lijkt het dat wij het als eerste, hier in het zuidwesten, wat koeler gaan krijgen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Gôh, laat ik nu altijd gedacht hebben dat jij ergens in Limburg woont.
Ik heb wel eens vaker aangegeven dat ik in het zuidwesten woon. Wel leuk dat je dat dacht. Ik heb veel met veel delen van ons land, heb er al veel delen van gezien net als meerdere delen van Europa.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik ben benieuwd, er is nog niet veel regen zichtbaar op buienradar, maar bij morgen staat 25 graden dus afkoelen gaat het gelukkig wel doen.
Gisterenavond gaf de buienradar aan dat er in mijn omgeving best wel wat zou vallen, zelfs met hoge pieken in de tabel. Ik heb buiten de wolken ook gezien en kon zien dat het onweersluchten waren aan de vorm van de wolken, maar er is geen drup gevallen. Wel begon het in de avond stevig te waaien, maar verder niets. De buiten trokken naar zee en gingen uiteindelijk langs ons heen.
 
Bovenaan