gouwepeer

Admin
Medewerker
Dit forum draait momenteel nog op de 2.0.x versie van XenForo (de software) maar inmiddels is de 2.1.0 versie in beta-versie uitgebracht. Een beta-versie betekend dat het klaar is om uitgebreid getest te worden maar nog niet gegarandeerd foutloos zal zijn.

1 van de nieuwe functies is de optie "Push Notificaties".
Info
Hierbij word je op de hoogte gehouden van nieuwe meldingen zonder de site te bezoeken.
Deze optie is voor iedereen in en uit te schakelen, en kan naar wens op bijvoorbeeld een mobiele telefoon ingeschakeld worden terwijl het op de computer uit geschakeld blijft staan.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
In de nieuwe software gaat het mogelijk worden om in een post zowel kolommen als rijen te gebruiken en de smileys krijgen emoji's.
 

Bijlagen

  • kolommen_en_emoji.png
    kolommen_en_emoji.png
    120,4 KB · Weergaven: 244

gouwepeer

Admin
Medewerker
Verder behoort dan ook "url unfurling" tot de opties (zie afbeelding bijlage):
In de eerste post is deze optie uitgeschakeld en word de link naar dit forum geplaatst.
In de 2e post is de optie nog steeds uitgeschakeld, maar is de optie "Converteer URLs naar Paginatitels" ingeschakeld. Deze optie is op het huidige forum ook actief.
Bij de laatste post is "url unfurling" wel ingeschakeld en word er een voorbeeld van de site getoond.
 

Bijlagen

  • url_unfurling.png
    url_unfurling.png
    56,2 KB · Weergaven: 234

gouwepeer

Admin
Medewerker
Over een paar minuten zal het forum even uitgeschakeld worden in verband met een (kleine) upgrade van de software. Het is helaas nog niet de grote upgrade met alle nieuwe functies (die is nog steeds in testfase).
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Toch vlug geregeld [lolzw] super. Ik merk wel dat de site nu eventjes iets trager reageert, maar dat zal de nieuwigheid nog zijn vermoed ik?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Het is voornamelijk een veiligheidsupdate. Om de foutmelding te omzeilen moest ik een paar plugins uitschakelen. Deze heb ik nu handmatig terug ingeschakeld. Zo nog even een zogenaamde "rebuild master data" uitvoeren zodat alle functies weer op de juiste manier worden uitgevoerd. Hierdoor kan het forum even trager werken of in het ergste geval weer even uitgeschakeld zijn.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Door een storing (vermoedelijk veroorzaakt door het inmiddels verwijderde testforum) was het forum een tijdje buiten werking. Door een automatisch aangemaakte back-up van 16:00 terug te plaatsen is dit inmiddels opgelost.
Zo te zien zijn er geen forumberichten gewist door deze actie. Eventuele conversaties (persoonlijke berichten) en chat gesprekken van na 16:00 zijn hierdoor wel gewist.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ja, nu weet ik nog niet waar we gaan stappen, hoe laat ik opgehaald wordt en waar we ook al weer uit eten gaan om tegelijkertijd naar een dansshow te kijken waarop Gouwepeer ons zou trakteren. [a112.gif]
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Zojuist heeft het forum een upgrade gehad naar de nieuwste versie. Momenteel zijn alle add-ons (extra functies) nog uitgeschakeld.
Deze gaan zo spoedig mogelijk weer ingeschakeld worden.
Het kan dus zijn dat sommige dingen tijdelijk niet werken.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Tabellen zijn nu ook mogelijk:
rij 1 / kolom 1rij 1 / kolom 2rij 1 / kolom 3
rij 2 / kolom 1rij 2 / kolom 2rij 2 / kolom 3
rij 3 / kolom 1rij 3 / kolom 2rij 3 / kolom 3